29 / 03 / 2024

Akasya Bakım ve Yaşam Merkezi'nin bu yıl 2'ncisi yapılacak!

Akasya Bakım ve Yaşam Merkezi'nin bu yıl 2'ncisi yapılacak!

Akasya Bakım ve Yaşam Merkezi, sağlıklı olup yaşlılık ya da yalnızlık nedeniyle destek almak isteyenlerin yanı sıra alzheimer, demans, parkinson, felç gibi yatağa bağımlı rahatsızlıkları olanlara hizmet veriyor.



Kurucuları arasında Koç Holding, Avicennia Capital ve Acıbadem Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Olgaç, Acıbadem Sigorta CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Gürcan, Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü ve Acıbadem Üniversitesi ASEGEM Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Rasim Topuz ve Yatırım Danışmanı Teoman Yenigün’ün bulunduğu Akasya Bakım ve Yaşam Merkezi, hızla yaşlanan Türkiye’deki yaşlılara hizmette fark yaratmayı amaçlıyor. İlk merkezini kısa süre önce İstanbul Maltepe’de açan Akasya Bakım ve Yaşam Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Olgaç, “Ülkemizde yaşlıların bakım merkezlerinde kalması ve bakılmaması gerektiği yönünde çok yanlış bir algı ve mahalle baskısı var. Yaşlıların buralarda bakılması çok hoş karşılanmıyor. Biz bu yanlış algı ve baskıyı yıkmak için okyanusa bir taş attık ve başarılı olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 


Kemal Olgaç, Akasya Bakım ve Yaşam Merkezi’nin kuruluş hikayesi ve geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı. Yatırım kararı almalarının iki nedeni olduğunu anlatan Olgaç, “İlk sebebim duygusal olan. Annem alzheimer oldu ve onu bu tür yerlerde baktırdık. Gördüm ki, yapacaksak annemin bakılmasını istediğim gibi bir yer olsun diye yola çıktık ve bu nedenle duygusal tarafım daima sürecek. Burayı sosyal bir misyon içinde yönetmek ve sürdürmek istiyoruz. Türkiye’ de insanlar hızla yaşlanıyor, yaş almıyorlar. Dolayısıyla insanlar yaşlandıkça evlerine kapanıp bir ölçüde ölümü bekliyorlar. Ben istiyorum ki burada daha sevgi ortamında bakılsın, mutlu ve sosyal olsunlar. Bunu Türkiye için sosyal bir sorumluluk olarak görüyorum” diye konuştu. 


“Mahalle baskısını zamanla kırmak gerekiyor” diyen Olgaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir misyonum da bu. Eğer yaşlılarımızı mutlu etmek istiyorsak böyle yerlerde onları barındırmak lazım. Diğer nedenimiz de bu bir iş kolu Türkiye için. Çünkü Türkiye yaşlanıyor. 2020’lerde 12 milyona varan bir yaşlı nüfus olacak. Bunun iyi yönetilmesi lazım. Onun için de yaşlılara yönelik iş kolları ve projelerin geleceği var.” 


‘SGK’dan ve sigorta şirketlerinden destek bekliyoruz’ 


Bu tür yatırımlara devletten destek olmadığını belirten Kemal Olgaç şöyle konuştu: 

“SGK’nın buna destek olacağını düşünüyorum. Geliştirileceğini düşünüyorum. Öte yandan özel sağlık sigortası konusunda da çalışıyoruz. Sigorta şirketleri buraları da içine alan bir ürün çıkarabilir. Bu hizmetin içinde olduğu bir poliçe olabilir. Bu konuda konuşmalarımız temaslarımız var. Sağlıklıyken buralara prim ödeyerek ilerde sigorta şirketi masrafl arımızı ödesin şeklinde bir ürün geliştirilebilir. Bir başka taraftan ise hastanelerde bakım çok pahalı olan hastaları sigorta şirketleri ve özel hastaneler buraya yönlendirebilir. Acıbadem Grubu ile Amerikan Hastanesi’ne teklifte bulunduk.”


‘2015 yılı sonunda ikincisini açarız’


45 konukluk kapasiteleri olduğunu anlatan Kemal Olgaç şu bilgileri verdi: “ Burayı doldurmak zor değil ama burada amacımız bu değil. Burayı İstanbul’a yaymak, bir zincir oluşturmak, kurumsal bir yer haline getirmek için çabalıyoruz. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Her geçen gün daha fazla insan soruyor. Bir takım kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içinde olmaya gayret ediyoruz. Acıbadem Grubu, Amerikan Hastanesi, Koç Grubu Emekli Vakfı, Darüşşafaka Vakfı... Bu tür yerlerle ilişkilerimizi artırmayı planlıyoruz. Biz ilerleyen zamanlarda ikincisini, üçüncüsünü açarız diye planlıyoruz. 2015 sonunda ikincisini kurmuş oluruz.”


Ücrette taban fiyat 3 bin 500 TL


Akasya’da verilen hizmetin ücretini sorduğumuz Kemal Olgaç, çok masrafl ı bir yer işlettiklerinin altını çizerek şunları söyledi: “İki taraf için de masrafl ı. Hekimi, hemşiresi, yemek gibi her şeyi çok profesyonel yaptığımız için çok masrafl ı. Fakat bir gerçek var ki rekabet... Bu nedenle oluşan bir fiyat var. Piyasanın bir tık üstünde fiyatımız var. Bir kişi, iki kişilik odada fazla bir bakım istemiyorsa aylık minimum ücret 3 bin 500 TL. Konuğumuzu ilk önce ailede görerek fiyat oluşturuyoruz.” ‘2015 yılı sonunda ikincisini açarız’



Dünya


Geri Dön