19 / 04 / 2024

Alanya Bölge Hastanesi inşaatı ne zaman bitecek?

Alanya Bölge Hastanesi inşaatı ne zaman bitecek?

Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Alanya’da bölge Hastanesi şantiyesini inceledi. Turan, hastanenin tüm odalarının tek ve çift yataklardan oluştuğunu belirtti.



Oba Mahallesi’nde yapımı devam eden ve TOKİ’nin yürüttüğü 300 yataklı bölge hastanesi inşaatını yetkililerle birlikte gezen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, inşaat hakkında bilgi aldı. Hastanenin odalarında da incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Ergün Turan, hastanenin tüm odalarının tek ve çift yataklardan oluştuğunu belirterek, bu odaların Antalya’nın modern özel hastanelerinde dahi nadir bulunduğunu söyledi.


BÖLGEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan TOKİ Başkanı Turan, Alanya dahil bölgede birçok yatırım yapıldığını söyledi. Başkan Turan, “Dün ve bugün Antalya’daki şantiyelerimizi ziyaret ettik. Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile yaptığımız görüşmelerde de turizm sektöründe çalışan alt gelir gurubundaki kişilerin konut sahibi olmasında ciddi bir sorun olduğunu tespit ettik. Bu konuyla ilgili hem büyükşehir belediyesi hem de bizim ekiplerimiz 4-5 aydır ciddi bir çalışma içerisindelerdi. Belirli bir noktaya geldik. Birkaç arazinin de tespiti yapıldı. İnşallah 4-5 ay içerisinde düşük taksitlerle konuk sahibi edebileceğimiz 5 bin konutluk projemize başlayacağız” dedi.


STADYUM ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Bölgede yapılan projelerin arazi durumuna göre sayılarının artırılabileceğine vurgulayan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bölgedeki incelemelerimizde Antalya Stadyumu’nu da gezdik. Ekolojik ve çevreci olan stadyum Türkiye’de örnek teşkil edecek bir çalışma olmuş. Avrupa’da dahi bu ölçekte statlar yeni dönemde yapılmıyor. O da bizim için ayrı bir sevinç kaynağı.” diye konuştu.


"ÖZEL HASTANEDEN İYİ"

Alanya Bölge Hastanesi hakkında da bilgi veren Turan şunları söyledi:“Antalya ziyaretimizin sonrasında Kepez ve Serik devlet hastanesini inceledik. Bugün de 300 yataklı Alanya Bölge Hastanesi inşaatını geziyoruz. Tamamı tek ve 2 yataklı olarak yapılan bir hastane. Biz Türkiye’nin tamamında sağlık Bakanlığı’na 280 tane hastane inşa ediyoruz. Ben iddia ediyorum yeni hastaneler, özel hastane standardının üzerinde. En kısa zamanda ise hizmete geçirmeyi planlıyoruz."


Milliyet 


Geri Dön