28 / 03 / 2024

Ali Ağaoğlu: Çiftlik Adası'nı 5 dakikada aldım!

Ali Ağaoğlu: Çiftlik Adası'nı 5 dakikada aldım!

İş adamı Ali Ağaoğlu, Adem Metan’ın radyo programına konuk oldu. 30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığına değinen Ağaoğlu, "Beğendiğimi 5 dakikada alırım. Orayı ailem için satın aldım. İçinde taş evler var. " diye konuştu.



İş adamı Ali Ağaoğlu, Adem Metan’ın radyo programına konuk oldu. Birbirinden ilginç açıklamalara imza atan iş adamı, sosyal medyadan da kendisine yöneltilen siyaset, iş, sanat ve aşk ile ilgili tüm sorulara cesur cevaplar verdi.


Ciddiyetle espriyi bir arada kullanan Ağaoğlu, Metan'ın araba merakı ile ilgili bir sorusu üzerine, "Lise çağından bu yana araba merakım var. Arabamı kendim kullanıyorum." dedi. Ağaoğlu, "Şoför tutacak param yok" diyerek espri yapmayı da ihmal etmedi. Para kazanmayı iyi bildiğini de ifade eden Ağaoğlu, ancak harcamayı beceremediğini anlatarak, "Çok hobim yok. Kendime ve arabalarıma para harcarım. Kimseye sormam, beğendiğim arabayı alırım. Kıyafetlere para harcarım." şeklinde konuştu.


"UTANACAĞIM HİÇBİR İŞTE OLMADIM"


Metan'ın, Forbes dergisinin milyarderler listesinde yer aldığını hatırlatması üzerine Ağaoğlu, "Listede 1. veya 3'üncü sırada yer alma amacım yok. Hedefim başarıya ulaşmak. Ancak, manevi olarak böyle şeyler insanı okşuyor." dedi. Her gün 18 saat çalıştığını ve utanacağı bir işte olmadığını da kaydeden Ağaoğlu, "Karadenizliyim. Ancak doğma büyüme doğma İstanbulluyum. Ofluluk genini taşıyorum. Yılmak ve geri durmak diye bir şey bilmem." dedi.


"15 BİN ÇALIŞANIM VAR"


"Dünyaya bir daha gelseydiniz hangi işi yapmak isterdiniz?" diye sorulan Ağaoğlu, yine inşaat sektöründe çalışmayı tercih edeceğini kaydetti. İnsanların yaşamına dokunduklarını belirten Ağaoğlu, bu alanda lider şirketlerden birisi olduklarını söyledi. Ağaoğlu, "Türk insanına başını sokacağı yer değil, yaşam alanı haline getiren ilk firmayız. Bu da bizi mutlu ediyor. Sloganımız Yaşam Mimarı, 400'ün üzerinde mimar ve mühendis kadromuz var. Grubumuzda 15 binin üzerinde çalışan var." şeklinde konuştu. Samimi bir insan olduğunu da vurgulayan Ağaoğlu, halkın içinden geldiğini de belirterek, "Yaşam felsefem samimiyettir. Yapmacık şeyleri sevmem. Yapmacık olmadım. Nasılsam öyleyim." dedi.


"RADYO PROGRAMINA İLK KEZ KATILIYORUM"


Metan'a 'sevimli bir adamsın' diyerek iltifatta bulunan Ağaoğlu, "İlk kez bir radyo programına katılıyorum. Çok sevimli bir adamsın. Bu yüzden senin programına katıldım." diye konuştu. Ağaoğlu, 'cebindeki parası sorulunca da, "Her gün cebime bir tomar koyuyorum" dedi.


"BEN AŞK ADAMIYIM"


Sosyal medyadan kendisine yöneltilen sorulara açık yüreklilikle cevap veren Ağaoğlu, gülümseyerek, 'aşk adamı' olduğunu söylerken, şu an güzel bir beraberliği olduğunu söylemeden edemedi. Ağaoğlu, "Balık burcu duygusal olur. Birçok kez aşık olduk. Zaten aşk olmadan para da olmaz. Yalnızca karşı cinse aşık olunmaz. İşinize ve kendinize de aşık olmalısınız." şeklinde konuştu. Yemek zevkine de değinen Ağaoğlu, en çok annesinin kara lahana çorbası ile dolmasını sevdiğini söyledi.


"ADAYI 5 DAKİKADA ALDIM"


30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığına da değinen Ağaoğlu, "Beğendiğimi 5 dakikada alırım. Orayı ailem için satın aldım. İçinde taş evler var. " diye konuştu. Kıyafetlerini kendisinin seçtiğini de anlatan Ağaoğlu, marka takıntısı olmadığını, gerekirse pazardan da alışveriş yaptığını söyledi. Arda Turan ile ilgili bir soruyu cevaplayan Ağaoğlu, onun Turizm Bakanlığı gibi ülkenin tanıtımını yaptığını söyledi. Sosyal medyayı pek bilmediğini ifade eden Ağaoğlu, bir soru üzerine ise kendi ismini kullanarak "Paraali" hesabını yayan ve twitter fenomeni olan üniversite öğrencisi Diyarbakırlı bir genci çok zeki olduğu desteklediğini açıkladı.


"ŞEHİT AİLELERİNE DAİRE VERİYORUM"


Yine sosyal medyadan gelen bir soruyu cevaplayan Ağaoğlu, ihtiyacı olanlara ve şehit ailelerine katkı sağlamak için daire yardımında bulunduğunu kaydetti. Ağaoğlu, babasının nasihatını paylaşırken şunları söyledi: "Babamı iki yıl önce kaybettim. Bana, 'oğlum paylaştıkça azalmaz, artar.' diyordu. Bu kültürdeki bir aile yapısından geliyorum. Ülkemizi başarıyla temsil eden sporculara yardım yapıyorum.


1453 Projesi'nin dünyanın en büyük karma projesi olmasıyla dikkat çektiğini de anlatan Ağaoğlu, 1480 metre olan boyunu 1453'e çektikleri içi bu isimle anıldığını belirtirken, İstanbul'un fethini çağrıştırdığını da kaydetti. Hayatındaki rol modelinin babası olduğunu da vurgulayan Ağaoğlu, iş dünyasından da Sakıp Sabancı, Vehbi Koç, Üzeyir Garih'i vizyoner işadamları olarak tanımladı.


"TURGUT ÖZAL'IN GÖNLÜMDEKİ YERİ AYRIDIR"


Bir soru üzerine Kemalist değil ancak sağ görüşlü, liberal ve Atatürkçü olduğunun altını çizen Ağaoğlu, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın gönlündeki yerinin ayrı olduğunu anlattı.


"ROLLS-ROYCE'DA KARADENİZ MÜZİĞİ DİNLEYEN TEK İNSANIM"


Trabzonspor taraftarı olduğunu ancak pek maçlara gitmediğini söyleyen Ağaoğlu, radyoyu araba kullanırken dinleme fırsatı olduğunu ve televizyon ile de arasının iyi olmadığını anlattı. Ağaoğlu, Türk Sanat Müziği'ni sevdiğini belirtti. Ağaoğlu espri dolu sözlerini şöyle tamamladı: "Karadeniz Müziği dinliyorum. Arabamı kendim kullanıyorum. Rolls-Royce'da Karadeniz müziği dinleyen tek kişi benim."


Sabah


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Ali Ağaoğlu, 5 dakikada 30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığını söyledi.


"BEĞENDİĞİMİ 5 DAKİKADA ALIRIM"

Alem FM'den Adem Metan'ın konuğu olan Ali Ağaoğlu , 30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığı belirterek "Beğendiğimi 5 dakikada alırım. Orayı ailem için satın aldım. İçinde taş evler var" dedi.


"ŞOFÖR TUTACAK PARAM YOK"

Lüks otomobillere olan düşkünlüğüyle bilinen ünlü işadamı "Çok hobim yok. Kendime ve arabalarıma para harcarım. Kimseye sormam, beğendiğim arabayı alırım. Kıyafetlere para harcarım. Lise çağından bu yana araba merakım var. Arabamı kendim kullanıyorum. Şoför tutacak param yok" diyerek espri yaptı.


Hürriyet 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, katıldığı radyo programında bilinmeyenlerini anlattı.


Renkli hayatı ve espirileriyle tanıdığımız ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, özel hayatına dair açıklamalarda bulundu. Alem FM’in sevilen programcısı Adem Metan’ın bu haftaki konuğu inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Türk işadamı Ali Ağaoğlu idi. 5 dakikada 30 milyon dolar’a Marmaris’teki Çiftlik Adası’nı satın aldığını belirten ünlü iş adamının yaptığı açıklamalar herkesin ilgi odağı oldu.


BEĞENDİĞİMİ 5 DAKİKADA ALIRIM


Kendisine yöneltilen sorulara cesur cevaplar veren ünlü iş adamı, 30 milyon dolara Marmaris’teki Çiftlik Adası’nı satın aldığı konusuna değinerek “Beğendiğimi 5 dakikada alırım. Orayı ailem için satın aldım. İçinde taş evler var” şeklinde konuştu.


