25 / 04 / 2024

Aksoy Holding gayrimenkul sektöründe büyümeyi hedefliyor!

Aksoy Holding gayrimenkul sektöründe büyümeyi hedefliyor!

Aksoy, Bodrum Tilkicik Koyu’nda 250 milyon $ yatırımla hayata geçireceği Epique Island projesiyle iddialı. 75 lüks villa, 150 yat kapasiteli marina ve 50 süitli otelden oluşan projede villalar 2017’de, otel ve marina 2018’de hizmete girecek.



Aksoy Holding, gayrimenkul ve turizm sektöründe büyüme planları yapıyor. 1992 yılında açtığı Conrad İstanbul Bosphorus’u 65 milyon dolara yenileyen Aksoy Holding, Bodrum Tilkicik Koyu’ndaki  Epique Island projesini 2017’den itibaren kademeli olarak hayata geçirecek. 126 dönüm üzerine yapılan proje 75 lüks villa, 150 yat kapasiteli marina, 50 süitlik butik otelden oluşuyor. 250 milyon dolar  yatırımın yapılacağı projede villalar 2017 yazında, otel ve marina 2018’de hizmete girecek.

 

Epique ile devam ederiz

 

Aksoy Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Batu Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Epique Island ve diğer yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Batu Aksoy, İstanbul’da da şehir içinde ama tatil lüksü sunacak projeler hedeflediklerini söyledi. Sarıyer, Tarabya ve Rumelikavağı gibi yerlerde arazileri olduğunu kaydeden Aksoy, “2017 ortası gibi İstanbul’da arayışa başlarız. İstanbul’un içinde ama tatil havası veren butik konutlar yapacağız. İstanbul’da da Epique markamızla devam edebiliriz” dedi.

 

Halka arz 3 yıl sonra

 

Aksoy, şu anda yüzde 65 petrol-enerji, yüzde 35 gayrimenkul-turizm şeklinde olan iş dağılımlarını 5 yılda eşitlemeyi hedeflediklerini vurguladı. 

 

Halka arzın planları arasında bulunduğunu belirten Aksoy, “Halka arz konjonktüre bağlı. Her şey  olumlu giderse 3 yıl sonra gayrimenkul yatırım ortaklığı şeklinde halka açılabiliriz” diye konuştu.

 

Eş-dost rica etti, satışa çıkmadan 10 villa verildi

 

EpIque Island projesinin inşaatı sırasında yüzde 80’i çorak olan adada yer alan çok az sayıdaki ağaç tek tek numaralandırılarak taşındı, Ağaçlar daha sonra yeniden projeye dahil edilecek. Projede 10 farklı seçenek ile tasarlanan 3 tipte 75 lüks villa bulunuyor. Villalar yerden ısıtmalı olacak. Enerji yüzde 75 tasarruflu kullanılacak, su problemi için deniz suyu arıtmak tesisi kurulacak. 

 

Banu Aksoy Tarakçıoğlu, “Proje; aşırı gösterişten uzak, mütevazı bir lüks anlayışı sunuyor. Ada sakinlerinin kendilerini ayrıcalıklı hissedecekleri kadar lüks, çıplak ayakla dolaşabilecekleri kadar doğal... Amaç ev sahiplerine lüks ve kaliteli yaşam alanları sunmak” diye konuştu. 

 

Batu Aksoy da metrekaresi 8 bin euro olan villalar için eş-dostun ricasını kıramadıklarını, satış başlamadan 10 villayı sattıklarını anlattı. Aksoy, satışların Şubat’ta başlayacağını kaydetti.

 

İran ciddi potansiyel

 

BATU Aksoy, Kuzey Irak ve Suriye’de 30 milyon dolarlık bir dış ticaret faaliyetleri olduğunu söyledi. Aksoy, şöyle devam etti: “Madeni yağ ile başladık, akü ve filtreyi ekledik. Şimdi lastim satma projemiz var. Kürt bölgesinde yerel bir ortağımız var. Şu anda 37 satış noktamız var, hedef yıl sonunda 70’e çıkarmak. Hedefimiz bölgesel dağıtım şirketi olmak. İran da radarımızda. Çünkü İran, Türk iş dünyası için ciddi potansiyel... Orada da yerel ortaklarla yatırım yapılabilir.”


Vatan


Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İş dünyasının önde gelen temsilcileriyle önemli yatırımları konuşmaya devam ediyorum bu hafta. Conrad İstanbul Oteli'nin sahibi ve de Turcas Petrol ile enerji sektöründe hatırı sayılır projelerin mimarı Aksoy Holding'in CEO'su Batu Aksoy ve Yönetim Kurulu üyesi Banu Aksoy ile buluşma konumuz her ne kadar Bodrum Tilkicik Koyu'nda giriştikleri lüks villa, otel ve marina projesi olsa da turizmin yanı sıra enerji yatırımlarını da konuşma fırsatı buluyoruz.


Türkiye'nin Hilton Bomonti açılana kadar en büyük oteli unvanını taşıyan Conrad İstanbul Oteli, geçen yıl 65 milyon dolar harcanarak yenilendi. "Yenilemeye yeni bir otel yatırımı kadar çok para harcadık ve bu kez çok talep gören suit odaların sayısını 76'ya çıkardık" diyen Batu Aksoy, turizm ve gayrimenkul alanında Bodrum'da başladıkları projeyle bu sektöre verdikleri ağırlığı artırdıklarını söylüyor.


"Kısa vadeli sorunlarla demotive olup, yatırım yapmaktan vazgeçmiyoruz" diyor Aksoy kardeşler. Gayrimenkul yatırım ortaklığı vizyonuyla yola çıktıklarını ve bu alandaki şirketlerini büyütüp ileride halka açacaklarını da söylüyorlar.

Bodrum'daki 75 lüks villa, 150 yat bağlama kapasiteli marina, 50 suitten oluşan butik otel projesinin yer aldığı adanın çorak halini anlatan Banu Aksoy, "47 tane ağaç vardı.


İstanbul Üniversitesi ile bir çalışma yaptık ve hepsine numara verdik, inşaat bitene kadar başka bir alana diktik, sonra tekrar yerlerine dikeceğiz. Ayrıca ciddi ağaçlandıracağız burayı" diyerek Bodrum'daki doğayı tahrip eden projelerden olmadıklarını özellikle vurguluyor. Aksoy Grubu, 250 milyon dolarlık bu projeyi özellikle dünyanın jet set'ine satmak için çalışmalar yapıyor ve Conrad İstanbul'dan oluşan müşteri profilini de kullanıyor. Öğreniyoruz ki metrekare fiyatları 8 bin eurodan başlıyor.


2017 yılında Epique Island projesi hayata geçerken, grup buradaki lüks deneyimini İstanbul'a taşıma planı yapıyor ve İstanbul'da 3'üncü Köprü'nün de geçtiği bölge için özel bir konut projesine şimdiden göz kırpıyor.


Batu Aksoy, "Oralar imara açılacak, önemli olan iyi, doğaya saygılı projelere geçit verilmesi" diyor.

Her yıl yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yaptıkları enerji sektöründe ise Turcas Petrol'un Shell ve RWE gibi global enerji şirketleriyle kurduğu ortaklıklarla büyüdüklerini Batu Aksoy'dan dinliyoruz. 800 milyon dolarlık bir yatırımla 2013'te hayata geçen santralın Türkiye'nin hali hazırda elektrik üretiminin yüzde 2'sini tek başına karşıladığını anlatan Aksoy, jeotermal enerji yatırımları için de; "Aydın'da 5 kuyu kazdık. Her bir kuyunun maliyeti 2 milyon dolar.2017 yılında üretime geçeceğiz. Ciddi bir potansiyel var" diyor.


