24 / 04 / 2024

Alanya’da kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Alanya’da kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde 10 adet baraka türü iş yeri yıkıldı. Okurcalar Mahallesi’nde baraka tarzında yapılan 10 iş yeri, Encümen kararıyla Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenip yıkıldı.



Alanya Belediyesi, merkez ve mahallelerde kaçak yapılarla mücadeleyi sürdürüyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Ekiplerince belirlenen kaçak yapılar yıkılıyor. Okurcalar Mahallesi’nde baraka tarzında yapılan 10 işyeri, Encümen kararıyla Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenip yıkıldı. Yıkım sırasında güvenlik güçleri de hazır bulundu.


KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ


Alanya merkez ve tüm mahallelerde kaçak yapılarla ilgili etkin bir şekilde mücadele edildiğini Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Şehrimizde imar ve görüntü bütünlüğünü sağlamak için kaçak yapılara izin vermeyeceğiz. Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler tüm mahallelerimizde denetimlerini arttırarak devam ediyor. Tespit ettiğimiz kaçak yapıları yıkıyoruz. Bazılarına da yasal çerçevede süre verildi. Akabinde yıkılmaz ise biz gerekeni yapacağız. Turizm kenti Alanya’ya yakışmayan, kurallara uygun yapılmayan, görüntü kirliliği ve haksız rekabet oluşturan yapılara izin vermeyeceğiz” dedi.


Hürriyet Yerel






Geri Dön