24 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu başarı formülündeki üç bileşeni açıkladı!

Ali Ağaoğlu başarı formülündeki üç bileşeni açıkladı!

Ali Ağaoğlu, başarı formülündeki üç bileşeni makul fiyat, dev anketler ve başkalarına da kazandırmak olarak açıkladı



- 1.4 milyar TL'lik ciro hedefi ve 10 yılda 17 proje. Son yılların konut projelerindeki en popüler ismi Ali Ağaoğlu, bu rakamlara erişmenin altındaki ana unsurları ve Milas'taki tatil cenneti projesi de dahil olmak üzere gelecek planlarını açıkladı.

Ağaoğlu, ilk kez 2000 yılında daha sonra soyadı kadar yaptığı işlerde marka haline gelecek 'My' isimli ilk projesini tamamladığında kimse 10 yıl içinde bu denli istikrarla yükselebilecek bir çizgi yakalayabileceğini tahmin etmemişti. Ümraniye'de 'My City' markasıyla tamamlanan 592 daire ve 6 villalık bu proje dahil, daha sonra her biri ses getiren tam 17 projeyi tamamladı Ağaoğlu. Sadece Ataşehir bölgesinde hayatın başladığı ve henüz inşaat aşamasında olduğu evlerin toplamı 10 bini buluyor. Sadece geçen yıl, üstelik krize rağmen elde ettiği ciro1 milyar 100 milyon TL oldu. Bu yılki hedef 1 milyar 400 milyon TL. Bu arada kendini konutla sınırlamadı. Sekiz enerji şirketi kurdu ve 11 proje üretti. Konut projelerinde İstanbul çizgisini kaldırdı. Bugünlerde Milas'taki 11 milyon metrekarelik arazi üzerinde yeni bir proje geliştirmeye hazırlanıyor.
Bunlar, kuşkusuz, tümüyle başarılı bir profili çiziyor. Üstelik tempoyu düşürmeden. Temponun düşmemesinde satarken hiç zorlanmaması en önemli noktalardan. Peki, bunu nasıl başarıyor? Ali Ağaoğlu, formülü şöyle açıklıyor: "Kaliteyi makul fiyata satıyorum. Satarken de zorlanmıyorum."

'Ben yaptım oldu' yok
Ağaoğlu'nun satışta zorlanmamasının nedenlerinden biri de müşterilerin ne istediğini bilmek için her seferinde binlerce kişilik anketler yaptırması. Yani, hangi bölgeye hangi proje uygun olacaksa, bunu potansiyel müşterilere soruyor. Bazen tıpkı Ataşehir'deki My Towerland projesinde olduğu gibi 50 bin kişiyle birebir anket yapıldığı bile oluyor. Ağaoğlu, bu noktadaki metodlarını şu sözlerle anlatıyor: "Biz bir bölgede konut projesi yapacaksak önce oradaki tercihleri belirleriz. Bunun için de çok kapsamlı anket çalışması yaparız. Örneğin Ispartakule'deki projeye başlamadan önce tam 30 bin kişiyle anket yaptık. 6 bine yakın kişiyle bizzat bire bir konuşuldu. Daha fonksiyonel banyo, geniş yaşam alanı sunan mutfak, balkon istekleri dikkate alındı. Proje ona göre şekillendi. Her projemizde buna dikkat ederiz. Ben yaptım oldu asla demeyiz. Bizim başarımızın sırrı burada. Bir de tabii A plus kalitede evleri B gelir grubunun çok rahatlıkla sahip olabileceği uygunlukta satıyoruz. Herkese özlemini duyduğu yaşamak istediği konsepti sunuyoruz. Ataşehir'de satışa sunduğumuz My Towerland için ise 50 bin kişiyle anket çalışması yaptık."

Başkalarına kazandırmak, kazandırır
Ağaoğlu'na göre, ona kazandıran bir diğer formül de, başkalarının kazanmasını sağlaması. Evlerin metrekare fiyatının 5 bin liraya yakın olması ilk başta pahalı gibi görünse de projeden ev alanların her zaman primlenmenin keyfini çıkardığını söylüyor ve ekliyor:  Zaten bir projeyi satışa çıkarırken, ev alacakların da kazanmasına özen gösteririm. Hatta benimle iş yapan tüm alt yüklenici firmaların da kazanmasına özen gösteririm."

'KRİZDE PİYASAYA MORAL VERDİK'
Ali Ağaoğlu, krizin alevlendiği dönemlerde aldığı tavrın altını çiziyor. Şubat 2009'daki çıkışını hatırlatan Ağaoğlu, "O zaman, 'Herkes işine dört elle sarılacak. Krizden çıkışın yollarını arayacak. Krizi ancak böyle atlatabiliriz. Yandık bittik mahvolduk diye sızlanarak bu krizden çıkamayız' demiştim. Ardından da  Bahçelievler de geliştirdiğimiz proje için yüzde 1 peşinatla çok özel bir kampanya başlatmıştık."
Bu projenin tüm piyasalara müthiş bir moral olduğunu söyleyen Ağaoğlu, satış ofisindeki uzun kuyruklar oluştuğunu, dahası bu projeden ev alamayanların sektördeki diğer şirketlerin projelerine yöneldiğini söylüyor ve ekliyor:  "Bizim sektörde kıskançlık çok olur ancak o dönemde herkes gelip beni kutladı. Çünkü tüm sektör bu kampanyayla moral buldu. Hatta otomobil satışları bile arttı" dedi.
Ağaoğlu faizlerin düştüğü ortamda ev alanların ödeme yapılarının değiştiğini yüzde 50'ye yakın bölümünün peşin alım yaptığına da dikkat çekti. Ağaoğlu "Diğer yüzde 50'lik bölüm de peşinatı oldukça yüksek tutmaya başladı. Eskiden yüzde 30 peşinat verip yüzde 70'ini kredilendirenler artık en az yüzde 50 peşin ödeme yapıyor" diye konuştu.

MY TOWERLAND İLE TEMİZ ENERJİ DEDİ, DEVAMINI GETİRECEK
Ağaoğlu'nun Ataşehir'de satışa sunduğu son proje My Towerland oldu. İstanbul'un yeni finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'de 285 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen yaklaşık 3 bin 500 konutluk projenin tamamı satışa sunuldu. 420 konutluk projenin ilk etabı Sky Towers'da inşaat büyük bir hızla ilerliyor. Projenin tamamının ise 2012 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Ağaoğlu projenin büyüklüğünü "Bazı müteahhitlerin ömrü boyunca dökemeyeceği kalıp betonu biz bir projede döküyoruz" diye özetliyor.

Tasarımı mimarlık dünyasının tanınmış isimlerinden Yüksek Mimar Tuncer Çavdar tarafından gerçekleştirilen My Towerland'da deniz manzaralı kat bahçeleri var. Ancak projenin en çok dikkati çeken kısmını gökyüzü villaları oluşturuyor. Bu villalar 49 ve 50'inci katlarda dubleks olarak tasarlanmış.
Ağaoğlu projelerde tek tip ev yapmamaya özen gösterdiklerini söylüyor. Örneğin My Towerland projesinde tam 56 farklı tipte ev yer alıyor.
Büyüklüğü 77 ile 133 metrekare arasında değişen 1 artı 1 ünitelerin başlangıç fiyatı 369 bin TL. 342 metrekarelik 4 artı 1 ünitelerde ise fiyat 1 milyon 729 bin liraya kadar çıkıyor.
Bu projede yıllık yaklaşık 36 milyon kilowatsaat enerji ihtiyacının ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Proje enerjisini ise serbest tüketici hakkını kullanarak yine Ağaoğlu'na ait Mersin Mut'taki 33 megawatlık rüzgar santralinden alacak. Bu şekilde daire sahipleri TEDAŞ'ın tarifelerine göre hem yüzde 20 daha ucuz elektrik kullanmış olacak hem de yenilenebilir enerji olan rüzgardan elde edilen çevreci yeşil enerjiyi tüketecek.
Ali Ağaoğlu bu projeden başlamak üzere bundan sonra tüm Ağaoğlu projelerinde yüzde 100 temiz enerji kullanımına geçeceklerini ve çevrenin korunması anlamında büyük bir adım atacaklarını da ifade etti.

