17 / 04 / 2024

Akfen, HES'leri için 137.8 milyon Euro kredi aldı

Akfen, HES'leri için 137.8 milyon Euro kredi aldı

AKFEN Hidroelektrik Santralı Yatırımları'nın bağlı ortaklığı olan HES proje şirketleri toplam 137.8 milyon Euro'luk kredi sözleşmesi imzaladı



Akfen Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şirketin bağlı ortaklığı olan Akfen Hidroelektrik Santralı  Yatırımları A.Ş.'nin bağlı ortaklığı olan HES proje şirketleri Rize İpekyolu Enerji Üretim ve Dağıtım, Yeni Doruk Enerji Elektrik Üretim, BT Bordo Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret, Elen Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret, Enbatı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret ve Zeki Enerji Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret'in her biri ile 4 bankadan oluşan konsorsiyum arasında kredi sözleşmeleri imzalandığı bildirildi.

Konsorsiyumda kimler var
Konsorsiyumda Denizbank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Yapı ve Kredi Bankası ile İş Bankası'nın yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar dile getirildi: "Aynı Konsorsiyum ile Pak Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında 19 Nisan 2010 tarihinde imzalanan kredi sözleşmesi ile Akfen Hidroelektrik  Santralı Yatırımları A.Ş. altındaki, belirtilen proje şirketleri tarafından imzalanan proje finansmanına ilişkin kredi sözleşmelerinin toplam tutarı 137.8  milyon Euro olup, tamamlanmıştır. Söz konusu kredi sözleşmelerinde Akfen Holding'in sponsorluğu ve bağlı  ortaklığı olan Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş'nin garantörlüğü bulunmaktadır."
Hürriyet


Geri Dön