20 / 04 / 2024

Akdeniz Yatırım Holding Tarsan'ın yüzde 80'ini satın alacak

Akdeniz Yatırım Holding Tarsan'ın yüzde 80'ini satın alacak

12 yıldan bu yana borsada işlem gören ve özel güvenlik sektörüyle başladığı faaliyetlerini 25 yılda fiziki satın almalar yaparak çeşitlendiren Akdeniz Yatırım Holding, yeni bir satın alma kararı daha aldı.



Faaliyet alanı koruma ve güvenlik hizmetleri ile güvenlik danışmanlığı yapmak, özel güvenlik eğitimi vermek ve eğitim okulları açmak. Ayrıca kamera ve güvenlik sistemleri kurulumu, yönetimi ve teknik desteğini de sağlamak olan şirket 2001 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Özel güvenliğin yanı sıra kimya, enerji ve geri dönüşüm gibi alanlarda hızla büyüyen şirketin 8 ayrı şirkette çeşitli oranlarda payı bulunuyor. Satın alma youlya hızlı büyüyen şirketin son yatırımı İstanbul Çatalca'da faaliyet gösteren ve ağırlıklı olarak deterjan ve cila gibi ününler üreten Tarsan Gıda'nın yüzde 80'ini satın alacak. Tarsan'ın yüzde 80'i için 65 milyon 500 bin lira ödeyecek olan şirket bu yıl içinde üç ayrı enerji şirketinin de tamamını satın almıştı.

Hali hazırda Akdeniz Yatırım Holding, teknoloji, yenilenebilir enerji, savunma sanayi ve yazılım ve donanımı, plastik sanayi, tarım ve hayvancılık, klordioksit, çevre ve atık sistemleri sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Şirketin hisse senetleri 2012 yılından itibaren Borsa İstanbul’da işlem gören şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 90,21.

Enerjide üst üste yatırımlar yaptı

Fiziki olarak hızlı bir büyüme stratejisi izleyen şirketin iştiraklerinden Günpak Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, bu yıl içinde Solargen Elektrik Üretim şirketinin yüzde 100'ünü satın almıştı. Şirket bu yıl ayrıca güneş enerjisinde 990 KWE kurulu gücü bulunan Gesun Elektrik Üretim şirketiyle yine güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren 990 KWE kurulu gücü bulunan Energen Elektrik üretim şirketini satın almıştı.

 

Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön