28 / 03 / 2024

Aksaray'da Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kuruluyor!

Aksaray'da Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kuruluyor!

Aksaray Belediyesi, mevcut hayvan barınağına ek olarak kapasitesi, yapılan işlemleri ve mimari yeterliliği ile modern bir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kurdu.



Sokak hayvanlarının rehabilitasyonunun hem hayvan, hem çevre, hem de insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yeni merkezin, sokak hayvanlarına gösterdikleri hassasiyetin bir yansıması olduğunu ifade etti. Başkan Yazgı, yeni merkezin gerek alan, gerekse mekan standartlarının üst düzeyde olduğunu ifade ederek, “Şehir sadece bizim değil. Aynı zamanda bu şehirde sokak hayvanları da yaşıyor. Bu hayvanların başıboş şekilde yaşaması pek çok sorunu ortaya çıkarabilir. Belediye olarak kurduğumuz yeni merkezde sokak hayvanlarının hastalıkları tedavi ediliyor, aşılamaları yapılıyor ve olası sorunlar ortaya çıkmadan önleniyor” dedi.

Toplam 3 bin 500 metrekare alana sahip olan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde açık ve kapalı bölümler bulunuyor. Sokak hayvanları, mevsimlere göre günün belirli saatlerinde bu alanlarda korunaklı bir şekilde yaşayabiliyor. Hayvanların sulama ve mama işlemleri de yeni merkezde çok daha profesyonel bir şekilde sağlanıyor. Bunlara ek olarak yeni merkez, çevre sağlığı ve insan sağlığı açısından gerekli olan pek çok korunağa da sahip.


Hürriyet


Geri Dön