24 / 04 / 2024

Alaşehir’de TOKİ heyecanı!

Alaşehir’de TOKİ heyecanı!

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Alaşehir’in birinci derece deprem bölgesinde olduğunu söyleyerek, TOKİ evlerinin yapılması düşünülen Ilgın Mahallesi’nde zemin etüdünün çok iyi yapılması gerektiğini vurguladı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) görevli bir heyet, Manisa’nın Alaşehir ilçesine gelerek Kaymakam Osman Bilgin ve Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde  TOKİ  yetkilileri, Alaşehir’de yapılması planlanan konutlar için Bilgin ve Karaçoban ile görüş alışverişinde bulundu.


TOKİ yetkililerini makamında ağırlayan Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Alaşehir’in birinci derece deprem bölgesinde olduğunu, TOKİ evlerinin yapılması düşünülen Ilgın Mahallesi’nde zemin etüdünün çok iyi yapılması gerektiğini vurguladı. Karaçoban, "Mera arazisi olarak geçen bölgenin öncelikle mera konumundan da çıkarılması gerekir. Biz belediye olarak her türlü yapıcı çalışmaların içinde yer alacağız. Zemin etüdü, mera sorunun çözülmesi ve bunun gibi her türlü konuda belediyeye düşen görevleri yapmaya hazırız. Belediyede ilgili birimlerimizle bu konuları değerlendirip, yapılacak çalışmaların en verimli şekilde yapılmasını sağlayacağız." dedi.


Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ise TOKİ evleri için talebin her gün arttığını belirterek, her talebi değerlendireceklerini söyledi. TOKİ evlerinin yapılacağı bölge ile ilgili belediye ve kaymakamlık olarak her türlü çalışmayı yapacaklarını aktaran Bilgin, "Amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek. TOKİ ve belediyeden oluşacak teknik ekip önce zemin etüdü çalışmalarını yapacak daha sonra gerekli çalışmalara devam edilecek." diye konuştu.


Hürriyet Yerel





Haber Hür Işık Gazetesi'ndeşu şekilde yer aldı...


Manisa Alaşehir'in eski Surlarla çevrili alanı 2009 yılında  İzmir  Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından SİT alanı edilmesi ile şehir içinde yapılaşmanın durması sonucu bu alanların dışında inşa edilen konutların fiyatlarının yüksek olması, yeni yapılan konutların yeterli ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle ev satın alma hayali kuramayan Alaşehirileri TOKİ heyecanı sardı. TOKİ yetkilileri Alaşehir Kaymakamlığı ve Belediyeyi ziyaret ederek ilk adımları attılar. Alaşehir'de TOKİ heyecanı başladı. Geçtiğimiz günlerde Alaşehir kaymakamlığını girişimleri sonucu Alaşehir'e TOKİ geleceği duyurulmuştu. TOKİ yetkilileri Alaşehir kaymakamı Osman Bilgin ve belediye başkanı MHPTi Gökhan Karaçoban'ı ziyaret ederek TOKİ projesi değerlendirmesini yaptılar. 

TOKİ yetkilileri ve kaymakam Osman Bilgin belediye başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'ı ziyaret ettiler. Yapılacak olan TOKİ evlerinin bulunduğu bölgenin 650 bin m2 olduğu, bu bölgenin yaklaşık 450 bin m2'sinin belediyeye ait olduğu, kalan bölgenin hazineye ait olduğu belirtildi. Belediye başkanı Gökhan Karaçoban, Alaşehir'in birinci derecede deprem bölgesi olduğu için. TOKİ evlerinin yapılacağı İlgın Mahallesi bölgesinin zemin etüdünün iyi yapılması gerekmektedir. Mera arazisi olarak geçen bölgenin öncelikle mera konumundan da çıkarılması gerekir. Biz belediye olarak her türlü yapıcı çalışmaların içinde yer alacağız. Zemin etüdü, mera sorunun çözülmesi ve bunun gibi her türlü konuda belediyeye düşen görevleri yapmaya hazırız. Belediyede ilgili birimlerimizle bu konulan değerlendirip, yapılacak çalışmaların en verimli şekilde yapılmasını sağlayacağız, dedi. Alaşehir kaymakamı Osman Bilgin. TOKİ evleri için talep her gün artıyor. Her talebi değerlendireceğiz. TOKİ evlerinin yapılacağı bölge ile ilgili belediye ve kaymakamlık olarak her türlü çalışmayı yapacağız. Amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek. TOKİ ve Belediye'den oluşacak teknik ekip önce zemin etüdü çalışmalarını yapacak, daha sonra gerekli çalışmalara devam edilecek, dedi. 


