29 / 03 / 2024

Aksaray İSKİ Binası yıkıldı!

Aksaray İSKİ Binası yıkıldı!

İstanbul Aksaray Meydanında bulunan İSKİ binasının yıkımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince tamamlandı. Binanın yerine yer altı otoparkı yapılacak ve üstü yeşil alan olarak düzenlenecek.



İstanbul Aksaray Meydanında bulunan İSKİ binasının yıkımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince tamamlandı.


İBB Zabıta Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla başlatılan yıkım çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.


Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü'nün kontrolünde, yüklenici firma tarafından yürütülen yıkım çalışmalarında herhangi bir kazanın yaşanmadığı aktarılan açıklamada, yıkım boyunca, binanın etrafının demir bariyerlerle çevrilerek gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı vurgulandı.


Açıklamada, yıkım çalışmalarında, uygun makine ve araç gereçlerin kullanıldığı belirtilerek, çalışmalar sırasında aşırı toz oluşmasını ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla sulama çalışmaların da yapıldığı hatırlatıldı.


 


- İstanbullulara yeni meydan 


Açıklamaya göre, yapımına, 1983'te başlanan ve 1985'te hizmete alınan binanın yerine yer altı otoparkı yapılacak ve üstü yeşil alan olarak düzenlenerek İstanbullulara hizmet verecek.


Daha sonra Aksaray Meydanı'ndaki trafik de yer altına alınarak, yeşil alana büyük bir meydan da eklenecek. Aksaray Meydanı, vatandaşların buluşacağı ve sosyal paylaşımlarda bulunacağı bir alan haline getirilecek.


Proje tamamlandığında, İstanbullular yeni bir park, meydan ve yer altı otoparkına kavuşmuş olacak.


AA






Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İstanbullulara yeni bir meydan, park ve zeminaltı otoparkı kazandırmak için Aksaray’da yürütülen çalışmalar kapsamında, İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) eski Genel Müdürlüğü binasının yıkımı tamamlandı.


İBB Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü’nün kontrolünde, yüklenici firma tarafından yürütülen yıkım çalışmalarında aralıksız çalışan İBB Zabıta ekipleri, herhangi bir kazanın yaşanmasına mahal vermedi. Yıkım boyunca, üst düzey güvenlik önlemleri alan İBB Zabıta ekipleri, binanın etrafını demir bariyerlerle çevreleterek gerekli güvenlik önlemlerini aldırdı. Yıkıma uygun makine ve araç gereçlerin kullanıldığı yıkım çalışmasında, aşırı toz oluşmasını engellemek ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla sulama çalışmaları da yapıldı.



İSTANBULLULAR YENİ BİR MEYDANA KAVUŞACAK


1983 yılında yapımına başlanan ve 1985 yılında hizmet vermeye başlayan binanın yerine yer altı otoparkı yapılacak ve üstü yeşil alan olarak düzenlenerek İstanbullulara hizmet verecek. Daha sonra Aksaray Meydanı’ndaki trafik de yeraltına alınarak, yeşil alana büyük bir meydan da eklenecek. Aksaray Meydanı, vatandaşların buluşacağı ve sosyal paylaşımlarda bulunacağı bir alan haline getirilecek.



Proje tamamlandığında, İstanbullular yeni bir park, meydan ve yer altı otoparkına kavuşmuş olacak.





Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı olarak 1981’de kurulan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ), 33 yıl hizmet veren Aksaray’daki sembol binası, günlerdir süren yıkım çalışmalarının ardından tamamen yok oldu.


İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla yıkılan binanın bulunduğu alan Aksaray Meydanı Projesi ile değerlendirilecek. Topbaş’ın verdiği bilgiye göre, toplam 202 bin metrekareden oluşan Aksaray Meydanı ve çevresinin yenilenmesi çalışmaları kapsamında, yıkılan İSKİ binasının bulunduğu alanın altı otopark, üstü yeşil alan olarak düzenlenecek. 


ARAÇ ÜSTGEÇİDİ KALKIYOR


Alanda peyzaj düzenlemesi, dinlenme alanları ve süs havuzları oluşturulması planlanıyor. Aksaray ve çevresi de Fatih Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmalarla yenilenecek. Fatih Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Yenileme Kurulu’na sunulan proje onaylandıktan sonra uygulamalara başlanacak. Proje kapsamında ilk olarak Aksaray ve Yusufpaşa’daki üstgeçitler kaldırılmıştı. Meydan düzenlemesiyle birlikte trafik düzeni de değişecek, araçların geçtiği üstgeçit de kalkacak. Aksaray Meydanı’ndaki trafik yer altına alınıp yeşil alana bir bölüm daha eklenmiş olacak.


Fatma AKSU/Hürriyet


Geri Dön