28 / 03 / 2024

Aksaray Kapalı Salı Pazarı ve Aktivite Merkezi'nin temeli atıldı!

Aksaray Kapalı Salı Pazarı ve Aktivite Merkezi'nin temeli atıldı!

Aksaray’da, Kapalı Salı Pazarı ve Kadın Aktivite Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Temel atma töreninde Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı konuştu.



Kapalı Salı Pazarı projesinin temel atma törenine AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Adayları Hüseyin Hüyük, Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, Gençlik Kolları Başkanı Abdülsamet Kılıç, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


PAZAR ALANI KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK

Temel atma töreninde konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Aksaray’da bizlerin her zaman kullandığı ve esnaflarımızın da ‘bizleri buradan çıkarma, olduğumuz yerde kalalım’ talepleri üzerine, daha modern ve güzel hizmeti kendilerine sunmak maksadıyla bir proje hazırladık. Bugün temelini atarak çalışmaları başlatıyoruz. Bizim amacımız modern pazarlar inşa etmek. Bu proje ile kapalı pazar alanımızı alışveriş merkezi şeklinde yapıp, vatandaşlarımızı içerisinde market arabaları olan ve rahat alışveriş yapabilecekleri bir yer oluşturacağız. Sosyal donatıları da unutmadık. 12 bin 168 metrekare alanı kapatma şeklinde bir çalışmamız olacak. Yaklaşık 7,5 metre yüksekliğinde betonarme, prefabrik, makas sistemli kapalı pazar alanı oluşturacağız. İhale süresi olarak 7 ay söylenmesine rağmen, biz daha hızlı ve temiz bir şekilde bu alanı hizmete açmak istiyoruz. Yüklenici firma da çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacak. Projemizin maliyeti 3 milyon 723 bin TL. Proje kapsamında kapanacak alanın 10 bin 500 metrekarelik kısmında 1 megavatlık elektrik üretecek güneş paneli koyacağız. Güzel bir hizmeti Aksaray’a kazandıracağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Modern Kapalı Salı Pazarı projesinin temeli, hayırlı olması dileği ile AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay tarafından atıldı.



Hürriyet 




Geri Dön