Hür Işık




Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir’de yapılması planlanan TOKİ’yle ilgili açıklamalarda bulundu.
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir’de yapılması planlanan TOKİ’nin kendileri tarafından engellendiğiyle ilgili iddialara cevap verdi. Başkan Karaçoban, TOKİ konusunda AK Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Peker ile direkt hiçbir görüşmesinin olmadığını, kendilerine bu konuda herhangi bir talebin gelmediğini, süreç işlerken Ankara’ya yapılan TOKİ ziyaretini Beşeylül Gazetesi’nden öğrendiğini söyledi. Ankara’ya yapılan ziyarete ilişkin ziyaret sonrası Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin tarafından kendilerine bilgilendirme yapıldığını, TOKİ Projesi yapılması düşünülen alanda bulunan üç arazinin iki tanesinin Alaşehir Belediyesi adına tapuya kayıtlı olduğunu belirtti. Bu süreçten çok daha önce Emekliler Derneği Yönetimi tarafından kendilerine bir ziyaret gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Karaçoban, Dernek yönetimi tarafından TOKİ ile ilgili yer gösterme ve diğer konularda Alaşehir Belediyesi’nin yardımının talep edildiğini, kendisinin de bu konuda yerel yönetim olarak her türlü yardımda bulunacağının sözünü verdiğini söyledi. AK Parti İlçe Başkanı ve Alaşehir Kaymakamı tarafından Ankara’ya yapılan ziyaret sonrası gelişen süreçte Alaşehir Kaymakamı Sayın Osman Bilgin’den, Alaşehir Belediyesi’ne TOKİ’den bir teknik heyet gelmesi durumunda Alaşehir Belediyesi’nin teknik ekibiyle birlikte kendilerine bilgilendirme yapılmasının projenin gelişimi açısından faydalı olacağının bildirdiğini belirten Başkan Karaçoban, teknik heyet gelmese de TOKİ’den bir yetkilinin Alaşehir Belediyesi’ne ziyarette bulunduğunu, belediyenin teknik ekibi tarafından bilgilendirme yapıldığını, kendisi tarafından da proje için uygun olması halinde belediye adına kayıtlı arazilerin TOKİ’ye devrinin gerçekleştirileceğinin bildirildiğini söyledi. TOKİ’den gelen yetkili tarafından da öncelikle arazide jeolojik etüt yapılacağı gerekirse jeolojik sondaj yapılacağının söylendiğini kaydetti. TOKİ projesinin şu anda bu aşamada olduğunu belirten Başkan Karaçoban sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknolojik gelişmeler kapsamında her alana inşaat yapılması mümkündür, ancak uygun olmayan zemine yapılan projeler maliyeti arttıracak ve dar gelirli vatandaşa yönelik yapılan bu projeyi amacı dışına çıkartacaktır. Birileri tarafından fakir fukara, dar gelirli vatandaş ve inim inim inleyen emeklilere hitap eden bu projenin Alaşehir Belediyesi tarafından engellendiği dillendirilmektedir. Bu sözler doğru olmayıp şartlar oluştuğunda Alaşehir Belediyesi adına kayıtlı araziler olağanüstü veya olağan meclis toplantısıyla belediye meclisinde karar alınarak TOKİ’ye devredilecektir"
Başkanı Karaçoban doğru olmayan beyanlarla dar gelirli vatandaş üzerinden siyaset yapılmasının doğru bulmadığını, buna itirazı olduğunu, hizmetin kimin tarafından yapıldığının bir önemi olmadığını kimin için yapıldığının önemli olduğunu belirtti. Gelişen süreçte Emekliler Derneğinin ve yerel yönetimin TOKİ konusunun dışında bırakılmaya çalışıldığını, bu yaklaşımın yanlış olduğunu, kendisinin bu konuya ilişkin her türlü çalışmaya katkı sağlayacağını belirten Başkan Karaçoban, "Dar gelirli vatandaşa ve emeklilere yapılacak bir hizmete duyarsız kalan veya engelleyen Gökhan Karaçoban’ı Allah kahretsin" dedi.



Geri Dön