25 / 04 / 2024

Akhisar, Balçova ve Güzelbahçe'de esnafın kira ücretlerine zam yapılmayacak!

Akhisar, Balçova ve Güzelbahçe'de esnafın kira ücretlerine zam yapılmayacak!

Akhisar, Balçova ve Güzelbahçe belediyeleri, pandemi nedeniyle faaliyetlerinde kesintiye uğrayan kiracılarını rahatlatacak kararı hayata geçirecek. 



Akhisar, Balçova ve Güzelbahçe belediyelerinin Şubat ayı meclis toplantılarından, pandemi nedeniyle işleri kesintiye uğrayan esnafı ilgilendiren bir dizi kararlar alındı.

Akhisar, Balçova ve Güzelbahçe de esnafın kira ücretlerine zam yapılmayacak!

Milliyet'te yer alan habere göre; kiracısı olan ve faaliyetlerine devam eden kırsal bölgelerdeki esnafa yönelik bu yıl zam yapılmayacağını belirten Başkan Besim Dutlulu, “Merkezdeki kiracılar için de 3 aylık kira bedeli için yüzde 10 indirim yapılacak. Ocak ve şubat aylarında almayacağımız kiraların toplamı 210 bin lira. Onun dışında kapanan işyerleri için almadığımız kira bedeli ise 52 bin lirayı buldu” dedi.

Bin lira yardım 

Balçova Belediyesi ise, salgın tedbirleri kapsamında işyeri kapanan esnafa, bin lira maddi yardım yapacak. Yardım yararlanması planlanan kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, internet kafe, halı saha, bilardo salonu gibi işletmelerin tespiti için Balçova Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte çalışacaklarını belirten Başkan Fatma Çalkaya, “Salgın nedeniyle etkisi dayanılmaz hale gelen ekonomik krize karşı esnafımızı koruyacağız” şeklinde konuştu.

Akhisar, Balçova ve Güzelbahçe de esnafın kira ücretlerine zam yapılmayacak!
Güzelbahçe Belediyesi de, pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaftan, altı ay süreyle; çevre, temizlik ve reklam ilan vergisi alınmamasını kararlaştırdı. Başkan Mustafa İnce, “Belediye kiracısı esnaf ve sanatkârlardan da üç ay süre ile kira alınmayacak. Küçük bütçeli ve gelirleri düşük bir belediye olmamıza rağmen bir yıla yakındır sıkıntılı bir süreç geçiren esnafımız için bu kararı aldık” dedi.
 

Yozgat Belediyesi'nden kiracılarına müjde!


Geri Dön