25 / 04 / 2024

Akaryakıta yine zam! Zam sonrası yeni fiyatlar ne olacak?

Akaryakıta yine zam! Zam sonrası yeni fiyatlar ne olacak?

Motorine art arda yapılan 1,15 ve 1,00 liralık indirimin ardından önceki gün 81 kuruşluk zam gelmişti. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre salı gününden geçerli olmak üzere 1 lira 26 kuruşluk bir zammın daha geleceği öğrenildi.



İSTANBUL

Benzin fiyatı: 21,15 TL
Motorin fiyatı: 23,18 TL

Akaryakıta yine zam! Zam sonrası yeni fiyatlar ne olacak?

ANKARA
Benzin fiyatı: 21,28 TL
Motorin fiyatı: 23,27 TL

İZMİR
Benzin fiyatı: 21,27 TL
Motorin fiyatı: 23,28 TL

Petrol Fiyatları Yüzde 60 Arttı.

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol bu yıl yüzde 60’tan fazla değer kazandı. Mart ayında Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ile 135 dolara yükselen petrol fiyatları küresel büyüme endişelerinin artmasıyla düşüşe geçerek sene başı kazancı yüzde 25’e geriledi. Fiyatları etkileyen bir diğer bileşen olan dolar/TL ise bu yıl yüzde 34 yükseldi. Kur, 18 seviyesinin hemen altında işlem görüyor.

HAZİRAN’DA GERİLEDİ AMA…

Petrol ve kur etkisi ile Haziran’da akaryakıt fiyatları rekor seviyelere çıktı. Benzin 27,50 TL’yi aşarken motorin 30 TL’yi buldu. Sene başından itibaren yüzde 130 üzerinde fiyat artışı gerçekleşti. Haziran sonrası indirimler ve bugünkü güncel fiyat göz önüne alındığında yüzde 80’e yakın bir fiyat artışı var. Yurt içinde enflasyonun son 24 yıla çıkmasında akaryakıt maliyetleri de en temel etken oldu.

Editörün Notu: Bu haber 13 Ağustos 2022, saat 18.54'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 28 kuruş, altının gramı ise bin 38 TL değerindedir.

Emeklilere 8000 TL ek gelir! Yarış kızıştı

Akaryakıtta tabela bir kez daha değişti! Yeni zam ne kadar?

İslam Memiş'ten altın ve dolarla ilgili çok kritik yorum! Ne varsa satıp ona yatırdı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön