24 / 04 / 2024

Alanya'da şok 'kaçak' iddiası!  

Alanya'da şok 'kaçak' iddiası!  

Alanya Belediye Meclisi tarafından MHP'li üyesi Mehmet Ali Tekin ortaklığında, Konaklı Mahallesi'nde otel, dükkan ve daire konseptinde yaptırılan inşaat üzerinde fazla kat çıkıldığı söylendi.



Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in her fırsatta 'Kaçağa geçit vermeyeceğiz' şeklinde açıklamalar yapılsa da, bazı kaçak yapılaşmalara göz yumulduğu ve hiç bir işlem yapılmadığı belirtiliyor.

MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİN İNŞAATI

Yeni Alanya'da yer alan habere göre; Alanya'nın Konaklı Mahallesi'ndeki 280 ada, 4 parsel üzerine yapılan inşaata, imar planına aykırı olarak fazla kat çıkıldığı belirtildi. Alanya Belediye Meclisi'nin Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) mensup üyesi Mehmet Ali Tekin tarafından otel, dükkan ve daire konseptinde inşa edilen beş katlı görünümüne sahip kompleksin aslında üç kata imarlı olduğu, sonradan çıkılan üst bölümlerin imara aykırı olduğu kaydediliyor. Mehmet Ali Tekin'in iş ortağı olan Zuhal Rabia Uğurtay Ayaydın'a ait Turkuaz Deniz İnşaat Emlak Şirketi üzerinden, 6 bin 143 metrekare alana yaptırılan inşaata, kaçak kat çıkılmasına karşı yetkililerin bu zamana kadar hiç bir işlem yapılmadığı kaydedildi.

İddiaya göre, başlangıç projesinde altı dükkan, üstü üç katlı olan ancak sonradan bir kat daha ilave yapılan otel, dükkan ve daire konseptindeki binanın en üst bölümlerinin imara aykırı olduğu belirtilirken, aynı zamanda yola taşarak kamu malına tecavüz ettiği iddia edildi.

KİM MÜDAHALE EDECEK?

MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Ali Tekin'in ticari iş ortağı Zuhal Rabia Uğurtay Ayaydın'a ait Turkuaz Deniz İnşaat Emlak Limited Şirketi'nin yaptırdığı inşaatın imar planına aykırı olduğu iddia edilen en üst katına Alanya Belediyesi tarafından bugüne kadar müdahale edilmezken, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri göreve davet edildi. Söz konusu inşaatın imar planına aykırı olan en üst bölümlerinin yıkılması ve plana uygun olması planlanıyor.

‘ÇOK ŞİKAYET EDİLDİ’

Diğer yandan konu hakkında açıklamalarda bulunan MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Ali Tekin, söz konusu bina ile ilgili defalarca şikayet olduğunu ifade ederken, "Binamızda bir metrekare bile kaçak yer yok. Şikayetler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerekli kontroller yapıldı, bizim açımızdan hiç bir sıkıntı yok" dedi.


Geri Dön