29 / 03 / 2024

Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamam!

Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamam!

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamamlandı. Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalar devam ediyor.



ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamamlandı.


Tamamlandığında Alanya'nın 2045 yılına kadar içmesuyu arıtma sorununu ortadan kaldıracak Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Alanya'nın 2045 yılına kadar içmesuyu ve arıtma sorunu ortadan kaldıracak olan Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatımızda toplam 23 ünitenin 12'sinin imalatı tamamlanmıştır. 1 ünitede ince işler, 1 ünitede de kaba işleri ve saha borulama çalışmaları ile ünite imalatları devam etmekte olup, arıtma tesisinde kullanılacak olan otomasyon sistemi ve pompalar ile klor tankları ve vanaların kabulü yapılmıştır. Arıtma tesisi inşaatımızda da işin genel fiziki gerçekleşmesi yüzde 79'dur" diye konuştu.


Tesisteki inşaatın fen ve sanat kaidelerine uygun olarak süratli şekilde devam ettiğini kaydeden Bölge Müdürü Özgür, "Arıtma tesisi ile Dim Barajı'ndan alınacak günlük 90 bin metreküp ham suyun insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik esaslarına uygun olarak içmesuyu sağlanacaktır. Arıtma tesisi 2 kademeli, toplam 150 bin metreküp/gün kapasiteli olarak tasarlanmış olup, proje kapsamında 1'inci kademesi olan 90 bin metreküp/günlük kısmı yapılmaktadır" dedi.


Hürriyet 



Bu haber Antalya Hilal'de şöyle yer aldı:


Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapıları İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamamlandı. 

Tamamlandığında Alanya'nın 2045 yılına kadar içmesuyu arıtma sorununu ortadan kaldıracak Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür. "Alanya'nın 2045 yılına kadar içmesuyu ve arıtma sorunu ortadan kaldıracak olan Alanya içmesuyu Arıtma Tesisi inşaatımızda toplam 23 ünitenin 12'sinin imalatı tamamlanmıştır. 1 ünitede ince işler, 1 ünitede de kaba işleri ve saha borulama çalışmaları ile ünite imalatlan devam etmekte olup, arıtma tesisinde kullanılacak olan otomasyon sistemi ve pompalar ile klor tankları ve vanaların kabulü yapılmıştır. 

Arıtma tesisi inşaatımızda da işin genel fiziki gerçekleşmesi yüzde 79"dur" diye konuştu. 

Tesisteki inşaatın fen ve sanat kaidelerine uygun olarak süratli şekilde devam ettiğini kaydeden Bölge Müdürü Özgür. "Arıtma tesisi ile Dim Barajı'ndan alınacak günlük 90 bin metreküp ham suyun insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik esaslarına uygun olarak içmesuyu sağlanacaktır. Arıtma tesisi 2 kademeli, toplam 150 bin metreküp/gün kapasiteli olarak tasarlanmış olup, proje kapsamında Vinci kademesi olan 90 bin metreküp günlük kısmı yapılmaktadır" dedi.


Antalya Hilal


Geri Dön