07 / 05 / 2024

AKP, `resmi' işhanında

AKP, `resmi' işhanında

Hakkari'de yeni bina arayan AKP, yer bulamayınca valiliğe başvurdu ve İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait işhanına taşındı.



Hakkâri'de il binası bombalanan AKP, faaliyet gösterecek yer bulamayınca İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait işhanına taşındı. İşhanının birinci katında faaliyet gösteren AKP İl Başkanlığı'na, parti bayrağı asılmazken, binanın çevresi korumaya alındı.
Geçen yıl. AKP il binasının kapısına bırakılan ses bombasının patlaması sonucu hasar meydana gelmiş ve yoldan geçen altı kişi yaralanmıştı. Yeni bina arayan AKP, yer bulamayınca valiliğe başvurdu ve İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait işhanından yer istedi.

Vali `yasal' dedi
İşhanının birinci katındaki üç odalı daire kısa sürede ihaleye çıkarılarak AKP İl Başkanlığı'na kiralandı. AKP İl Başkanlığı, zırhlı araçla 24 saat korunurken, binaya girip çıkanlar da polislerce yakından izleniyor.
Siyasi bir partinin resmi bir kuruma ait yerde faaliyet gösteremeyeceğine yönelik eleştirileri yanıtlayan Vali Muammer Türker, bina tahsisinin tamamen yasal olduğunu ve ihale usulü ile kiralandığını belirtti.
AKP Hakkâri Milletvekili Abdulmutallip Özbek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Faaliyet gösterecek bina bulamadık. Biz özel idareye ait işhanını uygun gördük. İl başkanlığımız, valilik özel idare ile temasa geçti. Burası da boştu, ihaleye çıkınca kiraladık. Hiç kimse bizi Hakkâri'ye olan sevdamızdan vazgeçiremez."
AKP'nin Hakkari belediye başkan adayı Şükrü Çallı da PKK'nın tehdidi nedeniyle özel idareye ait işhanına taşınmak zonunda kaldıklarını belirtti.

Milliyet

Geri Dön