28 / 03 / 2024

Aksaray'da Sevgi Evleri projesinin temel kazısı başlatıldı!

Aksaray'da Sevgi Evleri projesinin temel kazısı başlatıldı!

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiren Sevgi Evleri projesinin hazırlık aşaması tamamlandı. Temel kazısı başlatılan projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.



Aksaray'da Sevgi Evleri projesi için düğmeye basıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; sosyal sorumluluk projesi dahilinde Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin temel kazısı başladı. Proje için temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatıyla hayata geçen 'Sevgi Evleri’ projesinin ihale aşaması tamamlandı. Zafer Mahallesi eski devlet hastanesi ile diş hastanesi yakınlarında hayata geçecek projede  kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların barınma ve sosyal rehabilitasyonu sağlanacak.

Yaklaşık 10 bin metrekare alanda yükselen proje 8 bloktan oluşuyor. Proje, idari bina olmak üzere güvenlik binası, ortak kullanım binası, 1 adet 0-6 yaş çocuk evi ve 4 adet 7-18 yaş çocuk evi olarak inşa edilecek. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları belediye tarafından yapılacak proje içeresinde çocuklar için futbol sahası, dinlenebilecekleri kamelyalar, farklı yaş gruplarına ait oyun grupları ve oyun parkları yer alıyor.

Proje hakkında açıklama yapan Dinçer, “Projemiz ile devlet korumasındaki çocuklarımız çok daha uygun ortamlarda büyüyecek ve daha çok hayatın içinde yer alacaklar. İnşallah önümüzdeki haftalarda bu projemizin temelini atıyoruz. Şehrimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!


Geri Dön