17 / 04 / 2024

Aksaray'da Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Aksaray'da Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Aksaray’da belediye tarihinin en önemli ve en büyük projesi olan 375 milyon lira değerindeki Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor.



Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sanayi projesinin yapılacağı alanda yol açma ve zemin düzenleme çalışmalarını başlattı. Belediyeye ait iş makineleri ve ekipler yeni sanayinin yapılacağı alanda çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Madeni Sanatkarlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk ile birlikte yeni sanayinin yapılacağı alana giderek temel atma töreni öncesinde zemin ıslah çalışmalarını yerinde incelediler. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sanayi projesi ile ilgili zemin ıslah çalışmalarının başlatıldığını belirterek, “Sanayi projesi bizim göreve geldiğimiz andan itibaren bir hayalimizdi. Gerçekleştirmek için çalışma yaptığımız bir projeydi. Ben buradan sayın vekillerimize özellikle Mustafa vekilime teşekkür ediyorum. Cengiz vekilim, İlknur hanım hep birlikte bu projeye inandık. Bu projenin hayata geçirilmesi için bütün gayretlerimizi gösterdik. Tabii bu tek başımıza olmuyor. Projenin içinde değerli oda başkanlarım da var. Onlarla beraber de bu işin başından sonuna kadar çalışmalarımız devam etti. Ticaret Odası Başkanımız, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.


3 milyon metrekare alan üzerine 2 bine yakın dükkan yapılacak

Yeni sanayi projesinde yaklaşık 2 bin adet dükkan yapılacağını ve bunun esnafların isteklerine göre projelendirildiğini özellikle vurgulayan Başkan Yazgı, “Sanayi projemiz şimdi şuan da hangi aşamada onun bilgisini vermek istiyorum. Esnaflarımıza bundan tam 2 sene önce projelerimizi anlattığımızda onların bizlerden bazı talepleri oldu. Özellikle mimari projede bize yerleşim konusunda farklı fikirler sundular ve bizler bu fikirler doğrultusunda onların isteğine göre, arzu ettikleri projeye göre yeniden baştan aldık. Tabiri caizse ilk sunduğumuz projeyi değiştirerek yeniden sıfırdan proje yapmaya başladık, ister istemez 3 milyon metrekarelik bir alanda ve 2 bine yakın dükkanla böyle bir çalışmanın içine girdiğimiz için. Belli bir vakti aldı. Şuan itibari ile mimarisi, statiği, elektriği ve makinesi bitmiş durumda. Sadece alt yapısı ile ilgili yeni eklemelerimiz var. Bu eklemeler de muhtemelen bu hafta sonu tamamlanıyor ve öbür haftada İstanbul’daki TOKİ’de proje dairesi, orada onaylandıktan sonra hemen  TOKİ  başkanımıza geçecek projeler ve onlar da ihale sürecini başlatacaklar” şeklinde konuştu.


Milletvekili Serdengeçti: “Kimsenin endişesi olmasın”

AK Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise, Yeni Sanayi Projesinin kendileri için bir namus meselesi olduğunu belirterek, “Öncelikle şundan emin olsunlar, bu sanayi sitesi projesi devam ediyor. Asla bir aksaklık yok. Bu proje bizim bütün siyasilerimizin ve belediye başkanımızın üzerinde önemle durduğu büyük bir projedir. Artık bu bizim namusumuz ve şerefimiz olmuştur. Allah izin verirse bu proje tamamlanacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Şimdi tabii bu büyük projelerde birçok beklenmedik olaylar oluyor. Gecikme de birazcık bundan kaynaklanıyor. En son esnaflarımızın istedikleri değişikliklerden dolayı projelerin yeniden yazılması, onaylanması sürecinden dolayı biraz aksama oldu. Ama geç olsun güç olmasın, her şey gönüllerince olsun istedik. Yani gönüllerince istedikleri şekilde projeler yerinde ve zamanında olsun. İnşallah 45 -50 gün içerisinde TOKİ buraya gelecek. Gelmeden önce belediyemiz yollarını açıyor. Onların çalışacakları alanları gösteriyor. İnşallah TOKİ bunu bir inşaat firmasına ihale edecek ve gelip burayı yapacak. Bu ihalede eğer daha düşük bir fiyat verirlerse de inşallah esnaflarımıza yansıyacak. Daha düşük maliyette onlara teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile yapılması planlanan sanayi projesi ile ilgili ön protokol anlaşması, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan arasında imzalanmıştı. OSB ile Aksaray Üniversitesi arasında 3 milyon metrekare alan üzerine yapılması hedeflenen sanayi projesi ile ilgi önemli adımlar atılıyor.


Milliyet 


Geri Dön