19 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Binlerce vatandaşa 750 TL'lik ulaşım desteği verilecek! Ulaşım parasını kimler alacak?

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Binlerce vatandaşa 750 TL'lik ulaşım desteği verilecek! Ulaşım parasını kimler alacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailesinden uzak ilde üniversite okuyan öğrencilere 750 TL'lik ulaşım desteği verilecek. İşte ulaşım desteğine ilişkin merak edilenler...



ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Ulaşım Desteği başvurusunu sadece öğrenciler değil aileleri de yapabilecek. Öğrenci ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru işlemleri, bizzat yapılacak. Söz konusu değerlendirme sonrasında öğrencilerin ulaşım desteği alıp alamayacağı karara bağlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ailesinden uzak ilde eğitim görenler, 25 yaşının altındaki lisans öğrencileri ve Türk Vatandaşı öğrenciler Ulaşım Desteği başvurusunu yapabilir. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri ulaşım destekten faydalanamayacak.

BAKAN YANIK DETAYLARINI AÇIKLADI!

Bakan Yanık, öğrencilere yönelik başlatılan ulaşım yardımı programı ile ilgili açıklamasında, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilk, orta ve yükseköğretim öğrencileri için hayata geçirilen ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının ilk defa uygulanacağını belirtti.

Bakan Yanık, "Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan yaklaşık 400 bin ortaöğrenim, ilköğrenim ve yükseköğrenim öğrencimiz için ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programımız başlıyor. Bunun için yaklaşık 300 milyon lira bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 lira. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ortaöğrenim, ilköğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız" dedi.

Bakan Yanık, başvuruların öğrenci ya da ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde bulunan ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılması gerektiğini belirtti.

Aile Destek parasına zam geldi mi? Şubat yeni ay ödemeleri hesaplara ne kadar yatacak?

Aile Bakanlığı'ndan yardım alanlar acil baksın! Sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! O tarihte hemen...

Aile Bakanlığı başvurusu onaylanan herkese 2.500 TL verecek! PTT'den anında çekeceksiniz! İşte başvuru kriterleri...


Geri Dön