29 / 03 / 2024

Akgedik TOKİ Konutları'nın temeli yazın atılacak!

Akgedik TOKİ Konutları'nın temeli yazın atılacak!

Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Akgedik mahallesine inşa edecekleri toplu konutların temel atma töreniyle ilgili olarak, "Tahminen yaz aylarına doğru temel atma safhasına gelmiş olacağız." dedi.



Yunusemre Belediye Başkanı  Mehmet Çerçi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Akgedik mahallesine inşa edecekleri toplu konutların temel atma töreniyle ilgili olarak, "Tahminen yaz aylarına doğru temel atma safhasına gelmiş olacağız." dedi. 


Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleşti. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda 32 gündem maddesi görüşüldü. Toplantı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kısa bir süre önce toplu konut ile ilgili bir müjdeyi duyurduklarını belirterek,"Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da hafta sonu Manisa'daydı.  Yunusemre'de 5 bin toplu konutun yapılacağının müjdesini verdi. Bu süreçte büyük bir mesafe aldık. Ayrıca '7 İklim 7 Proje' adı altında Türkiye birinciliğini kazanmış bir proje gurubu var.  TOKİ  bu grubu görevlendirdi. Ege Bölgesi birincisinin proje ile ilgili çalışmalarına başlandı. Tahminen bir buçuk ay sürecek. O da bittiği zaman ihale aşamasına gelmiş olacağız. Süreç ile ilgili son aşama ihale oluyor. Ondan sonra yapım aşamasana geçeceğiz. Tahminen yaz aylarına doğru temel atma safhasına gelmiş olacağız.  Akgedik bölgesinde yaklaşık 1.5 milyon metrekare bir alan var. TOKİ orada karar kıldı. Alan yeterli olursa konut sayısı 6 bine kadar çıkabilecek. Bu sayı birden olmayacak. Konutlar etaplar halinde yapılacak. Birinci etapta tahminen yaklaşık bin 500 konut olacak. Ayrıca kentsel dönüşüm ile ilgili Ankara'dan Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan heyetler gelecek. 

Yoğun bir şekilde toplu konut ve kentsel dönüşüm çalışmalarımı devam ediyor. Kentsel dönüşümde kısa sürede bir karar aşamasına gelecektir. İnşallah Yunusemre büyük sosyal projelere imza atacak" dedi. 



SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ HAYATA GEÇECEK

Gündeme gelen Yunusemre ilçe sınırları içerisinde yer alan doğa sporları ile uğraşan sosyal grupların belediye ile ortaklaşa sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmesi hususundaki rapor oy birliğiyle kabul edildi. Yunusemre Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Osmancalı Doğa Sporları Merkezi tahminen 1 ay içerisinde belediyeye devredilecek. Yunusemre Bisiklet ve Treking Gurubu kuruldu. Bundan sonrada önemli etkinliklere imza atılacaktır" dedi. 



KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TOPLU KONUT ÇALIŞMALARI İÇİN MÜDÜRLÜK KURULUYOR 

Toplantıda Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü biriminin kurulması talebi görüşüldü. AK Parti Grubu adına söz alan Can Mercül, Yunusemre'nin Manisa'nın en büyük ilçesinin olmasının yanı sıra nüfus artış potansiyelinin de olduğunu belirterek, "TOKİ ve kentsel dönüşüm ile ilgili belediyemizin bir takım çalışmaları var. Tüm bu çalışmaları tek elden takibi ile alakalı bir müdürlük kurulması düşünülüyor. Müdürlük Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm adıyla oluşturulacak. Biz AK Parti Grubu olarak maddenin komisyona havale edilmeden kabulünü istiyoruz."şeklinde konuştu.  İmar ve toplu konut çalışmalarını önünün açılması yönünde bir meclis üyesi olarak görevlerinin olduğunu ifade eden MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, maddenin kabulünün uygun olduğunu belirtti. CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı ise müdürlüğün bu süreçte faydalı olacağını, grup olarak maddenin kabulünü istediklerini ifade etti. Görüşlerin bildirilmesinin ardından madde oy birliğiyle kabul edildi. 



ZEYNEL BALKIZ'DAN YUNUSEMRE BELEDİYE MECLİSİ'NE ÖVGÜ 

Meclis toplantısına katılan Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, toplantının sonlarında okunan önergelerin ardından söz aldı. Zeynel Balkız Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve meclis üyelerini tebrik ederek,"Burada iki saatlik bir çalışma süreci içerisinde halka hizmet noktasında bütün parti gruplarının da pozitif bir anlayışı ve beraberliği gördük. Biz Manisa'ya kalıcı bir eser kazandırmak istedik. Bunlar her zaman olmuyor. Türkiye Barolar Birliği'nin bu tür imkanları var. Biz bu imkanı Manisa'ya da taşımak istedik. 2 bin 536 metrekare arsayı 2 milyon 750 bin TL'ye aldık. Üzerinde otoparkı, 500 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 300 kişilik yemekhanesi, seminer salonları, eğitim salonları, spor salonları, oyun alanları, kütüphanesi, kadın ve erkek mescidinden oluşan bu külliye sizlerin kararlarıyla geçerse biz de bir buçuk sene içerisinde 10 milyona yaklaşan yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Bu hizmet baro tarafından yapılıyor ama Manisa'daki bütün kamu kurumları faydalanacak. Özellikle meclis üyelerimizde buraya serbest giriş kartlarının olmasının gönülden arzu ediyorum. Bunun müjdesini şimdiden verelim." dedi. 


Soma Olay Gazetesi 


Geri Dön