23 / 04 / 2024

Akgedik Yunuskent Konutları'nda ilk etap tamamlandı!

Akgedik Yunuskent Konutları'nda ilk etap tamamlandı!

Manisa İli Yunusemre ilçesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen  Yunuskent Konutları'nda ilk etap tamamlandı.



TOKİ tarafından Yunusemre'de hayata geçirilen 5 bin 500 konutluk Yunuskent Konutları'nın ilk etabı olan bin 101 konutluk ilk etap çalışmaları tamamlandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'nin en prestijli toplu konut projeleri arasında gösterilen Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nde süreç hızla ilerlerken,  TOKİ  ve Yunusemre Belediyesi ortaklığıyla hayata geçirilen projede bin 101 konut ve sosyal donatı alanlarından oluşan ilk etapta çalışmalar tamamlanırken 2. etapta da inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya proje hakkında açıklamalarda bulundu. Bir milyon 550 metrekare alanda bir şehir inşa ettiklerini açıklayan Kaya, 6 etapta tamamlanacak proje de 5 bin 500 konutun yapılacağını söyledi. Kaya, şözlerine şöyle devam etti;

"Bin 584 konuttan oluşan 2. etapta da çalışmalar son hız ilerliyor. Elbette sadece konut yapılmıyor. Okul, cami, meydan, parklar, otoparklar kısacası bir şehir inşa ediliyor. Burada altyapılarını, yollarını da tamamlıyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak bu alanda tüm gücümüz ile çalışıyoruz."

İnceleme gezisine AK Parti İlçe Başkanı Fatih Katıöz ve yönetimi, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş ve teknik ekip katıldı.
 


Geri Dön