29 / 03 / 2024

Aksaray’a havaalanı müjdesi!

Aksaray’a havaalanı müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, 15 yılda Aksaray'a 5 milyar lira değerinde yatırım ve detsek sağladıklarını söyledi ve Aksaray’a havaalanı müjdesi verdi.



Başbakan  Binali Yıldırım da törende yaptığı konuşmada, Aksaray'ın tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu bir kavşak olduğunu, günümüzde özellikle kuzeyi, güneye bağlayan bir geçiş noktası olma özelliği taşıdığını belirtti. 15 yılda Aksaray'a 5 milyar lira değerinde yatırım ve detsek sağladıklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, ilçeleri kalkındırdıklarını, hastaneleri, okulları ve yüksekokulları hizmete aldıklarını söyledi.


Yıldırım, Aksaray'a bin 700 yeni derslik kazandırdıklarını, yaklaşık 13 milyon ders kitabını da ücretsiz olarak öğrencilere dağıttıklarını ifade etti. Aksaray ile Ankara, Konya, Nevşehir ve Niğde'yi bölünmüş yollarla birbirine bağladıklarını, Aksaray-Ortaköy-Kırşehir yolunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Binali Yıldırım, Güzelyurt-Çiftlik yolunu da tamamlayarak, bu yıl hizmete alacaklarını bildirdi.


Aksaray’da 4 bin konut yaptıklarını dile getiren Yıldırım, “Koca Aksaray’da 17 kilometre bölünmüş yol vardı. Bölünmüş yol miktarını 175 kilometreye çıkardık. Tam 10 kat. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, Türkiye’yi birleştirdik” dedi.


Yıldırım, 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin yapımını da en geç yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi. Medeniyetlerin kavşağı Aksaray'ı ticaretin de önemli bir kavşağı haline getirdiklerini, Aksaray üzerinden iki tren hattını Akdeniz bölgesine, limanlara bağlayacaklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla,  Adana  tren hattının yapımına 2018 yılında başlanacağını belirtti.


BAKAN MÜJDELEDİ

Yıldırım, Aksaray, Konya, Antalya tren yolunun da etüt ve proje çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç merak etmeyin, hava yolunda da Aksaray'ı geride bırakmayız. İnşallah Aksaray'ın havaalanı da olacak. Ulaştırma Bakanımız, geçen hafta buraya yaptığı çalışma ziyaretinde bütün bunları sizlerle paylaştı, size müjdeyi verdi. Artık söz ağızdan çıktı, AK Parti sözünün eri olan bir partidir. AK Parti söz verirse yapar, öyle değil mi? Aksaray her şeyin en güzeline layık. Sizlere hizmet, bizim için bir gururdur, bir ibadettir. 15 yıldır Aksaray hep yanımızda oldu, bütün seçimlerde AK Parti'yi açık ara birinci yaptınız. Sağ olun, var olun.”


Hürriyet 




Geri Dön