19 / 04 / 2024

Akbank konut kredisi faizini 60 ay vadede 0.99'a indirdi

Akbank konut kredisi faizini 60 ay vadede 0.99'a indirdi

Akbank, mortgage (tutsat) kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0,99 olarak revize etti



Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, banka mortgage kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0,99 olarak revize ederken, bu oran, ek komisyon olmadan, sadece bin lira sabit dosya masrafı ile veriliyor.

Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bireysel kredilerdeki faiz indirimine öncülük ederek konut kredilerinde faizi yüzde 1'in altına çektiklerini belirtti.

Akbank olarak bu konudaki öncülüklerine diğer bankaların da katılmasını memnuniyetle gözlemlediklerini ifade eden Tözge, piyasanın, çabalarıyla hareketlendiğini ve taleplerin arttığını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Tözge, bu konuda yeni bir adım attıklarını ve 60 ay vadede de faiz oranını yüzde 0,99 olarak açıkladıklarını bildirdi.

Faizlerdeki indirimden dolayı tüketicinin kafasının karıştığını belirten Tözge, şunları kaydetti:

"Faizin hızlı düşüşü tüketicilerde karışıklık yaratmış gözüküyor. İlan etmiş olduğumuz faizler, ek komisyonlarla uygulanan indirimli kredi faizi gibi anlaşıldı. Mortgage faizimiz, ek komisyonsuz olarak 60 aya kadar yüzde 0,99, 120 aya kadar yüzde 1,09 oldu. Dosya masraflarımızda da indirim yaptık ve bin lira olarak sabitledik. Konut alımı hem manevi hem de finansal açıdan bir insanın hayatındaki en önemli kararlardan biridir. Tüketicilerimize kredi kararlarını verirken sadece faiz oranını değil, ek komisyon ve masrafları da dikkate almalarını öneriyoruz. Ödenen komisyonların toplam maliyetini öğrenip kararlarını verirken hesaplarını iyi yapmalılar."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan haberler

Akbank konut kredisi faizini 60 ay vadede 0.99'a indirdi

Akbank, mortgage kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0.99 olarak revize etti

Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, bireysel kredilerdeki faiz indirimine öncülük ederek konut kredilerinde faizi yüzde 1'in altına çektiklerini belirterek, "Piyasanın hareketlendiğini ve taleplerin arttığını görüyoruz. Bu konuda yeni bir adım atıp, 60 ay vadede de faiz oranımızı yüzde 0.99 olarak açıkladık" dedi.
Faizlerin hızlı düşüşünün tüketicilerde karışıklık yarattığına değinen Tözge şunları söyledi:
"İlan etmiş olduğumuz faizler, ek komisyonlarla uygulanan indirimli kredi faizi gibi anlaşıldı. Mortgage faizimiz, ek komisyonsuz olarak 60 aya kadar yüzde 0.99, 120 aya kadar yüzde 1.09 oldu. Dosya masraflarımızda da indirim yaptık ve 1000 TL olarak sabitledik."
Milliyet

Akbank 5 yıllık faizi yüzde 0.99'a çekti
Akbank, mortgage (tutsat) kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0.99 olarak yüzde 1'in altına çekti. Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, bu oran ek komisyon olmadan, sadece bin lira sabit dosya masrafı ile veriliyor. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, faizlerdeki indirimden dolayı tüketicinin kafasının karıştığını belirterek, şöyle dedi: "Mortgage faizimiz, ek komisyonsuz olarak 60 aya kadar yüzde 0.99, 120 aya kadar yüzde 1.09 oldu. Dosya masraflarımızda da indirim yaptık ve bin lira olarak sabitledik.Tüketicilerimize ek komisyon ve masrafları da dikkate almalı."
Sabah

5 yıl vadeli konut kredisinin faizi de yüzde 1'in altında 
Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizleri 7,75'e çekmesinin ardından bankaların faiz indirimi de sürüyor. Akbank, mortgage (tutsat) kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0,99 olarak revize etti
 
