25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'nun çevreci arabası Türkiye'ye geliyor!

Ali Ağaoğlu'nun çevreci arabası Türkiye'ye geliyor!

Ağaoğlu son olarak, Tesla Motors'tan elektrikli bir araba satın aldı



Ağaoğlu, satışa sunduğu My Towerland'in tüketeceği elektrik enerjisinin yüzde 100'ünün sahip oldukları rüzgar enerjisi santralinden karşılanacağını ve bu elektriği son kullanıcıya yüzde 20 daha ucuz vereceklerini açıkladıktan sonra , tüm şantiyelerinde ve otellerinde kullandığı enerjiyi Mersin RES'te ürettiği temiz enerjiden almaya başladı. Ağaoğlu son olarak, Tesla Motors'tan elektrikli bir araba satın aldı.

 Beş yılda enerjiye 2 milyar dolarlık yatırım yapmak üzere harekete geçen ve 33 MW'lık Mersin Mut Rüzgar enerjisi santralini rekor sürede hizmete sokan Ağaoğlu, enerji alanında yeni uygulamalarını devreye sokuyor. Bir süre önce satışa sunulan Ataşehir'deki 3 bin 500 konutluk My Towerland projesinde tüketilecek elektrik enerjisinin yüzde 100'ünün temiz enerjiden karşılanacağını ve bunun son kullanıcıya yüzde 20 daha ucuz elektrik olarak yansıyacağını açıklayan Ağaoğlu, temiz enerjiyi tüm şantiyelerine ve otellerine de taşıdı. Ağaoğlu'nun halen inşaat çalışmalarının devam ettiği 4 şantiyesinde de rüzgardan elde edilen temiz enerji kullanılıyor. Bir süre sonra 93 MW'lık yeni RES projesinin temellerini atmaya hazırlanan Ağaoğlu, çevreci bir arabaya da sahip oluyor.

Lüks otomobillere olan ilgisiyle bilinen Ali Ağaoğlu, Balıkesir'de temellerini atacağı yeni rüzgar santralinin türbinlerini tedarik edecek olan Vestas firmasının tavsiyesi üzerine, konuttan sonra ulaşımda da yeşil enerji dönemini başlatarak Tesla Roadster siparişi verdi.

 Ali Ağaoğlu'nun satın aldığı Tesla Roadster, 100 km/s hıza 3,7 saniyede ulaşıyor. Ağaoğlu, bu defa aracın renginin Ağaoğlu markasının turuncu tonlarında olmasını tercih etti. Sıfır emisyon değerine sahip Tesla Roadster, 450 kilogramlık lityum-iyon pillerle maksimum 288 beygirlik güç üretebiliyor ve 100 km'de sadece 2 litre benzin eşdeğeri enerji tüketiyor; başka bir ifade ile kilometrede 2,5 kuruşluk elektrik tüketiyor. İki kapılı ve üstü açılabilen aracın bataryaları 3,5 saatte şarj edilebiliyor ve aracın menzili 340 kilometreye kadar çıkabiliyor. Yavaşladığında kinetik enerjisini depolayarak tasarruf sağlayabilen Tesla Roadster'da motor yağı ve egzos bulunmuyor. Aracın çok yakında Türkiye'de olması bekleniyor.

 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

ALİ AĞAOĞLU'NUN ELEKTRİKLİ ARABASI

Ali Ağaoğlu'nun satın aldığı Tesla Roadster, 100 km/saat hıza  3.7 saniyede ulaşıyor. Sıfır emisyon değerine sahip Tesla Roadster, 450 kilogramlık lityum-iyon pillerle maksimum 288 beygirlik güç üretebiliyor ve 100 km'de sadece iki litre benzin eşdeğeri enerji tüketiyor; başka bir ifade ile kilometrede 2.5 kuruşluk elektrik tüketiyor. İki kapılı ve üstü açılabilen aracın bataryaları 3.5 saatte şarj edilebiliyor ve aracın menzili 340 kilometreye kadar çıkabiliyor. Yavaşladığında kinetik enerjisini depolayarak tasarruf sağlayabilen Tesla Roadster'da motor yağı ve egzos bulunmuyor. Aracın çok yakında Türkiye'de olması bekleniyor.
Milliyet

 

 


Geri Dön