29 / 03 / 2024

Ak Gıda Aydın'da 40 milyon TL'ye peynir fabrikası açtı!

Ak Gıda Aydın'da 40 milyon TL'ye peynir fabrikası açtı!

Ülker grubu şirketlerinden AK Gıda, Pamukova, Karaman, Lüleburgaz ve Kahramanmaraş’tan sonra 5. üretim tesisini Aydın’a kurdu..



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AB’ye süt ve süt ürünleri ihracatı iznini alan şirketlerden birinin Ak Gıda olduğunu hatırlatarak Eker, buradaki potansiyile dikkat çekti. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ise, büyüyen ekonomi içinde Ak Gıda’nın üzerine düşen görevi yaptığını söyledi.  Ülker şunları kaydetti: “2003’te 400 ton süt işliyorduk. Şu anda 4000 ton süt işleme kapasitesine ulaştık. Endüstriyel ve perakendede önde gelen üreticilerden biriyiz.”


Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Aydın’daki fabrikanın 40 milyon TL yatırımla kurulduğunu ifade etti. Aydın fabrikasında çalışan 159 kişiye doğrudan istihdam yarattıklarını anlatan Tütüncü şöyle devam etti: “Ege ve Marmara bölgesine hizmet verecek, 500 ton günlük süt işleme kapasitesine sahip fabrikada ağırlıklı olarak peynir üretilecek. Peynir tüketicilerimiz için olduğu kadar Ak Gıda için de önemli bir ürün. Ülker İçim’in peynir portföyünde, beyaz, kaşar, sürülebilir ve özel peynirler olmak üzere 9 çeşit peynir bulunuyor.” 

Aydın fabrikası ile Türkiye ekonomisine yılda 164 milyon TL katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Tütüncü, işlenen sütün yurtiçinde Ege ve Marmara bölgesine gönderildiğini kaydetti.


BÖLGE LEZZET KATTI!

Aydın’ın seçilmesinde bölgedeki sütün kalitesinin önemli etkisi olduğunu anlatan Mehmet Tütüncü, şöyle konuştu:?“Bölgeye olan olumlu etkilerimiz fabrikamızın deneme üretimine başladığı son birkaç ayda yansımalarını göstermeye başladı.  İzmir  ve Aydın illerinden günde 235 ton süt alır iken, 2013 Mayıs döneminde bu miktar 295 tona ulaştı. Bu da yüzde 23 büyüme kaydettiğimizi gösteriyor. Bu büyümenin yerel üretime katkısı ise kısa sürede gözle görülür bir hal alıyor. Bu bölgenin sütüyle peynirlerimiz daha da lezzetlendi.”


Ekonomi Servisi/Milliyet Gazetesi


Geri Dön