24 / 04 / 2024

Aile Destek Ödemesinde yeni yıl zammı müjdesi duyurulacak mı? Nefesler tutuldu

Aile Destek Ödemesinde yeni yıl zammı müjdesi duyurulacak mı? Nefesler tutuldu

Devlet birçok alanda vatandaşları rahatlatacak adımı attı. Şimdi tüm gözler Aile Destek Ödemeleri'ne çevrildi. Vatandaşlar zam olup olmayacağını merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar...



Aile Destek Ödemesi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 3 milyon hane için 3,8 milyar TL ödeme yaptığını açıklamıştı. Bu faydadan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, asgari ücretle çalışanlar emekliler online ortamda başvuru yaptıklarında geri ödemesiz 1.250 TL’ye kadar destek tutarından faydalanabiliyor.

En son 29 Aralık Perşembe günü hesaplara yatırılmaya başlanan Aile Destek Ödemesi için Şubat ayı dört gözle bekleniyor. Özellikle yeni yılda yapılması planlanan zamların Şubat ayında hesaplara yansıması yardımdan faydalanan kişiler için yeni bir beklenti oluşturdu.

Aile Destek Ödemeleri en düşük 850 TL en yüksek 1.250 TL olarak yatırılıyor. Her vatandaş bu faydadan 12 ay boyunca yararlanabiliyor. Her ayın belirli dönemlerinde hesaba otomatik olarak yatırılıyor. Aile Destek Ödemesinden faydalananlar PTT şubeleri aracılığıyla ödemesini alabilir. PTT kart aracılığı ile PTT matikler ödemenin çekilebileceği kanal olarak sunuluyor.

Aile Destek Ödemesinden yararlanmak isteyenlerin aile içerisindeki kişi başına düşen aylık gelir üzerinden hesaplama yapması gerekiyor. 2023 yılı için yapılacak son ödeme Temmuz 2023’te gerçekleştirilecek ve uygulama sona erecek. Yeni yılda destek ödemesine yönelik yeni bir zam yapılıp yapılmayacağına dair net bir sonuç açıklanmadı. Duyurusu yapılmamış olsa dahi bu vatandaşlar e-devlet platformu üzerinden sorgulama yapabilecek.

BU ŞEKİLDE ÖDEMELERİ SORGULAYABİLİRSİNİZ

Aileye Destek Ödemesi sorgulaması için e-devlet platformuna giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesine girilmelidir. Ardından “Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama” ekranına tıklanılmalıdır. Açılan sayfa içerisinde ilgili alan bulunarak bugüne kadar ödenen tutarlar ile aylık olarak ödenen tutar net olarak görülebilir.


Geri Dön