BİZİM PROJELERİMİZDEN SALON ÇOCUĞU ÇIKMAZ
Bağdat Caddesi bölgesinde oturan ailelerin bile artık yavaş yavaş bu bölgeye geldiğini söyleyen Ağaoğlu "Çünkü burada sosyal bir hayat var. Aileler çocuklarını çok rahatlıkla bahçeye salmak istiyor, arabalarını akşam eve geldiklerinde kolaylıkla park etmek istiyor" diyor. Ağaoğlu'nun bu noktada çok ilginç bir tespiti de var "Buradaki ailelerin çocukları salon çocuğu olmuyor. Sokağa çıkıyor, arkadaşlıklar ediniyor. Hatta kavga etmesini öğreniyor." diyor.

10 YILDA 17 PROJE
Ali Ağaoğlu, bugüne kadar hep 'MY' ön isimli projeleri ve Ağaoğlu markasıyla tanındı. Ancak, onun Akdeniz İnşaat olduğu dönemler de vardı. Ali Ağaoğlu, inşaat yoluna 1981 yılında Akdeniz İnşaat ismiyle çıktı. 1995 yılında turizm ve hizmet sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Ağaoğlu, 1998'den itibaren müşterilerinin ihtiyacı doğrultusunda, farklı niteliklerde ‘MY' konseptli yaşam projelerini hayata geçirmeye başladı. Bugün 15 şirketi olan Ağaoğlu'nun ilk projesi ise Ümraniye'deki My City'di. Ağaoğlu, o günden bugüne 17 projeyi hayata geçirdi.

Yıl Yeri Proje adı Daire sayısı
2000 İstanbul / Ümraniye My City  592 daire ve 6 villa
2003 İstanbul / Samandıra My Village 116 villa ve 176 konak daire
2004 İstanbul / Altunizade My Dream 23 villa ve 1 tarihi konak
2004 İstanbul / Çengelköy My Home 36 villa
2005 İstanbul / Ümraniye My Town 560 daire
2006 İstanbul / Çekmeköy My Country 159 villa ve 112 konak daire
2007 İstanbul / Ataşehir My World 3.636 daire
2007 İstanbul / Ümraniye Eltes Güneşi 1.111 daire
2007 İstanbul / Ümraniye My City Hotel
2007 İstanbul / Kartal My Village Residence
2008 İstanbul / Ümraniye Eltes Gold Residence 231 daire
2008 İstanbul / Çekmeköy My Roseville 27 villa
2009 İstanbul / Bahçelievler My City 1.220 daire
2009 İstanbul / Ataşehir My Towerland - Sky Towers 420 daire
2009 İstanbul / Ataşehir My Prestige 122 ofis
2009 İstanbul / Ispartakule My Town 583 daire
2009 İstanbul / Güneşli My Residence 212 503 daire

'MİLAS'I GEREKİRSE ARAPLARA PAZARLARIZ'
Ali Ağaoğlu, yakınlarda Muğla Milas'ta da bir projeye başlamaya hazırlanıyor. 11 milyon metrekarelik arazi üzerinde 3 milyon metrekare büyüklüğünde Avrupa'nın en önemli turizm merkezlerinden birini inşa etmeye hazırlanan Ağaoğlu, beş otel ve iki golf sahasının yer alacağı bu otelde en önemli hedef kitle olarak Arap ve Körfez ülkelerini gösteriyor ve ekliyor: "Bu konuda Araplardan çok sayıda teklif alıyoruz. Para onlarda, likitide onlarda. Sonuçta burası Türkiye'nin kıyı şehrindeki sorunsuz tek tapu olan en geniş arazi. Bu kızımız da güzel. Parası olan,  iyi talipli bulunur."

HALKA AÇILMA PLANLARI
Ali Ağaoğlu, yakın zamana kadar halka açılma çalışmalarına sıcak bakmıyordu. Bu yıl kararlarını değiştirmiş gibi görünüyorlar. Önce GYO kurup halka açılmayı planlayan Ağaoğlu, işlemler yetişirse bu yıl, yetişmezse gelecek yıl halka açılacaklarını söylüyor.
Tebernüş Kireçci

Basında yer alan diğer haberler:

Makul fiyat, anketler ve başkalarına da kazandırmak
1.4 milyar TL'lik ciro hedefi ve 10 yılda 17 proje. Son yılların konut projelerindeki en popüler ismi Ali Ağaoğlu, bu rakamlara erişmenin altındaki ana unsurları ve Milas'taki tatil cenneti projesi de dahil olmak üzere gelecek planlarını anlattı

