23 / 04 / 2024

AKM ihalesini Özsoy İnşaat aldı!

AKM ihalesini Özsoy İnşaat aldı!

AKM'nin yenilenmesine ilişkin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı'nca gerçekleştirilen “Atatürk Kültür Merkezi Onarım, Güçlendirme ve Tesisat Sistemlerinin Yenilenmesi İşi” ihalesi sonuçlandı



AKM yenileme ihalesini, 64.883.308,70TL İhale bedeliyle, Özsoy İnşaat Turizm Ticaret A.Ş. aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 8 Ekim 2008 tarihinde imzalanan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yenileme-onarımına ilişkin protokolün ardından 29 Mayıs 2009 tarihinde tüm projeleri tamamlanan AKM'nin yenilenmesine ilişkin ihale tamamlandı. Gerçekleştirilen ihalede açılan teklifler, İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu içinden seçilen ve beş üyeden oluşan Bütçe ve İhale Komisyonu'nca değerlendirildi. İhaleye katılan 15 firma içinden en düşük teklifi veren Özsoy İnşaat Turizm Ticaret A.Ş., 64.883.308,70 TL bedelle ihaleyi kazandı.

İhale şartnamesine göre, 15 gün içerisinde sözleşmenin imzalanması ve sözleşmenin imzalanmasını takiben 5 gün içerisinde de yer tesliminin yapılması gerekiyor. AKM'nin yenileme-onarım çalışmalarının 7 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Gerçekleştirilen ihalenin kapsamı, AKM'nin statik açıdan güçlendirilmesi, onarımı, mimari açıdan geliştirilmesi, daha iyi hizmet verebilir hale getirilmesi, enerjinin etkin olarak geliştirilmesi, ihtiyaç duyulan elektromekanik sistemlerin yenilenmesi çalışmalarını içeriyor. Ayrıca iç bölümlerin ve dış cephelerinin teknolojik donanımlarının, mekân-çevre ilişkisi gözetilerek ve simgesel dokusu korunarak güncel ihtiyaçlara cevap vermek üzere yenilenmesi çalışmaları da ihale kapsamı içerisinde yer alıyor. 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

64.8 milyon TL ile AKM ihalesi Özsoy İnşaat'ın

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yenilenme ihalesini Kars Havalimanı, Harran Sulama, Hatay Yayladağ İçme Suyu gibi projeleri yapan, daha çok kamu işleriyle gündeme gelen Özsoy İnşaat Turizm Ticaret A.Ş. kazandı.

Yıkılıp, yıkılmayacağı; restorasyonunun nasıl yapılacağı çok tartışılan AKM ihalesini kazanan şirketten bir yetkili, AKM'nin tamamen aynı kalacağını, bina içinde ve dışında yenilenmeler yapılacağını söyledi. Gerçekleştirilen ihalenin kapsamı, AKM'nin statik açıdan güçlendirilmesi, onarımı, mimari açıdan geliştirilmesi, daha iyi hizmet verebilir hale getirilmesi, enerjinin etkin olarak geliştirilmesi, ihtiyaç duyulan elektromekanik sistemlerin yenilenmesi çalışmalarını içeriyor. Ayrıca iç bölümlerin ve dış cephelerinin teknolojik donanımlarının, mekan-çevre ilişkisi gözetilerek ve simgesel dokusu korunarak güncel ihtiyaçlara cevap vermek üzere yenilenmesi çalışmaları da ihale kapsamı içerisinde yer alıyor.

Katır sırtında yumurta  ticaretiyle başladı

ÖZSOY İnşaat'ın kökleri 1948 yılında baba Ahmet Özsoy'un Safranbolu'ya katırlarla nakliyesini yaptığı yumurta ve pestil ticaretiyle başladı. 1960'larda zahire ve bakkaliyecilik, karayolu nakliyeciliği 1970'lerde ağaç sanayiinde imalatçılık ve inşaat taahhüt işleri başladı. Şirketin başında şu anda Rafet Özsoy bulunuyor.
Hürriyet

AKM'yi 64.9 milyon TL'ye Özsoy İnşaat yenileyecek

2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 8 Ekim 2008'de imzalanan AKM'nin yenileme ve onarımına ilişkin protokolün ardından 29 Mayıs 2009'da tüm projeleri tamamlanan AKM'nin yenilenmesine ilişkin ihale tamamlandı. İhaleye katılan 15 firma içinden en düşük teklifi veren Özsoy İnşaat Turizm Ticaret A.Ş, 64 milyon 883 bin 308 TL bedelle ihaleyi kazandı. İhale şartnamesine göre, 15 gün içerisinde sözleşmenin imzalanması gerekiyor. Yenileme ve onarım çalışmalarının da 7 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
Hürriyet

AKM yenileniyor

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yenilenmesine ilişkin ihale 64 milyon lira bedelle tamamlandı.
İhale sözleşmesinin imzalanmasının ardından başlayacak onarım çalışmaları, 7 ay içerisinde tamamlanacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesine ilişkin İstanbul 2010 Avrupa Kültür başkenti (AKB) Ajansınca gerçekleştirilen ''Atatürk Kültür Merkezi Onarım, Güçlendirme ve Tesisat Sistemlerinin yenilenmesi İşi'' ihalesi sonuçlandı.

İhaleyi, katılımcı 15 firma arasından en düşük teklifi veren Özsoy İnşaat Turizm Ticaret A.Ş. 64 milyon 883 bin 308 lira 70 kuruşla kazandı. Gerçekleştirilen ihalenin kapsamı AKM'nin statik açıdan güçlendirilmesi, mimari açıdan geliştirilmesi, enerjinin etkin olarak geliştirilmesi, elektromekanik sistemlerin yenilenmesi ve daha iyi hizmet vermesi çalışmalarını içeriyor.

Ayrıca iç bölüm ve dış cephelerin teknolojik donanımları mekân-çevre ilişkisi gözetilerek simgesel dokusu korunmak şartıyla yenilenme kapsamına giriyor. İhale şartlarına göre 15 gün içerisinde sözleşmenin imzalanması ve takibinde 5 gün içerisinde sözleşmenin teslim edilmesi gerekiyor. İhaleye göre 7 ay içerisinde yenilenme-onarım çalışmalarının bitmesi bekleniyor.
Sabah

AKM ihalesini Özsoy İnşaat aldı

AKM'nin yenilenmesine ilişkin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı'nca gerçekleştirilen “Atatürk Kültür Merkezi Onarım, Güçlendirme ve Tesisat Sistemlerinin Yenilenmesi İşi” ihalesi sonuçlandı. Ajanstan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 8 Ekim 2008'de imzalanan AKM'nin yenileme ve onarımına ilişkin protokolün ardından 29 Mayıs 2009'da tüm projeleri tamamlanan AKM'nin yenilenmesine ilişkin ihale tamamlandı. Gerçekleştirilen ihalade açılan teklifler,İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu içinden seçilen ve 5 üyeden oluşan Bütçe ve İhale Komisyonu'nca değerlendirildi.
64 milyon TL teklif verdi

İhalaye katılan 15 firma içinden en düşük teklifi veren Özsoy İnşaat 64 milyon 883 bin 308 TL bedelle ihaleyi kazandı. İhale şartnamesine göre, 15 gün içerisinde sözleşmenin imzalanması ve sözleşmenin imzalanmasını takiben 5 gün içerisinde de yer tesliminin yapılması gerekiyor. AKM'nin yenileme- onarım çalışmalarının da 7 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
Gazete  Habertürk


Geri Dön