28 / 03 / 2024

Akkoza Projesi neden gecikti?

Akkoza Projesi neden gecikti?

Son günlerde Hürriyet Emlak Yaşam'ı arayan okurların çoğu aynı şeyi soruyor: Akkoza projesinde neler oluyor?



Yatırımcıların telaşlanmasının sebebi, projenin 1. ve 2. fazındaki konutların tesliminin gecikmesi.

"Neler oluyor" sorusunu ben de Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark'a yönelttim. Şöyle dedi:

"Biz proje çalışmalarına başlarken konut, alışveriş merkezi, okul, hastane ve yaşam alam bir arada projelendirilen Akkoza Projemizde, konutlarımızın ilk fazlarının teslimleri alışveriş merkezi ile birlikte planlanarak, inşaatın ilk fazlan ile AVM bitim tarihleri birbirleriyle paralel olacak şekilde düzenlenmiş idi. Ancak 2008 dünya krizinin etkisi ve buna bağlı olarak Hollandalı ortağımız Corio'nun Türkiye'de devam eden yatırımlarından çıkma karan alması çerçevesinde Corio'nun Akkoza AVM'dan çıkması ile AVM büyütülmüş ve açılışı 2011 Eylül'e olmak üzere planlanmıştır. Bu bağlamda Garanti Koza ve Akis arasmda yeni bir işbölümüne gidilmiş, AVM Akbatı ismi ile Akis tarafından ve Faz 3 ise Garanti Koza tarafından üstlenilmiştir. Akkoza Faz 1 ve 2'nin ortaklaşa yürütülmesi hususunda bir değişiklik yapılmamıştır.

Akkoza Projesi yatırımcılarını korumak amacıyla yapılan bu iş bölümünde dikkat edilen detaylar ve taraflar arasında tüm ayrıntıların ele alındığı görüşme süreci projede bazı gecikmelere sebebiyet vermiştir. Dünya krizi çerçevesinde Akkoza projesinde oluşmuş olan bu gecikmelerin telafisi için çalışmalar başlatılmış ve teslim tarihlerinde ilave aksaklıklara sebebiyet vermemek üzere ortaklığımızca gerekli organi-zasyonsel tedbirler alınmıştır. Garanti Koza ve Akis olarak, Akkoza Projesi'nde hak sahibi tüm yatırımcılarımızdan yaşanan gecikmelerden dolayı özür diliyoruz"

1. FAZ EYLÜL 2010'DA TESLİM
Esenyurt'u Etiler'e dönüştürme iddiasıyla yola çıkan Garanti Koza, Akis ve Corio'nun ortaklığında inşa edilmeye başlanan Akkoza projesinde 1.faiz konutlan Eylül ayı içersinde teslim edilmeye başlanacakmış. Akkoza 2.faiz konutlarının teslim tarihleri ise, 2A 31 Mart 2011,2B 30 Eylül 2011 ve 2C 30 Ekim 2011 olarak planlanmış.

Akkoza hakkında...
Akkoza Projesi, inşaat sektörünün çok güçlü üç isminin; Garanti Koza, Akis ve Corio'nun bir araya geldiği ortaklıkla Aralık 2007 yılında başladı. Esenyurt bölgesini cazibe merkezi haline getirecek Akkoza Projesi 450 bin m2 arsa üzerinde planlandı. Yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen proje, tamamı bittiğinde 5.500 konutu, bir alışveriş merkezini ve geniş bir yaşam alanım kapsayacak.
Seda Tabak/Hürriyet Emlak


Geri Dön