Ağaoğlu, ilk kez 2000 yılında daha sonra soyadı kadar yaptığı işlerde marka haline gelecek ‘My' isimli ilk projesini tamamladığında kimse 10 yıl içinde bu denli istikrarla yükselebilecek bir çizgi yakalayabileceğini tahmin etmemişti.
Ümraniye'de ‘My City' markasıyla tamamlanan 592 daire ve 6 villalık bu proje dahil, daha sonra her biri ses getiren tam 17 projeyi tamamladı Ağaoğlu. Sadece Ataşehir bölgesinde hayatın başladığı ve henüz inşaat aşamasında olduğu evlerin toplamı 10 bini buluyor.
Geçen yıl, üstelik krize rağmen elde ettiği ciro1 milyar 100 milyon TL oldu. Bu yılki hedef 1 milyar 400 milyon TL. Bu arada kendini konutla sınırlamadı. Sekiz enerji şirketi kurdu ve 11 proje üretti.  Bunlar, kuşkusuz, tümüyle başarılı bir profili çiziyor. Üstelik tempoyu düşürmeden. Temponun düşmemesinde satarken hiç zorlanmaması en önemli noktalardan. Peki, bunu nasıl başarıyor? Ali Ağaoğlu, formülü şöyle açıklıyor: “Kaliteyi makul fiyata satıyorum. Bu yüzden satarken de zorlanmıyorum.”

‘Ben yaptım oldu yok'
Ağaoğlu'nun satışta zorlanmamasının nedenlerinden biri de müşterilerin ne istediğini bilmek için her seferinde binlerce kişilik anketler yaptırması. Yani, hangi bölgeye hangi proje uygun olacaksa, bunu potansiyel müşterilere soruyor.
Bazen tıpkı Ataşehir'deki son çalışmaları olan My Towerland projesinde olduğu gibi 50 bin kişiyle birebir anket yapıldığı bile oluyor. Ağaoğlu, bu noktadaki metodlarını şu sözlerle anlatıyor: “Biz bir bölgede konut projesi yapacaksak önce oradaki tercihleri belirleriz. Bunun için de çok kapsamlı anket çalışması yaparız.
Örneğin Ispartakule'deki projeye başlamadan önce tam 30 bin kişiyle anket yaptık. 6 bine yakın kişiyle de bizzat bire bir konuşuldu. Daha fonksiyonel banyo, geniş yaşam alanı sunan mutfak, balkon istekleri dikkate alındı. Proje, bu isteklere göre şekillendi. Her projemizde buna dikkat ederiz. Ben yaptım oldu asla demeyiz.
Bizim başarımızın sırrı burada. Bir de tabii A plus kalitede evleri B gelir grubunun çok rahatlıkla sahip olabileceği uygunlukta satıyoruz. Ataşehir'de satışa sunduğumuz My Towerland için ise 50 bin kişiyle anket çalışması yaptık.”

‘Kazandırmak, kazandırır'
Ağaoğlu'na göre, ona kazandıran bir diğer formül de, başkalarının kazanmasını sağlaması. Evlerin metrekare fiyatının 5 bin liraya yakın olması ilk başta pahalı gibi görünse de projeden ev alanların her zaman primlenmenin keyfini çıkardığını söylüyor ve ekliyor: 
Zaten bir projeyi satışa çıkarırken, ev alacakların da kazanmasına özen gösteririm. Hatta benimle iş yapan tüm alt yüklenici firmaların da kazanmasına özen gösteririm.”

 10 YILDA 17 PROJE
Ali Ağaoğlu, bugüne kadar hep ‘My' ön isimli projeleri ve Ağaoğlu markasıyla tanındı. Ancak, onun Akdeniz İnşaat olduğu dönemler de vardı. Ali Ağaoğlu, inşaat yoluna 1981 yılında Akdeniz İnşaat ismiyle çıktı. 1995 yılında turizm ve hizmet sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Ağaoğlu, 1998'den itibaren müşterilerinin ihtiyacı doğrultusunda, farklı niteliklerde ‘My' konseptli yaşam projelerini hayata geçirmeye başladı. Bugün 15 şirketi olan Ağaoğlu'nun ilk projesi ise Ümraniye'deki My City'di. Ağaoğlu, o günden bugüne 17 projeyi hayata geçirdi.

‘KRİZDE PİYASAYA MORAL VERDİK'
Ali Ağaoğlu, krizin alevlendiği dönemlerde aldığı tavrın altını çiziyor. Şubat 2009'daki çıkışını hatırlatan Ağaoğlu, “O zaman, ‘Herkes işine dört elle sarılacak. Krizden çıkışın yollarını arayacak. Krizi ancak böyle atlatabiliriz. Yandık bittik mahvolduk diye sızlanarak bu krizden çıkamayız' demiştim. Ardından da  Bahçelievler de geliştirdiğimiz proje için yüzde 1 peşinatla çok özel bir kampanya başlatmıştık.”
Bu projenin tüm piyasalara müthiş bir moral olduğunu söyleyen Ağaoğlu, satış ofisinde uzun kuyruklar oluştuğunu, dahası bu projeden ev alamayanların sektördeki diğer şirketlerin projelerine yöneldiğini söylüyor ve ekliyor:  “Bizim sektörde kıskançlık çok olur ancak o dönemde herkes gelip beni kutladı. Çünkü tüm sektör bu kampanyayla moral buldu. Hatta otomobil satışları bile arttı” diyor.
Ağaoğlu faizlerin düştüğü ortamda ev alanların ödeme yapılarının değiştiğini yüzde 50'ye yakın bölümünün peşin alım yaptığına da dikkat çekerek, şöyle konuşuyor: “Diğer yüzde 50'lik bölüm de peşinatı oldukça yüksek tutmaya başladı. Eskiden yüzde 30 peşinat verip yüzde 70'ini kredilendirenler artık en az yüzde 50 peşin ödeme yapıyor.”

MY TOWERLAND İLE TEMİZ ENERJİ DEDİ, DEVAMINI GETİRECEK
Ağaoğlu'nun Ataşehir'de satışa sunduğu son proje My Towerland oldu. 285 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen yaklaşık 3 bin 500 konutluk projenin tamamı satışa sunuldu. 420 konutluk projenin ilk etabı Sky Towers'da inşaat büyük bir hızla ilerliyor. Projenin teslim tarihi 2012. Ağaoğlu projenin büyüklüğünü “Bazı müteahhitlerin ömrü boyunca dökemeyeceği kalıp betonu biz bir projede döküyoruz” diye özetliyor.
Projenin en çok dikkati çeken kısmını gökyüzü villaları oluşturuyor. Bu villalar 49 ve 50'inci katlarda dubleks olarak tasarlanmış. Bir başka özellik ise My Towerland'da  56 farklı tipte konut yer alması.
Büyüklüğü 77 ile 133 metrekare arasında değişen 1 artı 1 ünitelerin başlangıç fiyatı 369 bin TL. 342 metrekarelik 4 artı 1 ünitelerde ise fiyat 1 milyon 729 bin liraya kadar çıkıyor.
Bu projede yıllık yaklaşık 36 milyon kilowatsaat enerji ihtiyacının ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Proje enerjisini ise serbest tüketici hakkını kullanarak yine Ağaoğlu'na ait Mersin Mut'taki 33 megavatlık rüzgâr santralından alacak. Bu şekilde daire sahipleri TEDAŞ'ın tarifelerine göre hem yüzde 20 daha ucuz elektrik kullanmış olacak hem de yenilenebilir enerji olan rüzgârdan elde edilen çevreci yeşil enerjiyi tüketecek.
Ali Ağaoğlu, bu projeden başlamak üzere bundan sonra tüm Ağaoğlu projelerinde yüzde 100 temiz enerji kullanımına geçeceklerini ve çevrenin korunması anlamında büyük bir adım atacaklarını da ifade ediyor.

 ‘BİZİM PROJELERİMİZDEN SALON ÇOCUĞU ÇIKMAZ'
Bağdat Caddesi bölgesinde oturan ailelerin bile artık yavaş yavaş bu bölgeye geldiğini söyleyen Ağaoğlu “Çünkü burada sosyal bir hayat var. Aileler çocuklarını çok rahatlıkla bahçeye salmak istiyor, arabalarını akşam eve geldiklerinde kolaylıkla park etmek istiyor” diyor. Ağaoğlu'nun bu noktada çok ilginç bir tespiti de var “Buradaki ailelerin çocukları salon çocuğu olmuyor. Sokağa çıkıyor, arkadaşlıklar ediniyor. Hatta kavga etmesini öğreniyor” diyor.

