19 / 04 / 2024

Akfen Holding'ten Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı!

Akfen Holding'ten Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı!

Türkiye'de iş yapan bazı yabancı şirketler, altyapı holdinglerinden Akfen ile birlikte uluslararası Financial Times gazetesinde yayımlanan ilanla, tüm dünyaya Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı verdi.



Akfen'den yapılan açıklamaya göre holdingin Türkiye'de iş yapan bazı yabancı şirketlerle birlikte Financial Times gazetesinde ilanı yayımlandı.


Söz konusu ilanda, "Türkiye'nin güçlü ekonomisinin, dünya ekonomisi ile başarılı entegrasyonu ve fonksiyonel ekonomisi ile iş için elverişli ortam sunmasından dolayı Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. Türk ve yabancı ortaklarımızla ve yatırımcılarımızla beraber Türkiye'deki ticari operasyonlarımızın, faaliyetlerine başarıyla devam ettiklerini, yatırımlarımızın ve iş birliklerimizin sürdürülebilir büyümelerinde hız kesmeden ilerlediğini gururla belirtiriz, ülkenin gelişimini desteklemeye devam edeceğiz." denildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, yabancı ortaklarının Türkiye iştahında bir azalma olmadığı gibi, yeni yatırımlar için hep birlikte istekli bir şekilde yollarına devam ettiklerini bildirdi.


Milletin demokrasi ve istikrarını çok önemsediğini, bunu hiçbir şeye feda etmediğini vurgulayan Akın, şunları da kaydetti:


"Bunu nasıl koruyacağını da artık çok iyi biliyor. Yabancı ortaklarımız da bu durumun farkında. Ayrıca farklı platformlar üzerinden diğer tüm paydaşlarımıza ve Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen bütün yabancı yatırımcılara ülkemize olan inancımızı anlatmak istedik. Şahsen, orta ve uzun vadede ülkemize gelen yabancı yatırımların sayısının artacağına inanıyorum."


Financial Times'ın bugünkü nüshasında yayınlanan ilanda Akfen Holding'in iştirakleri ve bağlı ortaklıkları ile birlikte Fransa'dan Aeroports de Paris (TAV) ve Accor Hotels (Akfen GYO), Singapur'dan Port Singapore Authority (MIP), Almanya'dan Heinemann (ATÜ), Birleşik Krallık'tan Souter Investments (İDO) ve United Insurance Brokers (IBS Sigorta Brokerliği) ile İsrail'den TAHAL (Akfen Su) gibi yabancı ortakları yer aldı.



AA


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Türkiye’de iş yapan bazı yabancı şirketler Türkiye’nin önde gelen altyapı holdinglerinden Akfen ile birlikte Financial Times gazetesine verdiği ilanla, Türkiye’ye güven mesajı verdiler.


İlanda, “Türkiye’nin güçlü ekonomisinin,dünya ekonomisi ile başarılı entegrasyonu ve fonksiyonel ekonomisi ile iş için elverişli ortam sunmasından dolayı Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Türk ve yabancı ortaklarımızla ve yatırımcılarımızla beraber Türkiye’deki ticari operasyonlarımızın, faaliyetlerine başarıyla devam ettiklerini, yatırımlarımızın ve işbirliklerimizin sürdürülebilir büyümelerinde hız kesmeden ilerlediğini gururla belirtiriz, ülkenin gelişimini desteklemeye devam edeceğiz” denildi. 


Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın, “Yabancı ortaklarımızın Türkiye iştahında bir azalma olmadığı gibi yeni yatırımlar için hep birlikte istekli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz dedi.


Milliyet


Geri Dön