19 / 04 / 2024

Aksaray'ın dev projeleri tanıtıldı!

Aksaray'ın dev projeleri tanıtıldı!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye meclis üyelerine yapımı devam eden dev projelerini tanıttı.



Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye meclis üyelerine yapımı devam eden dev projelerini tanıttı.


Hafta sonu belediye meclis üyeleriyle bir araya gelen Başkan Yazgı, hep birlikte otobüse binerek şehir turuna çıktı ve belediyenin projelerini yerinde görüp inceleme imkanı sağladı. Başkan Yazgı, belediye meclis üyeleriyle birlikte düzenlenen hizmet tanıtım gezisi kapsamında lise kavşağında yapılan düzenlemeden başlayarak sırasıyla 2. Kılıçaslan Hamamı ve Kültür Merkezi Projesi, halk otobüsleri bekleme alanı, Azmi Milli Kapalı Otopark ve Çocuk etkinlik alanı, Piri Mehmet Paşa Çarşısı projesi, Kapalı Salıpazarı, İtfaiye ek binası, Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi ve Tematik Park projelerini yerinde görüp inceleme yaptı. Hizmet gezisinin ikinci bölümü ise Kılıçaslan Parkı Nikah Salonu ve Kır Düğün alanı ile başladı. Akin Kavşak düzenlemesi, Yunus Emre Spor Tesisleri ek binası inşaatı, yeni terminal civarı kavşak düzenlemesi, kombine araçların hizmete sunulması ve ardından Hürriyet Sosyal Tesisi, Laleli İçme Suyu Depo İnşaatı ve Pirali Sultan Türbesi gibi birçok alanda gezi ve inceleme yapıldı.


Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesi olarak şehre çok büyük projeler kazandırmaya devam edeceklerini belirterek, "Belediye meclis üyelerimizle birlikte hizmet tanıtım gezisi düzenledik. Şehrimizde belediyemize ait projelerimizin bazılarını hep birlikte gezerek yerinde gördük. Bizler bu yola çıkarken Aksaray'ımızı marka şehir yapacağız demiştik. Belediye meclis üyelerimizin de desteği ile projelerimizi bu yönde hazırladık. Şehrimiz için o kadar büyük ve önemli projelerimiz var ki bunların birçoğunu gezip görme imkanımız oldu. Halkımız ve şehrimiz hizmetlerin en iyisine ve güzeline layıktır. Bizde bütün projelerimizi buna göre yapıyoruz. İnşallah yapımı devam eden projelerimiz bittiği zaman hep birlikte Aksaray'a ne kadar güzel hizmetler yapıldığını görmüş olacağız" dedi. 


Aksaray Güncel


Haber 68 Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Aksaray Valisi Aykut Pekmez ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye hizmet sahalarını ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldılar.


Vali Aykut Pekmez ve Başkan Yazgı geziye Kılıçaslan nikâh sarayından başladı. Ardından sırasıyla restoresi süren tarihi II. Kılıçaslan Hamamı ve Kültür Merkezi Projesi, Azmi Milli Kapalı Otopark ve Çocuk Eğitim Etkinlik alanı inşaatı, Eski terminal bölgesinde yer alanPiri Mehmet Paşa Çarşı proje inşaatı, Kapalı Salıpazarı, Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi ve Tematik Park projesini, Aksaray Belediyesi hayvan rehabilitasyon merkezi,  Aksaray Malaklısı Koruma ve Bakım Merkezi ile son olarak Pir Ali Sultan Türbesini ziyaret ettiler.

Aksaray Belediyesinin, tarihi yapıt ve eserlere sahip çıktığını kanıtlayan projelerinde biride II. Kılıçaslan Hamamının restore projesi. Başkan Yazgı,hamamın restoresinin kent estetiğine uygun olarak tamamlanıp en kısa sürede Aksaray’a kazandırılacağını söyledi.


Başkan Yazgı, Azmi Milli inşaat sahasıyla ilgili olarak ise burada yeraltında otopark ve üzerinde çocuk etkinlik alanıyla kültür adasının inşa edileceğini açıkladı.


VALİ VE BAŞKAN VATANDAŞLARLA ÇAY İÇİP, SOHBET ETTİ


Vali Aykut Pekmez ile Başkan Haluk Şahin Yazgı eski terminal bölgesinde devam eden Piri Mehmet Paşa çarşı inşaatını inceledikten sonra kapalı Salı Pazarına geçtiler. Burada bölge esnafı ve vatandaşları dinleyip sohbet eden ikili, esnafın çay ikramını geri çevirmedi. Vali ve Başkan, vatandaşların sorularını da güleryüz ve samimiyetle cevapladılar.

Ardından Vali Pekmez ve Başkan Yazgı, Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi ve tematik park projesi sahasına geçtiler. Tesisi hakkında bilgiler veren Başkan Yazgı, Kadın Aktivite Merkezinin yüzde 98 oranında tamamlandığını söyleyerek “Bu tesisimizde,kadınlarımızboş vakitlerini havuzu, saunası, spor salonlarıyla değerlendirebilecek hem de hat sanatı, ebru sanatı gibi aktivitelerini yine burada yapabilecekler.


Diğer bir yandan tesisimizin bahçesinde yapacağımız ve halen devam etmekte olan tematik park alanımız bulunmakta. Bu parkımızın içerisinde açık hava sinemasından tutunda çocuklarımızın aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilecekleri, tenis kortları, kaykay alanları, hanımların yapmış olduğu ürünleri sergileyebilecekleri alanlara da yer verdik. İnşallah önümüzdeki senenin ilk aylarında bu parkı açarak Aksaraylıların hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.


5 YILDIZLI OTEL KONFORU VAR


Selime Sultan Kadın Aktive Merkezinin konforuyla beraber modern bir yapısı olduğunu açıklayan Vali Aykut Pekmez, “5 Yıldızlı otelde sunulan hizmeti başkanımız parkıyla beraber buraya taşımış.Bayanlarımızın boş vakitlerini değerlendirecek, aktivitelerini yapabilecekleri önemli bir merkeze haline gelmiş.  Aksaray için, Aksaray halkı için güzel bir çalışma. Başkanımıza teşekkür ediyorum.


Ayrıca Tematik parkı çok beğendim. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde tematik parka birlikte tarihi hamam, Azmi Milli ve Çocuk Eğitim Etkinlik alanı, Piri Mehmet Paşa çarşısı hizmete açılarak Aksaray’ın artı değerleri olur diye düşünüyorum” dedi.


Vali Pekmez ve Başkan Yazgı, hayvan barınağını ziyaret ederek Aksaray Belediyesinin Malaklı ırkını koruma projesiyle açmış olduğu ‘Aksaray Malaklısı Koruma ve Bakım Merkezi’ni ziyaret ettiler. Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz, malaklı hakkında bilgiler verdi.


Aksaray’ın simgesi haline malaklı ırkı köpeği ile poz veren Vali Pekmez ve Başkan Yazgı, gezilerini Pir Ali Sultan türbe ziyaretiyle noktaladılar.  


68 Haber


Geri Dön