 ‘MİLAS'I GEREKİRSE ARAPLARA PAZARLARIZ'
Ali Ağaoğlu, yakınlarda Muğla Milas'ta da bir projeye başlamaya hazırlanıyor. 11 milyon metrekarelik arazi üzerinde 3 milyon metrekare büyüklüğünde Avrupa'nın en önemli turizm merkezlerinden birini inşa etmeye hazırlanan Ağaoğlu, beş otel ve iki golf sahasının yer alacağı bu otelde en önemli hedef kitle olarak Arap ve Körfez ülkelerini gösteriyor ve ekliyor:
“Bu konuda Araplardan çok sayıda teklif alıyoruz. Para onlarda, likitide onlarda. Sonuçta burası Türkiye'nin kıyı şehrindeki sorunsuz tek tapusu olan en geniş arazi. Yani, kızımız güzel. Mutlaka parası olan, bir iyi talip bulunur.”

HALKA AÇILMA PLANLARI
Ali Ağaoğlu, yakın zamanlara kadar halka açılma çalışmalarına sıcak bakmıyordu. Bu yıl kararlarını değiştirmiş gibi görünüyorlar. Önce gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurup halka açılmayı planlayan Ağaoğlu, işlemler yetişirse bu yıl, yetişmezse gelecek yıl halka açılacaklarını söylüyor.
Tebernüş Kireçci

Konut projesine başlamadan önce 50 bin kişilik dev anket yapıyor, satarken zorlanmıyor
Ali Ağaoğlu... Konut sektörünün tartışmasız lideri. “B gelir grubuna A plus standartta, hayalini kurdukları tarzda evler yapıyorum, kaliteyi makul fiyata satıyorum” diyerek başarısının sırrını açıklıyor. Sadece Ataşehir bölgesinde yaptığı evlerin toplamı 10 bini buluyor. Satarken de çok fazla zorlanmıyor. Bunun sebebini ise “O bölgeye hangi proje uygun olacaksa, potansiyel müşteriler ne istiyorsa onu yaparım. Tek bir proje için 50 bin kişiyle anket yaptığımız, 6 bin kişiyle yüzyüze görüştüğümüz oluyor” diyerek açıklıyor

Ali Ağaoğlu, ‘yaşam mimarı' sloganını yaptığı projelerle hakediyor. Geçtiğimiz gün Ağaoğlu, Vatan ve Milliyet Gazetesi'nin üst düzey yönetici ve yazarlarını Ataşehir'deki inşaat alanında ağırladı ve projelerini tanıttı. Ağaoğlu'nun bölgede tamamlanmış, hayatın başladığı ve henüz inşaat aşamasında olan toplam 10 bine yakın daireye sahip projesi var. Satışa çıkan konutları tabir yerindeyse peynir ekmek gibi satılıyor.

Evlerin metrekare fiyatı 4 bin liranın üzerinde, hatta 5 bin liraya yakın. “Anadolu yakası için biraz pahalı değil mi?” diye soruyorum. “Bu bölge için çok makul. Bizim projelerimizden ev alanlar hiç kaybetmedi. Her zaman evlerinin primlenmesinin keyfini çıkardı. Zaten bir projeyi satışa çıkarırken, ev alacakların da kazanmasına özen gösteririm. Hatta benimle iş yapan tüm alt yüklenici firmaların da kazanmasına özen gösteririm” dedi. Ağaoğlu'na göre, Ataşehir bölgesinde arsa fiyatları hızla artıyor ve metrekarede oluşan fiyatlar gayet normal.

Bağdat Caddesi bölgesinde oturan ailelerin bile artık yavaş yavaş bu bölgeye geldiğini söyleyen Ağaoğlu, “Çünkü burada sosyal bir hayat var. Aileler çocuklarını çok rahatlıkla bahçeye salmak istiyor, arabalarını akşam eve geldiklerinde kolaylıkla park etmek istiyor” diyor. Ağaoğlu'nun bu noktada çok ilginç bir tespiti de var. “Buradaki ailelerin çocukları salon çocuğu olmuyor. Sokağa çıkıyor, arkadaşlıklar ediniyor. Hatta kavga etmesini öğreniyor” diyor. Projelendirdiği ve satışa çıkardığı evlerin çok hızlı satılmasının nedenini ise şöyle izah ediyor:

