19 / 04 / 2024

Akşehir Bölge Hastanesi Nisan ayında açılacak!

Akşehir Bölge Hastanesi Nisan ayında açılacak!

Akşehir Bölge Hastanesinin Nisan ayı başında açılması bekleniyor. Bölge hastanesinin açılmasıyla birlikte şu anda Akşehirlilere 60 yılı aşkın bir süredir sağlık hizmeti veren mevcut Akşehir Devlet Hastanesi ne olacağı merak konusu.




Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan Akşehir Bölge Hastanesinin Nisan ayı başında açılması bekleniyor.  Bölge hastanesinin açılmasıyla birlikte şu anda Akşehirlilere 60 yılı aşkın bir süredir sağlık hizmeti veren mevcut Akşehir Devlet Hastanesi ne olacağı merak konusu. Yıllardır Akşehir Sağlık Kurumları Kurma ve Yaşatma Derneği'nde yönetici ve üye olarak görev yapan Eczacı Şemsettin Güneş, mevcut Akşehir Devlet Hastanesi'nin, Akşehir halkı tarafından yapıldığını, her taşında Akşehirlinin alın teri olduğunu belirterek, Akşehirliye iki hastanenin çok görülmemesini ifade etti. 


Güneş, 1950'li yıllarda belediye hastanesi olarak açılan ve sonrasında devlete devredilen Akşehir Devlet Hastanesi'nin taşınmayıp aynen devam etmesini, yeni hastanenin ise ikinci bir hastanesi olarak açılmasının uygun olacağını dile getirdi. 


Rasyonel Haber


Geri Dön