29 / 03 / 2024

Aksaray'da arsa yatırımları artacak!

Aksaray'da arsa yatırımları artacak!

Aksaray'ın merkez ve ilçelerinde arsa fiyatları ucuzladı. Bölgeye yatırım yapmak isteyenler kat artışını bekliyor. Arsalarda metrekare fiyatları 250 ile 500 lira arasında değişiyor.



Aksaray'ın merkez ve ilçelerinde arsa fiyatları eski tarifelere ve fiyatlara göre ucuzladı. Bölgede yatırım yapacak vatandaşlar dört gözle kat artışını bekliyor. 


Aksaray'da arsalar  metrekare hesabıyla satılmaya başladı. Arsalarda 250 ile 500 lira arasında değişen metrekare fiyatları yatırımcının elini rahatlattı. 


Ak Emlak Sahibi Yılmaz Akça, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akça, "Arsalar metrekare hesabıyla satılmaya başladı. Yatırımlık arsalarımız 250 liradan başlayıp 500 liradan son fiyatı verilirken, müşterimiz ve yatırımcımız rahat nefes alıyor. Bu durumda genel olarak Hürriyet Mahallesi, Yeni Sanayi Mahallesi ve Organize Sanayi Bölgesi civarında arsalarımız fazla satıyor" şeklinde konuştu.


İl ve ilçe belediyelerinden gelecek kat artışının kararı dört gözle beklendiğini söyleyen Akça, arsa satışları ve yatırımların arttığını vurguladı. 


Akça, "Arsa satışlarımız yatırımcılar tarafından gösterilen ilgiyle arttı. Şuan arsanın konuttan daha hızlı sattığını bile belirte bilirim. Son zamanlarda Aksaray'ın yatırımcısı da arttı diyebiliriz. Yatırım konusunda ise Topakkaya ve Çiftlik Mahallesinde artış bulunmakta. Arsa yatırımı Organize ve Yeni Sanayi Sitesi tarafında üst düzeyde ilerliyor. Yatırımcının uygun fiyattan, bizimde artıştan yüzümüz gülüyor" ifadelerini kullandı. 


Akça, sözlerine şu şekilde son verdi: "Arsa satışlarımız devam ederken merakla belediyelerimizden gelecek haberleri bekliyoruz. Kat artış izni geldiği takdirde yatırımın üst düzey artacağına inanıyoruz" dedi. Yatırımcıların 2 şekilde arsa tercih ettiklerini anlatan Akça, "Yatırımcılar arsa alırken genelde ön yolun büyük olması veya köşe başında olmasına dikkat ediyorlar. Ön yolun büyük veya köşe başı arsa olması şuan yüksek oranda talep ediliyor. Yoğunda bir ilgi görüyor. Haliyle fiyatları farklı ve dolu oluyor." 



Anadolu Ekspres Gazetesi


Geri Dön