“Biz bir bölgede konut projesi yapacaksak önce oradaki tercihleri belirleriz. Bunun için de çok kapsamlı anket çalışması yaparız. Örneğin Ispartakule'deki projeye başlamadan önce tam 30 bin kişiyle anket yaptık. 6 bine yakın kişiyle bizzat birebir konuşuldu. Daha fonksiyonel banyo, geniş yaşam alanı sunan mutfak, balkon istekleri dikkate alındı. Proje ona göre şekillendi. Her projemizde buna dikkat ederiz. Ben yaptım oldu asla demeyiz. Bizim başarımızın sırrı burada. Bir de tabii A plus kalitede evleri B gelir grubunun çok rahatlıkla sahip olabileceği uygunlukta satıyoruz. Herkese özlemini duyduğu, yaşamak istediği konsepti sunuyoruz. Ataşehir'de satışa sunduğumuz My Towerland için ise 50 bin kişiyle anket çalışması yaptık.”


Enerjisini Mut'un rüzgarından alacak, maliyet % 20 azalacak

AĞaoĞlu'nun Ataşehir'de satışa sunduğu son proje My Towerland oldu. İstanbul'un yeni finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'de 285 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen yaklaşık 3 bin 500 konutluk projenin tamamı satışa sunuldu. 420 konutluk projenin ilk etabı Sky Towers'da inşaat büyük bir hızla ilerliyor. Projenin tamamının ise 2012 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Ağaoğlu projenin büyüklüğünü “Bazı müteahhitlerin ömrü boyunca dökemeyeceği kalıp betonu biz 1 projede döküyoruz” diye özetliyor.

Tasarımı mimarlık dünyasının tanınmış isimlerinden Yüksek Mimar Tuncer Çavdar tarafından gerçekleştirilen My Towerland'da deniz manzaralı kat bahçeleri var. Ancak projenin en çok dikkati çeken kısmını gökyüzü villaları oluşturuyor. Bu villalar 49 ve 50'nci katlarda dubleks olarak tasarlanmış.

Ağaoğlu projelerde tek tip ev yapmamaya özen gösterdiklerini söylüyor. Örneğin My Towerland projesinde tam 56 farklı tipte ev yer alıyor.

Büyüklüğü 77 ile 133 metrekare arasında değişen 1+1 dairelerin başlangıç fiyatı 369 bin TL. 342 metrekarelik 4+1 dairelerde ise fiyat 1 milyon 729 bin liraya kadar çıkıyor.

Bu projede yıllık yaklaşık 36 milyon kilowatsaat enerji ihtiyacının ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Proje enerjisini ise serbest tüketici hakkını kullanarak yine Ağaoğlu'na ait Mersin Mut'taki 33 megawattlık rüzgar santralinden alacak. Bu şekilde daire sahipleri TEDAŞ'ın tarifelerine göre hem yüzde 20 daha ucuz elektrik kullanmış olacak hem de yenilenebilir enerji olan rüzgardan elde edilen çevreci yeşil enerjiyi tüketecek.
Ali Ağaoğlu, bu projeden başlamak üzere bundan sonra tüm Ağaoğlu projelerinde yüzde 100 temiz enerji kullanımına geçeceklerini ve çevrenin korunması anlamında büyük bir adım atacaklarını da ifade etti.


Anne koşu bandında, gözü Kids Club'daki çocuğunda

Ağaoğlu'nun, Batı Ataşehir'deki projesinde Andromeda adı verilen 900 ayrı bağımsız dairenin yer aldığı bir kule var. Kuleden farklı binalara geçiş yapılabiliyor. Andromeda'nın girişi değme 5 yıldızlı otelin girişinden çok daha lüks dizayn edilmiş. İçinde çok özel bölümler var. İsteyen ev sahipleri konuklarını müthiş şık lounge'da ağırlayabiliyor. My Club Fitness Life Center ise hakikaten gösterişli. İstanbul'un tüm fitness SPA merkezlerinden çok daha lüks. Zaten SPA'sı dizayn ödülünü de almış. Ağaoğlu buraya 20 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını, kar amacı gütmediklerini, bu projelerden ev alanlara çok özel bir imkan sunmak istediklerini söyledi. Ev sahipleri My Club'dan yüzde 15 indirimli yararlanabiliyor. Merkezde 50 metre uzunluğa sahip kapalı havuz hemen dikkati çekiyor. Koşu bandlarında ise her türlü kanalı izleme imkanının yanı sıra Kids Club'ta oynayan çocuğunuzu izleme şansınız da var. My Club'ın 5 binin üzerinde üyesi var ve sadece Ağaoğlu'ndan ev alanlara değil, Ataşehir'in diğer sakinlerine de hizmet veriyor.

