19 / 04 / 2024

Akiş GYO'dan Bağdat Caddesi'ne 5 katlı bina!

Akiş GYO'dan Bağdat Caddesi'ne 5 katlı bina!

Akiş GYO, İstanbul Bağdat Caddesi’nde satın aldığı 5 katlı bir binayı yıktı ve yerine yeni bir bina inşa edecek. 50 milyon dolarlık yatırımda Akiş’in kiracısı Beymen olacak.



Akiş GYO, İstanbul Bağdat Caddesi’nde satın aldığı 5 katlı bir binayı yıktı ve yerine yeni bir bina inşa edecek. 50 milyon dolarlık yatırımda Akiş’in kiracısı Beymen olacak. Beymen, yaklaşık 3 bin 600 metrekarelik yeni adresi için yılda ortalama 4 milyon dolar ödeyecek.


AKBATI ve Akasya Acıbadem gibi AVM’lerin yatırımcısı Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) cadde mağazacılığında büyüme kararı aldı. İstanbul’da bina yenileme çalışmalarının en fazla yapıldığı bölgelerin başında gelen Kadıköy Bağdat Caddesi’ne odaklanan şirket, bölgeye 190 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Ağırlıklı olarak mağaza inşa edeceklerini söyleyen Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, bölgedeki ilk projelerinde Beymen ile anlaşma yaptıklarını söyledi.


ODAĞINDA PERAKENDE VAR

Bağdat Caddesi üzerinde yer alan Uşaklıgil Apartmanı’nı satın aldıklarını ve 5 katlı apartmanı yıktıklarını söyleyen Durusoy, “Bu yapı yerine kentsel dönüşüm kapsamında 5 katlı mağaza inşa edeceğiz. Mağazanın tüm özelliklerini Beymen belirleyecek. İlk yıl 3.6 milyon dolarla başlayan yıllık kira,  her yıl yüzde 3 artacak” dedi. Beymen mağazasının Eylül 2016’da açılacağını belirten Durusoy, bu yapı için 50 milyon dolar yatırım yapacaklarını dile getirdi. Düzenli temettü dağıtımı için sürekli kira gelirine önem verdiklerini belirten Durusoy, Bağdat Caddesi’ndeki mağazaları satmayıp, kiralayacaklarını, konutları ise satacaklarını söyledi. 


HEDEF CİRO 950 MİLYON

BAĞDAT Caddesi’nde uzun süredir mağaza aradıklarını söyleyen Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Erenköy mağazamızı taşıyacağımız Suadiye’deki 5 katlı yeni Beymen, büyüklük ve ciro anlamında İstinye ve Zorlu’dan sonra 3’üncü sırada olacak. 10 milyon dolar yatırım yapacağımız mağazadan ilk yıl100 milyon TL ciro bekliyoruz” dedi. 15 yıllık kira sözleşmesi yaptıklarını belirten Çapçı, Beymen olarak bu yıl  toplam 950 milyon lira ciro hedeflediklerini kaydetti.


 

Hürriyet


Geri Dön