25 / 04 / 2024

Aksaray'da Kadın Aktivite Merkezi inşaat çalışmaları sürüyor!

Aksaray'da Kadın Aktivite Merkezi inşaat çalışmaları sürüyor!

Aksaray Belediyesi kadınların sosyal, kültürel, mesleki gelişimlerine büyük artı değerler kazandıracak olan Kadın Aktivite Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor.



Kadınların gerek ülke genelinde, gerekse şehirde nüfusun yarısını oluşturduğunu, geleceği şekillendiren gücün kadınlar olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sosyal hayat içinde kadınların daha belirgin şekilde bulunmaları gerektiğini ifade etti. Bunun için çalıştıklarını ve farklı projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Yazgı, kadınların eğitimden siyasete, iş hayatından sosyal ve sanatsal etkinliklere daha fazla katılımlarını önemsediklerini belirtti. Başkan Yazgı, şehirde, kadınlara özgü bir merkeze olan ihtiyacın net olarak hissedildiğini, seçim öncesinde de bu hususa dair bir söz verdiğini anımsatarak, “Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz; Kadın Aktivite Merkezi de o sözlerden birisi. Şu anda merkezin inşaatı devam ediyor” dedi.


İnşa edilen merkezin kadınların sosyal, sportif, kültürel, mesleki anlamda gereksinim duyduğu donatılara sahip olduğunu, bunların yanı sıra dayanışma açısından da bu merkezin önem teşkil ettiğini kaydeden Yazgı, çalışmanın tüm şehre ve kadınlara hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kadın Aktivite Merkezi’nde 350 metrekarelik kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar odası, fıtnes salonu, spor salonu, kütüphane, mesleki kurslar, kabul ve dinlenme salonu bulunacak.


Hürriyet


Geri Dön