‘Krizden çıkışta benim çok büyük katkım var'

Alİ AĞaoĞlu, Lehman Brothers'ın batışı ile patlak veren 2008 krizinden hemen sonra tüm ekonomik verilerin en dibe vurduğu Şubat 2009'da ortaya çıkmış ve “Herkes işine dört elle sarılacak. Krizden çıkışın yollarını arayacak. Krizi ancak böyle atlatabiliriz. Yandık, bittik, mahvolduk diye sızlanarak bu krizden çıkamayız” demiş ve Bahçelievler projesi için yüzde 1 peşinatla çok özel bir kampanya başlatmıştı. Ağaoğlu bu kampanyanın tüm piyasalara müthiş bir moral olduğunu söyledi. “Satış ofisimizin önünde uzun kuyruklar oldu. Projeden ev alamayanlar bu sefer diğer arkadaşların projelerine yöneldi. Bizim sektörde kıskançlık çok olur ancak o dönemde herkes gelip beni kutladı. Çünkü tüm sektör bu kampanya ile moral buldu. Hatta otomobil satışları bile arttı” dedi.

Ağaoğlu faizlerin düştüğü ortamda ev alanların ödeme yapılarının değiştiğine, yüzde 50'ye yakın bölümünün peşin alım yaptığına da dikkat çekti. Ağaoğlu, “Diğer yüzde 50'lik bölüm de peşinatı oldukça yüksek tutmaya başladı. Eskiden yüzde 30 peşinat verip yüzde 70'ini kredilendirenler artık en az yüzde 50 peşin ödeme yapıyor” diye konuştu.


Projelerde hIzlI satIŞ ünİversİtelerde tez konusu

* My World Ataşehir - 1 milyon m2 toplam yaşam alanına sahip olan proje, bölgenin ilk mega projesi olma özelliği taşıyor. 3 bin 636 konuttan oluşan proje site yaşamı içerisinde tüm sosyal, kültürel ve sportif olanakları sağlıyor. Projenin yüzde 99'unda yaşam başladı.
n My City Bahçelievler - Şubat 2009 tarihinde satışa çıktı. ve 2 haftada 1.000 adet konutun satışı tamamlandı. Bu projedeki satış başarısı üniversitelerde tez konusu olarak da ele alındı.

* My Residence 212 - 2010 yılında satışlarına başlanan My Residence 212 projesine talep yüksek ve satış planlandığı gibi devam ediyor. Ağaoğlu'nun ilk kez ev ve ofis mimarisini birleştirerek gerçekleştirdiği bu proje konumu ve havaalanına yakınlığı ile ön plana çıkıyor. 5 yıldızlı bir otelin tüm olanaklarını sunan proje iş ve ev hayatını biraraya getirerek büyük kolaylık sağlıyor.

* My Prestige - Eylül 2009 tarihinde satışa çıktı. Ataşehir'in ilk A sınıfı ofisi olma özelliğini taşıyan projenin satışını çok kısa sürede tamamlandı. 70 ile 358 m2 arasında değişen büyüklükleriyle 122 ofis bölümünden oluşan proje 24 saat çok dilli sekreterya, CIP havalimanı transferi, teknik destek, vale gibi birçok ayrıcalık sağlıyor.

* My Town Ispartakule - My City Bahçelievler'in ardından, Ağaoğlu'nun Avrupa yakasındaki 2. büyük projesi olma özelliği taşıyan projesi My Town Ispartakule, 2009 yılının sonunda satışa çıktı ve projenin yüzde 95 oranında satışı tamamlandı. 583 üniteden oluşan proje Küçükçekmece Gölü'ne hakim manzarası, konfor ve rahatlığı birarada sunan iç tasarımı ile ön plana çıkıyor.
Ercan İnan/Vatan


Geri Dön