ŞOFÖR TUTACAK PARAM YOK


Adem Metan’ın sorularını ciddiyetle cevaplayan Ağaoğlu, arabaları ile ilgili soruya , “Lise çağından bu yana araba merakım var. Arabamı kendim kullanıyorum. Şoför tutacak param yok” diyerek espri yaptı. Açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Çok hobim yok. Kendime ve arabalarıma para harcarım. Kimseye sormam, beğendiğim arabayı alırım. Kıyafetlere para harcarım.”


Sözcü


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, katıldığı radyo programında 5 dakikada 30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığını belirterek "Orayı ailem için satın aldım" dedi.



Renkli hayatı ve espirileriyle tanıdığımız ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, özel hayatına dair açıklamalarda bulundu.


Alem FM'in sevilen programcısı Adem Metan'ın bu haftaki konuğu inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Türk İş adamı Ali Ağaoğlu idi. 5 dakikada 30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığını belirten ünlü iş adamının yaptığı açıklamalar herkesin ilgi odağı oldu.



"BEĞENDİĞİMİ 5 DAKİKADA ALIRIM"


Kendisine yöneltilen sorulara cesur cevaplar veren ünlü iş adamı, 30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığı konusuna değinerek "Beğendiğimi 5 dakikada alırım. Orayı ailem için satın aldım. İçinde taş evler var" şeklinde konuştu.


"ŞOFÖR TUTACAK PARAM YOK"


Adem Metan'ın sorularını ciddiyetle cevaplayan Ağaoğlu, arabaları ile ilgili soruya , "Lise çağından bu yana araba merakım var. Arabamı kendim kullanıyorum. Şoför tutacak param yok" diyerek espri yaptı.


"KİMSEYE SORMAM"


Ağaoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Çok hobim yok. Kendime ve arabalarıma para harcarım. Kimseye sormam, beğendiğim arabayı alırım. Kıyafetlere para harcarım




Milliyet


Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Ağaoğlu, Bakırköy’de 1 milyon metrekarelik şehir parkının yanına inşa edilen 'Central Park'ı tanıttı. Lansman öncesi 34 milyon dolarlık satış yaptıklarına dikkat çeken Ağaoğlu, projede satış rekoru kıracaklarını söyledi.


Ağaoğlu Grubu, Bakırköy’deki yeni projesi Ağaoğlu Central Park’ın lansmanını gerçekleştirdi. Ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 800 dolar olan ve dolar kurunun 2.80 liraya sabitlendiği projede 1+1’den 6+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Bunun yanında 5.5+1 ve 7+1 büyüklüğünde 12 villa yer alıyor.  Bugüne kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiğini ve herkese kazandırdığını belirten Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Bu proje benim için gerçekten hayatımın dönüm noktasıydı. Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz” ifadelerini kullandı. 


34 MİLYON DOLARLIK SATIŞ 


Bu projeyle satış rekoru kırmayı beklediklerini söyleyen Ağaoğlu, "Daha lansman öncesinden yaklaşık 34 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik. Bu projeyle içerisinde geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. Murahhas Aza Hasan Rahvalı da, Ağaoğlu Central Park’taki asgari satış hedeflerinin 1 milyar 200 milyon dolar olduğunu paylaşarak şöyle konuştu: "Projemiz siftahını İranlı bir müşterimizle yaparken başka bir müşterimize de 25 milyon dolarlık toplu bir satış gerçekleştirdik." 


KONUTTA BALON YOK


Konut fiyatlarında kesinlikle bir balon olmadığını belirten Ağaoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Ben İstanbul’un yüzde 70’ini hala arazi olarak görüyorum. Bir stok var ama bunun ne kadarı sağlam ve kaliteli? Bence en az yarısının yıkılması lazım. İnsanlar evini geliştirmek, daha kaliteli ve sağlam bir binaya taşınmak istiyor." 


Komşusu şehir parkı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve tamamlandığında 1 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacak İstanbul’un şehir parkına komşu olan Ağaoğlu Central Park, Ataköy Marina’nın da yakınında. Proje, İDO terminallerine de yakın mesafede.


Erdoğan sayesinde buradayım


Lansman sonrasında Suudi Arabistan merkezli Unique Development Investment’ın sahibi Marwan Ashour, projeden 20-25 milyon dolar değerinde daireler satın almak istediğini açıkladı. Terör saldırılarının tüm dünyada yaşanabileceğini, Türkiye’deki olayların yatırım kararını etkilemediğini belirten Ashour, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir soruya, "Kendisine büyük saygım var. Bugün buraya geldiysem Erdoğan sayesindedir" yanıtını verdi. 



Akşam


Geri Dön