19 / 04 / 2024

Akmerkez'de yıkım yapılmayacak!

Akmerkez'de yıkım yapılmayacak!

İstanbul Etiler’de yer alan Akmerkez’in kaçak bölümlerinin, 17 Ocak Çarşamba günü (yarın) saat 06.00’da yıkılacağı açıklanmıştı. Ancak yürütmeyi durdurma kararı alındı, yıkım gerçekleşmeyecek. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Akmerkez'de kaçak bölümlerin 17 Ocak Çarşamba günü (yarın) saat 06.00’da yıkılması kararlaştırılmıştı. Yıkım kararı alınanlar arasında lüks restoranlar da bulunuyordu.

 

AVM'deki bazı işyerlerinde tasdikli mimari projenin dışına çıkıldığı iddiası üzerine İçişleri Bakanlığı konuyu takibe aldı. 5 Temmuz 2017 günü İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü müfettişleri ve Beşiktaş Belediyesi görevlileri Akmerkez AVM’ye giderek yerinde inceleme yapmıştı. 


İKİ AYRI KARAR ALINDI

10 Ağustos 2017 günü yapılan tespite göre Belediye Encümeni tarafından iki ayrı karar alındı. Alınan kararlardan biri para cezası kesilmesi, ikincisi ise yıkım kararıydı.

 

Oy birliği sağlanarak tasdikli mimari proje dışında kullanılan alanın toplam büyüklüğü 419.2 metrekare olarak açıklandı. Ortak alan olan zemin terasında yan bölümler yapıldı. Karara göre, koridor geçişleri de kapatılarak özel kullanım alanı haline getirildi.

 

DURDURMA KARARI ALINDI

Akmerkez Yönetimi'nin yaptığı açıklamaya göre yürütmeyi durdurma kararı alındığı bu nedenle de yarın herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığı açıklandı. Beşiktaş Belediyesi  yıkım kararını 17 Ocak’ta uygulayacağını şirkete tebliğ etti.

 

12 BİN 725 TL CEZA DA GÜNDEMDE

Akmerkez GYO AŞ’ye 12 bin 725 TL para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Proje dışında kalan alanların yıkımına karar verildi. Bu bağlamda yarın yıkımın yapılması planlanmıştı. 

 

Akmerkez de yıkım yapılmayacak!

 


Geri Dön