23 / 04 / 2024

Akfen Holding 1,5 yılda 6 milyar liralık yatırım yapacak!

Akfen Holding 1,5 yılda 6 milyar liralık yatırım yapacak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’nin geçmiş yıllarda olduğu gibi istikrarlı bir şekilde büyümesi için yatırımlarına durmadan devam ettiklerini belirterek, 1.5 yıl içinde toplam 6 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.



AKFEN Holding’in iştiraki Mersin Uluslararası Limanı’nın (MIP) dünya limanlarıyla rekabet gücünü arttırmak ve mega gemilerin limana uğramasını sağlamak amacıyla inşa edilen “East Med Hub Terminali” (Doğu Akdeniz Terminali) düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Yeni terminal sahasında düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, PSA Avrupa&Amerika Bölge CEO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi David Yang’ın yanı sıra kent protokolü ve sektör temsilcileri ile PSA, Akfen ve MIP’nin üst düzey yöneticileri katıldı. Açılış töreninde konuşan Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’nin geçmiş yıllarda olduğu gibi istikrarlı bir şekilde büyümesi için yatırımlarına durmadan devam ettiklerini belirtti.


ŞEHİR HASTANELERİ

Hamdi Akın, sözlerine şöyle devam etti:  “2017 yılında toplam 6 milyar TL’lik yatırım yapıyoruz. Bunun 3.4 milyar TL’sini sağlık alanında Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeli ile yatırımını üstlendiğimiz Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ şehir hastaneleri projeleri oluşturuyor. Ayrıca enerji sektöründe 1.8 milyar TL’lik bir yatırım planımız var. Türkiye’nin hızla artan enerji talebine katkı sağlayabilmek adına HES, GES ve RES projelerimizi çeşitlendirerek yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Son olarak geçtiğimiz Kasım ayı içinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından ihalesi yapılan Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait toplam 178 MW gücündeki Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santralleri için 1 milyar 250 milyon TL ile en yüksek teklifi verdik. İlgili santrallerin Grubumuza en kısa sürede devri için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.”


Liman ve madencilik sektöründeki yatırımlarına devam ettiklerini vurgulayan Akın, Mersin Uluslararası Limanı (MIP) bünyesinde hayata geçirdiğimiz ‘East Med Hub Terminali’ (Doğu Akdeniz Terminali) devam eden yatırımlarımızın ilk adımını oluşturuyor. 2014 yılında başladığımız rıhtım genişleme projesinin birinci fazını bugün hizmete açıyoruz.  East Med Hub Terminali’nin devreye girmesi ile birlikte limanımızın rıhtım kapasitesi 2.6 milyon TEU’ya ulaştı. Projenin ilk fazı için şu ana kadar yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yaptık. Genişleme projesinin ikinci fazına ise 2017 yılında başlıyoruz” dedi.


PSA Avrupa & Amerika Bölge CEO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi David Yang ise, “Bu önemli yatırım mega gemilere Mersin’in kapılarının açılmasını sağlamıştır” diye konuştu.


Akfen Holding 1,5 yılda 6 milyar liralık yatırım yapacak!


Hürriyet 


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Akfen Holding 6 milyar TL'lik yatırım paketinin ilk açılışını Mersin Limanı'nda yaptı. Holdingin iştiraki Mersin Uluslararası Limanı'nın (MIP) "East Med Hub Terminali" (Doğu Akdeniz Terminali) düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye'nin geçmiş yıllarda olduğu gibi istikrarlı bir şekilde büyümesi için yatırımlarına durmadan devam ettiklerini belirtti. Hamdi Akın, "2017 yılında toplam 6 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Bunun 3.4 milyar TL'sini sağlık alanında Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeli ile yatırımını üstlendiğimiz Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ şehir hastaneleri projeleri oluşturuyor. Projelerimiz 2017 yılı sonunda hizmete açılıyor" dedi.


Sabah


Geri Dön