Bu oran, ek komisyon olmadan, sadece bin lira sabit dosya masrafı ile veriliyor. Akbank bireysel ve şirket bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, bireysel kredilerdeki faiz indirimine öncülük ederek konut kredilerinde faizi yüzde 1'in altına çektiklerini belirtti. Banka olarak bu konudaki öncülüklerine diğer bankaların da katılmasını memnuniyetle gözlemlediklerini ifade eden Tözge, piyasanın, çabalarıyla hareketlendiğini ve taleplerin arttığını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Tözge, bu konuda yeni bir adım attıklarını ve 60 ay vadede de faiz oranını yüzde 0,99 olarak açıkladıklarını bildirdi. Faizlerdeki indirimden dolayı tüketicinin kafasının karıştığını belirten Tözge, şunları kaydetti: "Faizin hızlı düşüşü tüketicilerde karışıklık meydana getirmiş gözüküyor. İlan etmiş olduğumuz faizler, ek komisyonlarla uygulanan indirimli kredi faizi gibi anlaşıldı. Mortgage faizimiz, ek komisyonsuz olarak 60 aya kadar yüzde 0,99, 120 aya kadar yüzde 1,09 oldu. Dosya masraflarımızda da indirim yaptık ve bin lira olarak sabitledik. Konut alımı hem manevi hem de finansal açıdan bir insanın hayatındaki en önemli kararlardan biridir. Tüketicilerimize kredi kararlarını verirken sadece faiz oranını değil, ek komisyon ve masrafları da dikkate almalarını öneriyoruz. Ödenen komisyonların toplam maliyetini öğrenip kararlarını verirken hesaplarını iyi yapmalılar."
Zaman

Akbank faiz indirdi
Akbank, mortgage kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0.99 olarak revize etti

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, bu oran, ek komisyon olmadan, sadece bin lira sabit dosya masrafı ile veriliyor. Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, bireysel kredilerdeki faiz indirimine öncülük ederek konut kredilerinde faizi yüzde 1'in altına çektiklerini belirtti.

Galip Tözge, "Tüketicilerimize kredi kararlarını verirken sadece faiz oranını değil, ek komisyon ve masrafları da dikkate almalarını öneriyoruz" diye konuştu.
Radikal

Akbank şov değil gerçek indirim yaptı ev ucuzladı 

Bankalar rekabet için hiç kullanılmayan 1 yıllık vadede konut faizini yüzde 0.59'a kadar çekerken, işe yarayacak indirim Akbank'tan geldi. Banka 5 yıl vadede faizi yüzde 0.99'a çekti, komisyonu da 1.000 TL'yle sınırladı

Bankalar konut kredisi faiz oranlarını birbirleriyle rekabet ve şov amaçlı olarak müşterilerin kullanmadığı 1 yıllık vadede yüzde 0.59'a kadar düşürürken gerçek anlamda ilk indirim Akbank'tan geldi. Konut finansmanı alanında sektörde ilk üç arasında yer alan banka, tüketicilerin yarıya yakınının tercih ettiği 5 yıl vadede aylık faiz oranını yüzde 0.99'a çekti. Böylece Merkez Bankası faizinden mevduat ve bonoya kadar yayılan faiz düşüşü ilk kez tüketici için de anlamlı hale geldi. Banka ayrıca sektörde ortalama 4 bin lira düzeyinde bulunan kredi çekme masrafını da 1.000 lirayla sınırladı. Masraflar da dahil edildiğinde Akbank'ın bu hamlesi 100 bin liralık kredide tüketiciye 10 bin liraya yakın tasarruf sağladı.

`ÖNCÜLÜĞE DEVAM EDECEĞİZ'

Akbank'ın dün açıkladığı indirimle konut kredisi alanında rekabet bir adım ileriye taşınırken, hafta başından itibaren diğer bankaların da uzun vadede faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Gayrimenkul sektörü yetkilileri ise uzun vadeli kredilerde yaşanacak faiz düşüşü nedeniyle satışlarda canlama ve emlak fiyatlarında yükseliş beklentisi içine girdi. Masraflar da göz önünde bulundurulduğunda sektörde bugüne kadar verilmiş en düşük kredi faizi uygulayacağını açıklayan Akbank'ın Bireysel ve Şirket Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge "Bu indirimle öncülüğümüze devam edeceğiz" dedi.

Tözge şunları söyledi: "Bireysel kredilerdeki faiz indirimine öncülük ederek konut kredilerinde faizi yüzde 1'in altına çektik. Akbank olarak bu konudaki öncülüğümüze diğer bankaların da katılmasını memnuniyetle izliyoruz. Piyasanın çabalarımızla hareketlendiğini ve taleplerin arttığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu konuda yeni bir adım atıyoruz ve 60 ay vadede de faizimizi yüzde 0.99 olarak açıklıyoruz." Akbank'ın mortgage faizinin 120 aya kadar vadede yüzde 1.09'a çekildiğini, dosya masrafının 1.000 lirayla sınırlandığını belirten Tözge "Tüketicilerimize kredi kararlarını verirken sadece faizi değil, komisyon ve masrafları da dikkate almalarını öneriyoruz. Ödenen komisyonların toplam maliyetini öğrenip hesaplarını iyi yapmalılar" dedi.

Taksit 2.248 liraya düştü maliyet 8.943 lira ucuzladı

Akbank'ın faiz ve komisyon indirimi tüketiciye konut alma maliyeti açısından da büyük avantaj sağladı. Bankanın faizleri yüzde 0.99'a çekmesinden önce, aynı vadede sektörde uygulanan en düşük faiz oranı yüzde 1.13, ortalama komisyon tutarı ise 4 bin lira düzeyindeydi. Bu şartlarda alınan 5 yıl vadeli 100 bin liralık bir konut kredisinin aylık taksidi 2 bin 300 liraya gelirken, masraflar da eklendiğinde toplam maliyet 144 bin 351 liraya yükseliyordu. Akbank'ın dün açıkladığı şartlara göre 5 yıl vadeli 100 bin liralık kredinin aylık taksidi 2 bin 248 liraya düşerken komisyon dahil toplam maliyet 135 bin 908 liraya düştü. Yani toplam kredi maliyeti 8 bin 443 lira azaldı.

BU İNDİRİM PİYASAYI CANLANDIRIR

Ali Ağaoğlu (Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı): Akbank'ın açıkladığı faiz oranı piyasayı son derece olumlu etkileyecek. Zaten geçen haftadan beri satış ofislerinde bir yoğunluk vardı. Satışlar ikiye katlanmıştı. Akbank çok agresif davrandı. Diğer bankalardan da devamı gelir. Dünyanın en zengin ülkelerinde bile konut kredisine uzun vadede düşük faiz verilir. Türkiye'de de böyle olmalıydı.

Uygun kredi vermenin tam zamanı

Dikran Masis (Eskidji Müzayede'nin sahibi): 5 yıllık vadede konut kredisinin yıllık faizi yüzde 10'un altına inmedikçe tüketici için cazip olmaz. Ancak Akbank'ın yaptığı bu indirim piyasayı canlandıracak. Diğer bankalar da uzun vadedeki kredi oranlarını indirmeye başlayacaklar. 12 aylık vadede 0.66 gibi oranlar hiçbir işe yaramaz. O nedenle 5-10 yıl vadelerdeki oranların daha da düşmesi gerekir. Bankalar kurnazlık yapmasın. Vatandaşa uygun kredi vermenin zamanı geldi.

Kriz psikolojisi sona eriyor

Uğur Dumankaya (Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): İlk trend başladığında dosya masraflarıyla birlikte yüzde 1.22'lere falan geliyordu. Şimdi 1.19 civarında. Bu düşüşler beklentimiz doğrultusunda. Geçen yıl eylül ayında başlayan kriz psikolojisi geride bırakılıyor. Geçen hafta konut faizleri inmeye başlayınca kıpırdanmalar olmuştu. Ramazan'ın başlamasıyla vatandaşlar yazlıklarından döndü ve piyasanın daha da hareketlenmesini bekliyorum.
Yelda ŞUMNULU/Star

En uzun vade 60 ay faiz oranı yüzde 0.99

1 yıllık ev kredisinde faizleri yüzde 1'in altına indiren bankalar süreyi uzatıyor Özel bir banka, 60 ay vadede faizi 0.99'a çekti. Masrafları ise bin TL'ye sabitledi

Konut kredisi faizlerinde başlayan indirim yarışı şimdi yeni bir boyut daha kazandı. Daha önce sadece 1 yıllık vadelerde faizleri yüzde 1'in altına çeken bankalar, vadeleri uzatma hazırlığını sürdürürken; Akbank ilk atağı yaptı. İlk indirimde de öncü olan Akbank'tan sonra hemen tüm bankalar rekabetin içinde yer almıştı. Bankaların dosya masrafı adıyla aldığı ücretler değişmediği için indirilen faizler henüz vatandaşa çok yararlı olmamıştı.

DOSYA MASRAFI DA DÜŞTÜ
Akbank şimdi faiz indiriminde ikinci aşamayı da gerçekleştirdi. Banka, mortgage kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 0.99 olarak revize ederken, bu oran, ek komisyon olmadan, sadece bin lira sabit dosya masrafı ile veriliyor. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, faiz indirimlerinde öncülüklerine diğer bankaların da katılmasını memnuniyetle gözlemlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Faizin hızlı düşüşü tüketicilerde karışıklık yaratmış gözüküyor. Mortgage faizimiz, ek komisyonsuz olarak 60 aya kadar yüzde 0.99, 120 aya kadar yüzde 1.09 oldu. Dosya masraflarımızda da indirim yaptık ve bin lira olarak sabitledik. Tüketicilerin dosya masraflarına bakmalarını öneriyoruz."
Takvim  
 
Akbank'tan konut kredisinde indirim

Konut kredisi faizlerinde 12 ayla başlayan yüzde 1'in altında faiz yarışı 60 aya kadar çıktı. 60 ayda faizi yüzde 0.99'a çeken Akbank, bu krediden ek komisyon almayacağını, dosya masraflarını 1.000 liraya indirdiğini açıkladı.

Akbank, konut kredilerinde faiz oranını 60 ay vadeye kadar yüzde 1.15'ten yüzde 0.99'a revize etti. Akbank'tan açıklamaya göre, bu oran, ek komisyon olmadan, sadece 1.000 lira sabit dosya masrafı ile veriliyor. Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, "Mortgage faizimiz, ek komisyonsuz olarak 60 aya kadar yüzde 0.99, 120 aya kadar yüzde 1.09 oldu. Dosya masraflarımızda da indirim yaptık ve 1.000 lira olarak sabitledik" dedi.

Hareketlilik başladı

Galip Tözge, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bireysel kredilerdeki faizindirimine öncülük ederek konut kredilerinde faizi yüzde 1'in altına çektiklerini belirtti.

Akbank olarak bu konudaki öncülüklerine diğer bankaların da katılmasını memnuniyetle gözlemlediklerini ifade eden Tözge, piyasanın, çabalarıyla hareketlendiğini ve taleplerin arttığını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Tözge, "Piyasanın çabalarımızla hareketlendiğini ve taleplerin arttığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu konuda yeni bir adım atıyoruz ve 60 ay vadede de faiz oranımızı yüzde 0.99 olarak açıklıyoruz" dedi.

`Tüketicinin kafası karıştı, kararı toplam maliyete göre verin'

Faİzlerdekİ indirimden dolayı tüketicinin kafasının karıştığını belirten Galip Tözge, şunları kaydetti: "Faizin hızlı düşüşü tüketicilerde karışıklık yaratmış gözüküyor. İlan etmiş olduğumuz faizler, ek komisyonlarla uygulanan indirimli kredi faizi gibi anlaşıldı. Konut alımı hem manevi hem de finansal açıdan bir insanın hayatındaki en önemli kararlardan biridir. Tüketicilerimize kredi kararlarını verirken sadece faiz oranını değil, ek komisyon ve masrafları da dikkate almalarını öneriyoruz. Ödenen komisyonların toplam maliyetini öğrenip kararlarını verirken hesaplarını iyi yapmalılar."
Vatan


Geri Dön