Aksoy Grubu'nun Kuzey Irak'ta kurduğu iki şirket kanalıyla Shell ve Gazprom madeni yağ satışı ise 30 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşmış durumda. Irak'tan Suriye'ye de satış yapan grup şu günlerde İran pazarına açılma planları yapıyor. 

"Dağıtımda bölgesel bir güç olmak istiyoruz" diyen Batu Aksoy, madeni yağın yanına akü, filtre ve şimdi de lastiği eklediklerini ve gelişmeler ne olursa olsun bölgede yakın bir zamanda 100 milyon dolarlık bir hacme çıkmalarının zor olmadığını da söylüyor.


İşte 2016 yılının ilk haftasından size girişimciliğe son sürat devam eden bir şirket öyküsü daha...


Sabah/ Şelale Kadak



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Otel ile turizmde ve Turcas Petrol ile enerji sektöründe faaliyet gösteren Aksoy Holding, gayrimenkulde büyüme kararı aldı. Aksoy Holding CEO'su Batu Aksoy ve Yönetim Kurulu üyesi Banu Aksoy, Bodrum Tilkicik Koyu'nda 250 milyon dolar tutarında Epique markasıyla yeni bir projeye başladıklarını açıkladı.

 

İKİ ALANA EŞİT YATIRIM 

Grubun yeni projelerini anlatmak için 65 milyon dolar harcanarak yenilenen Conrad Otel'de bir sohbet toplantısı düzenleyen Batu ve Banu Aksoy, gayrimenkul ve enerji yatırımları oranının enerji ağırlıklı olmak üzere yüzde 70-30 olduğunu belirterek amaçlarının bunu yarı yarıya eşitlemek olduğunu belirttiler. 


Gayrimenkul konusunda yatırımları artıracaklarını dile getirirken de şu bilgileri verdiler: "Conrad'da yenilemeye yeni bir otel yatırımı kadar çok para harcadık ve bu kez çok talep gören suit odaların sayısını 76'ya çıkardık. Gayrimenkul yatırım ortaklığı vizyonuyla yola çıktık. Üç dört yıl içinde şirketi büyütüp halka açacağız." 


2017'DE TAMAMLANACAK 

Aksoy kardeşler Bodrum'daki projeyi ise şöyle anlattılar: "Bodrum'daki projemiz 75 lüks villa, 150 yat bağlama kapasiteli marina, 50 süitten oluşan butik otelden oluşuyor. Tilkilik koyunda çorak bir adada yapıyoruz. Projemizin konsepti yalınayak lüks. Doğayı da koruyarak çevreci bir proje yapıyoruz. Adada 47 tane ağaç vardı. İstanbul Üniversitesi ile bir çalışma yaptık ve hepsine numara verdik, sonra tekrar yerlerine dikeceğiz." 


Metrekare fiyatları 8 bin Euro'dan başlayan projenin 2017 yılında biteceğini dile getiren Banu ve Batu Aksoy, Bodrum projesi hayata geçerken, buradaki lüks deneyimini İstanbul'a taşıma planı da yaptıklarını ve İstanbul'un 3'üncü koprünün geçtiği bölgede özel bir konut projesini düşündüklerini dile getirdi. 


Her yıl yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yaptıkları enerji sektöründe ise Turcas Petrol'un Shell ve RWE gibi global enerji şirketleriyle kurduğu ortaklıklarla büyüdüklerini anlatan Batu Aksoy, Denizli'de 800 milyon dolarlık bir yatırımla 2013'te hayata geçen santralın Türkiye'nin hali hazırda elektrik üretiminin yüzde 2'sini tek başına karşıladığını açıkladı. 


Kuzey Irak'ta kurduğu iki şirket kanalıyla Shell ve Gazprom madeni yağ satışının ise 30 milyon dolara ulaştığını dile getiren Batu Aksoy, İran pazarına açılmayı da hedeflediklerini söyleyerek "Dağıtımda bölgesel bir güç olmak istiyoruz" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön