04 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu, Arabian Business dergisine kapak oldu!

Ali Ağaoğlu, Arabian Business dergisine kapak oldu!

Dünyaca ünlü milyarderlerle röportajlar yapan Ortadoğu’nun en güçlü ekonomi dergisi Arabian Business, ille kez bir Türk işadamını kapağına taşıdı.



Dünyaca ünlü milyarderlerle röportajlar yapan Ortadoğu’nun en güçlü ekonomi dergisi Arabian Business, ille kez bir Türk işadamını kapağına taşıdı. Türkiye’deki fırsatları anlatan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun patronu Ali Ağaoğlu, İstanbul Finans Merkezi ile kendi projeleri hakkında da dergiye bilgiler verdi.


Ortadoğu’nun en prestijli ekonomi dergisi Arabian Business, ilk kez bir Türk işadamını kapağına taşıdı. ABD, İngiltere, İtalya gibi ülkelerde de satış yapan dergi, bu sayıda Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu’nu öne çıkardı.


Dergiye konuşan Ağaoğlu, Türkiye’nin ekonomide yeniden dönüşüm yaşadığını, istikrarlı büyüme sürecinin devam ettiğini anlattı. 15 Temmuz süreci hakkında da konuşan Ağaoğlu, İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin Türkiye’yi bir adım öteye taşıyacağını belirtti. Körfez sermayesini Türkiye’ye daha güçlü gelmeye davet eden Ağaoğlu, kendi projeleri hakkında da dergiye detaylı bilgiler verdi.


Ünlü milyarderlerle röportajlar yapıyor


60 dergiyi barındıran ITP Püblishing Group tarafından yayınlanan Arabian Business, grubun en güçlü yayını olarak biliniyor. Birçok uluslararası ödül sahibi olan dergi her sayısında 32 milyar dolarla en zengin Müslüman işadamı olan Al-Waleed bin Talal, 28 milyar dolarlık mal varlığı bulunan Alibaba’nın patronu Jack Ma gibi isimleri kapağına taşımıştı. Arabian Business, haftalık 30 binden fazla satış yapıyor ve bu alanda Ortadoğu’nun en güçlü ekonomi yayını olarak biliniyor. Dergi düzenli olarak, En Zengin Arap İşadamları, En Güçlü Kadınlar, En Fazla Kazanan Arap Sanatçılar, En Önemli Yabancı İşadamları gibi araştırmalar ve listeler hazırlıyor. Arabian Business, “Arap Dünyası’nın Forbes’u” olarak tanınıyor.


Dubai Emiriyle De Görüştü


Hatırlanacağı gibi geçen hafta Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Dubai Cityscape Global Fuan’nda Ağaoğlu 1453, Ağaoğlu Central Park projeleri ve Fınans Merkezi’nin ön tanıtımını yapan Türk işadamı Ali Ağaoğlu, Dubai Emiri Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum ile de görüşmüştü. Ağaoğlu. “Dubai Emiri, burada olmamızdan son derece mutlu. Hayırlı olsun dileklerini iletti” demişti.


Dünya


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


ARABIAN Business Dergisi Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağağolu’nu kapağına taşıdı.


 İstanbul Finans Merkezi projesinin detaylarına yer verilen Ağaoğlu röportajında, İstanbul Finans Merkezi projesinin son durumu hakkında bilgi verildi. ‘Sıra Türkiye’de’ başlıklı söyleşide İstanbul’un yüzyıllardır ticaret ve kültürün başkenti olduğunu hatırlatan Ali Ağaoğlu, İstanbul’un günümüzde de bu cazip konumunu korduğunu ve uluslararası bir finans merkezi olacağı konusunda hiç şüphe duymadığı belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Borsa İstanbul, BBDK gibi kurumlar başta olmak üzere ülkedeki yerli yabancı birçok bankanın İstanbul Finans Merkezi çatısı altında toplanacağı bilgisini paylaşan Ağaoğlu, şunları söyledi: “İstanbul Finans Merkezi global dengeleri sarsacak. Türkiye ve özellikle İstanbul bölgenin en önemli jeopolitik konumuna sahip. Türkiye başta Avrupa Birliği olmak üzere gelişmiş batı ülkeleri ile çok sıkı bağları bulunuyor. Ayrıca Körfez ülkelerinden de önemli finans kuruluşlarının ve İslami Finans kurumlarının İstanbul Finans Merkezi’nde yerlerini almalarını bekliyoruz.” Finans’ın merkezinin kesinlikle batıdan doğuya kaydığını gözlemlediğini kaydeden Ağaoğlu, röportajında Dubai’yi finans merkezi konusunda rakip olarak görmediklerini vurguladı. Röportajda Ağaoğlu’nun hali hazırda süren projeleri ve orta ve uzun vade yatırım planlarına da yer verildi. 


Hürriyet


Geri Dön