23 / 04 / 2024

Ahu Tuğba'nın Bodrum'daki yazlığı başına bela oldu!

Ahu Tuğba'nın Bodrum'daki yazlığı başına bela oldu!

Ünlü sanatçı Ahu Tuğbanın kızı Ahu Anjelik Alajbegu adına Bodrum Yalıkavakta bulunan yazlığına imara aykırı eklentiler yapıldığı iddiasıyla Yalıkavak Belediyesi tarafından 5 bin 964 TL para cezası kesildi



 

Tuğba, Belediye Encümeni tarafından verilen para cezasının iptali için avukatıyla Muğla 1. İdare Mahkemesine başvurarak yürütmenin durdurulması için başvuru yaptı. Mahkeme 17 Kasım günü yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Ancak bu karara rağmen sıkıntılarının bitmediğini belirten sanatçı, Anjelik yazlık alındığında 6 yaşındaydı. Babası tarafından Yalıkavakta alınan yazlıkta 2003 yılına kadar yaz aylarında oturduk. Sonra hiç oturmadık dedi.

İKİ KEZ İZİN ALDIK

Belediyeden alınan izinlerin ardından yazlık evde iki kez düzenleme yapıldığına dikkat çeken Ahu Tuğba şunları söyledi: Bu düzenlemelerin ardından 2003 yılına kadar kızımla beraber yaz aylarını bu yazlıkta geçirdik. 13 Mayıs 2011 tarihinde ise Belediye Encümeninin 124 nolu kararı ile imar kanununa aykırı eklentilerin olduğu iddiası ile kızıma 5 bin 964 TL para cezası kesildi.

ARTİSTİK YAPMA DİYE AZARLADILAR

Tuğba sonraki süreci şöyle anlattı: 17 Kasımda kızım bu cezadan beraat etti, temyize göndermişler. Yalıkavak Belediyesine son gittiğimde oradaki bir görevli, Bu iş daha yeni başlıyor, senin kızının velayeti kimin üzerineOnun yurtdışına çıkışını, yurda girişini engelleyeceğim. Başkan da seni sevmiyor. Seni Yalıkavakta istemiyoruz, buradan çek git. Kızım da bunları duydu, orada başkaları da vardı, onlar da şahit.

ÇAĞRIDA BULUNDU

CHPli belediyenin uygulamalarına tepki göstermek için yazlığına AK Partinin bayrağını astığını kaydeden Ahu Tuğba, O bayrağı astıktan sonra bana iyice düşman oldular. Savcıları, belediye yetkisini kullanarak bana ve aileme zulmeden bu kişiler hakkında işlem yapmaya davet ediyorum dedi.

Şebnem Özcan / BUGÜN

 


Geri Dön