25 / 04 / 2024

Akseki Otobüs Terminali 3 milyona mal olacak!

Akseki Otobüs Terminali 3 milyona mal olacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki’de devam eden Büyükşehir yatırımlarını denetledi, vatandaşlarla bir araya geldi.




Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki’de devam eden Büyükşehir yatırımlarını denetledi, vatandaşlarla bir araya geldi.


Başkan Türel ilk olarak yapımı tamamlanan ve açılışa hazır hale gelen Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatını inceledi. Türel, yaklaşık 3 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen projenin son durumu hakkında yetkililerden ve yüklenici firmadan bilgi aldı. Tarihi Akseki’nin daha bir otogar ile yeni tanıştığını belirten Türel, modern otobüs terminalinin ilçeye hareket kazandıracağını, ulaşımı kolaylaştıracağını söyledi. 8 bin 360 metrekare açık ve 1200 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 9 bin 560 metrekarelik alana sahip olan terminalde aynı zamanda 22 yatak kapasiteli bir otel, 5 dükkan,7 şehirlerarası ve ilçeler arası peron, yürüme alanları ve açık otopark alanı da bulunuyor. 

KÖY KONAĞINI İNCELEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapımı tamamlanan ve son rötuşları yapılan İtfaiye Hizmet Birimi inşaatını denetledi. Türel, 4 araç kapasiteli kapalı ve ısıtmalı garaja sahip yeni hizmet biriminin personele rahat çalışma koşulları sağlayacağını ifade etti. Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi tarafından Değirmenlik Mahallesi’nde inşa edilmekte olan Köy Konağı’nı da ziyaret etti. Değirmenlik halkına seçimlerden önce verdiği köy konağı sözünü yerine getirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Türel, 1200 metrekarelik alan içerisinde yer alan konak içerisinde mahalle sakinlerinin kullanabileceği düğün salonu, gelin odası, misafirhane ve yemekhane bulunacağını söyledi. Değirmenlik Mahalle Muhtarı İsmail Özkan ve Akseki Değirmenlik Mahallesi Yardımlaşma ve Güzelleşme Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz Türel’e teşekkür plaketi verdi

CEVİZLİ’DEN HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Cevizli mahallesini de ziyaret eden Başkan Türel, mahalle sakinleri ile çay içip sohbet etti. Cevizli Mahalle Muhtarı Harun Çınar, söz verdiği üzere mahallelerinin yıllardır kangren haline gelen su sorununu çözdüğü ve yollarını asfaltladığı için Başkan Türel’e, başkan ve ailesinin resmedildiği karakalem tablo çalışması hediye etti. Milletvekilliği ve belediye başkanlığı seçimlerinden önce ve sonrasında Cevizli’ye geldiğinde verdiği sözlerin bugün tek tek yerine getirilmiş olduğunu vurgulayan Türel, “Uzun yıllardır bekleyen su sorunu, asfalt meselesi vardı. Bunlar Cevizli’nin özlediği hizmetlerdi. Bunları kazandırdık. Hatta bir bayan vardı, ‘Başkanım, bize herkes su sorununu çözeceğini söylüyor, gidiyor ama bu su senelerdir gelmiyor’ demişti. Haklıydı, senelerdir söylenip yerine getirilemeyen hizmetlerdi. Ne mutlu ki verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirebiliyoruz. Bunları sizlerin desteği ve dualarıyla yapıyoruz” diye konuştu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön