28 / 03 / 2024

Akıllı TV kutuları Türkiye'de üretilecek!

Akıllı TV kutuları Türkiye'de üretilecek!

AirTies, Karel ve TTNET akıllı TV kutusuna yerli çözüm için işbirliğine gitti. AirTies tarafından geliştirilen akıllı TV kutuları, Karel tarafından üretilecek. TTNET ise kutuları tüketicinin kullanımına sunacak...



AirTies, Karel ve TTNET yerli teknoloji için işbirliği yaptı. Böylece akıllı TV kutuları Türkiye'de üretilecek.


AirTies, Karel ve TTNET akıllı TV kutusuna yerli çözüm için işbirliğine gitti. AirTies tarafından geliştirilen akıllı TV kutuları, Karel tarafından üretilecek. TTNET ise kutuları tüketicinin kullanımına sunacak. Apple TV'ye benzeyen ve avuçiçi kadar küçük olan akıllı kutuların tasarımı Türkiye'de yapılacak. 


300 BİN ADETLİK KAPASİTE 


Karel, AirTies markalı IPTV set üstü kutularının yerli üretimi için Ankara'daki tesislerinde yıllık toplam 300 bin kapasiteli yeni bir üretim hattı kurdu. TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, bu yıl akıllı TV kutularının yarıdan fazlasının Türkiye'de üretileceğini söyledi. Kaya, "Daha önce Uzakdoğu'dan sipariş ettiğimiz kutuların teslimatı 6 ayı buluyordu. Şimdi yerli üretim sayesinde bu süre daha aşağıya inecek" dedi. 


İSTİHDAM DA YARATACAK 


AirTies CEO'su Philippe Alcaras, şirketin bu işbirliği sayesinde inovasyondan üretime tüm süreçlerini Türkiye'de gerçekleştirecek olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu ise, "Yerli sermaye, istihdam ve tüketiciyi koruyan bir işbirliğine adım atıyoruz" şeklinde konuştu. 


DEVLERLE AYNI KALİTEDE 


Türkiye 'de üretilecek akıllı TV kutularının yetenekleri dünya markası rakiplerinden farklı değil. TTNET, AirTies ve Karel işbirliğiyle üretilecek yerli set üstü kutularla kullanıcıların dijital dünyanın sunduğu en üstün geniş bant iletişim ve eğlence olanaklarından yararlanmaları amaçlanıyor.


Sabah Gazetesi 



Geri Dön