24 / 04 / 2024

Aksaray Hamidiye Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Aksaray Hamidiye Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Aksaray Belediyesi, Hamidiye Mahallesi'nde bulunan 28 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattı.



Aksaray'da Hamidiye Mahallesi sınırları içerisinde olan 28 bin metrekarelik alanda, kentsel dönüşüm uygulaması için ilk adım atıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın kentsel dönüşüm stratejisinin oluşturulduğunu belirterek 3 boyuttan oluşacak kentsel dönüşüm ve gelişim alanı projesinde açıklık ve şeffaflığın öncelik olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşüm projeleri için bilgi veren Başkan Dinçer, “Burada projenin uygulanabilirliği ve oluşacak risklerin analizini yaparak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma altına alıyoruz. En önemlisi ülkemiz deprem kuşağında olduğu için afet risklerini azaltarak kentsel dönüşümü başlatmak istiyoruz. Burada sosyal donatıları ile kent estetiğine uygun ve tasarım ilkelerini göz önüne alarak uygun yapılar inşa edeceğiz.” dedi. 

Aksaray’ın tarihi kimliğine de uyumlu bir kentsel dönüşüm projesi hazırlığı içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Dinçer, zaman kaybetmeden güvensiz konutların yıkılarak yenilerinin yapılmasının olası afetlerde can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinin sağlayacağını dile getirdi. Başkan Dinçer, kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü süreçte mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlara kira yardımı yapılacağını da anımsattı.
 

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!


Geri Dön