28 / 03 / 2024

Akkonak ve Karaman Mahallelerinin üst yapı sözleşmesi imzalandı!

Akkonak ve Karaman Mahallelerinin üst yapı sözleşmesi imzalandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Merkezefendi Belediyesi'nin işbirliğiyle yapılacak olan Akkonak ve Karaman Mahallelerinin üst yapı çalışmaları için sözleşme imzalandı...




180 günde tamamlanacak olan üst yapı çalışması yaklaşık 25 milyon TL'ye mal olacak. İmza törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Amiroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Amiroğlu ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Merkezefendi Belediyesi yönetim kadroları katıldı.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün güzel bir işin altına imza atacağız. Denizli’de alt yapı çalışmalarına başladığımız mahallelerimizde 50-60 yıl önce yapılan, su ve kanalizasyon hatları mevcuttu ve yağmur suyu hatları yoktu. Bununla ilgi alt yapı çalışmalarımıza başladık ve 2 yıl içerisinde tamamladık. Zor işti. Yaparken maliyet anlamında külfetli bir iş ve sabır gerektiren bir iş, zor ve sıkıntı veren bir inşaat. Kimse alt yapıya girmek istemez. Biz alt yapının durumunu fotoğrafını gördükten sonra o şartlarda devam etmesine gönlümüz razı olamazdı. Bu durumu görmezden gelemezdik. Bu noktada başta Karaman ve Akkonak olmak üzere birçok mahallemizde alt yapıya girdik. İçme suyu hatlarımızın hepsi yenilendi artık bir metre eski içme suyu hattı yoktur. Kanalizasyon hatlarımız yüzde 80 -90 civarında tortular nedeniyle tıkalıydı. Yağmur suyu hattı hiç yoktu. Yağmur suyu hattı olarak görülen hatlar kanalizasyona akıyordu. Yağmur yağdığında da bu hatlara akan sular evlerin bodrumlarını dolduruyordu. Biz bu hatları kanalizasyonlardan kopararak bağımsız bir yağmur suyu hattı inşa ettik. Bizler şehrin geleceğini düşünerek, şahsi düşüncelerimizi bir kenara bırakarak. Şehrin geleceğini önceliğimize aldık. Bu noktada ihtiyaç olan alt yapıyı yaptık ve tamamladık." şeklinde konuştu.


Amiroğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Amiroğlu, “Böyle güzel iki iş bize nasip oldu. Bir Denizli firması olarak bu işi yapacak olmaktan dolayı mutluyuz. Yapılan yer teslimi ve protokolle işlere biran önce başlayacağız. Bayramdan sonra da ilk kazmayı vuracağız. İki mahalleyi de toplam 180 günde tamamlayacağız”  dedi.


Milliyet



Geri Dön