19 / 04 / 2024

Aidatlara yüzde 150 zam geldi! Sitelerden göç başladı!

Aidatlara yüzde 150 zam geldi! Sitelerden göç başladı!

Aidatlar son dönemde İstanbullu konut sahiplerinin ve kiracılarının korkulu rüyası haline geldi. Birçok kişi yüksek aidatlardan şikayet ediyor. Sektör temsilcileri aidatlara ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.



'SİTELERDEN BAĞIMSIZ BİNALARA DOĞRU BİR KAYMA VAR'

Milliyet'ten Can Şişman'ın haberine göre; TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, konut tercihlerinde özellikle aidatların ne kadar olduğu konusunun kiracıların çok daha fazla alakadar olduğu bir konu haline geldiğine dikkat çekti. Özellikle sitelerde konut seçimi yapılırken aidat fiyatlarına çok dikkat edilmeye başlandığına vurgu yapan Akdoğan, son süreçte özellikle orta gelir grubunun sitelerden kopmaya başladığına dikkat çekti. 

Aidatlara yüzde 150 zam geldi! Sitelerden göç başladı!

Akdoğan, "Son dönemde tasarruf amacıyla daha çok aidatın nispeten düşük olduğu bağımsız binalar tercih edilmeye başlandı. Sitelerden bağımsız binalara doğru bir kayma olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu. Vatandaşların bütçeler konuşulurken bütçe kalemlerini doğru bir şekilde incelemelerinin gerekli olduğunu aktaran TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan ise bazı sitelerde bu durumun ticari ranta dönüştüğüne vurgu yaparak dikkatli olunmasına ilişkin uyarı yaptı. Konuya ilişkin bir yasal düzenleme ihtiyacı bulunduğuna vurgu yapan Akdoğan, "Tesis yönetimi tarafında çalışma, ilke ve kuralların belirlenmesinin bir ihtiyaç olduğunu düşüyoruz" dedi.

Ev sahipleri şokta! Fahiş zamlar hız kesmiyor!

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Altın ve gümüşte kritik hamle! Yatırımcılara şok haber!

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!


Geri Dön