18 / 04 / 2024

Aksaray Piri Mehmet Paşa alt geçit projelerinde son durum!

Aksaray Piri Mehmet Paşa alt geçit projelerinde son durum!

Aksaray Belediyesi tarafında inşa edilecek Selçuklu Parkı projesi ile Piri Mehmet Paşa alt geçit projeleri AK Parti Aksaray Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından incelendi.



Aksaray Belediyesi tarafında hayata geçirilen Selçuklu Parkı projesi ile Piri Mehmet Paşa alt geçit projeleri AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti tarafından incelendi. 


Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Toprak Mahsuller Ofisinden belediyeye devredilen ve üzerine Selçuklu Parkı inşa edilecek olan araziye gitti. Arazi üzerine kurulacak parkın Aksaray’a değer katacağını belirtildi.


Başkan Yazgı, “Burada, yeşil alan düzenlemesi, dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ile tematik parkta ne olması gerekiyorsa yapacağız. Mesela bir kütüphane yapacağız bu alana. Güzel bir eseri inşallah Aksarayımıza kazandıracağız” açıklamasında bulundu.


Cengiz Aydoğdu ise “TMO, siloları kurduğu dönemde bu bölge şehir dışındaydı. Ama Aksaray hızla büyüdü. Şehir dışı gibi görülen bu alan artık şehir merkezi haline döndü. Çocukluğumuz buralarda geçti. Siloların şehrin simgesiydi ancak modern şehir olma yolunda silolar elbette burada kalamazdı. Başkanımız bu bölge ile ilgili güzel bir proje hazırlamış. Bizlerde uzun görüşmeler neticesinde TMO Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayıp bu arazi belediye devrini sağladık. Başkanımız da sağ olsun güzel bir proje hazırlamış. Mükemmel bir parka kavuşacağımıza eminim” ifadelerini kullandı.


Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise, modern şehirlerde yerel yönetimlerin, toplumun ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda modern kent dokusuna uyumlu park, bahçe, peyzaj, çocuk oyun alanları ve spor alanları oluşturduğunu açıkladı.



Milliyet


Geri Dön