20 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'nun sözlerine İlber Ortaylı'dan yanıt!

Ali Ağaoğlu'nun sözlerine İlber Ortaylı'dan yanıt!

İlber Ortaylı, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun kendisi ile ilgili yaptığı ‘danışmanlık alıyoruz’ yönündeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı.



İlber Ortaylı, Ağaoğlu’nun kendisi ile ilgili yaptığı ‘danışmanlık alıyoruz’ yönündeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Ortaylı'nın avukatı hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada "Atatürk ve Fatih Sultan Mehmed heykelleriyle ilgili olarak danışmanlık hizmeti almış olduğu yönünde’ haberler okumaktayız… Müvekkilimin böyle bir anlaşma ve hizmet sözleşmesi ve faaliyeti yoktur. Müvekkilim ilgili açıklamanın bir sürç-ü lisan olduğunu düşünmektedir. Sıkça sorulan bu konu hakkındaki sorulara, yanıt olmak üzere bu beyanatın yapılmasını uygun görmekteyiz" denildi.


Ali Ağaoğlu, geçtiğimiz hafta sonu Uludağ’daki otelinde medya mensuplarına açıklama yapmıştı. Ağaoğlu'nun şu bilgileri verdiği belirtiliyordu: "Verdiği bilgiye göre Ağaoğlu, Maslak 1453’te hem Fatih Sultan Mehmed hem de Atatürk heykeli yaptırıyor. Fatih heykeli projedeki cadde girişinde yer alırken, Atatürk heykeli meydanda sergilenecek. Ağaoğlu, bir başka Atatürk heykelini de Ortaköy’deki evinin bahçesine köprüden geçerken görünecek şekilde yaptırıyor. Bu ay açılması beklenen heykel için yurtdışındaki sanatçılarla çalışılırken, İlber Ortaylı’dan danışmanlık alınıyor"


‘NE ANLAŞMA NE SÖZLEŞME VAR’

Ağaoğlu’nun bu açıklamasına İlber Ortaylı avukatı aracılığı ile yanıt verdi. Ortaylı’nın avukatı Fahrettin Erbahayetmez, müvekkili adına Hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “20 Mart 2017 tarihli bazı gazetelerde iş adamı Sayın Ali Ağaoğlu'nun, müvekkilim İlber Ortaylı’dan bahisle ‘1453 sitesinde yaptırmayı tasarladığı Atatürk ve Fatih Sultan Mehmed heykelleriyle ilgili olarak danışmanlık hizmeti almış olduğu yönünde’ haberler okumaktayız… Müvekkilimin böyle bir anlaşma ve hizmet sözleşmesi ve faaliyeti yoktur. Müvekkilim ilgili açıklamanın bir sürç-ü lisan olduğunu düşünmektedir. Sıkça sorulan bu konu hakkındaki sorulara, yanıt olmak üzere bu beyanatın yapılmasını uygun görmekteyiz.”


DAHA ÖNCE DE ASKERİ ALAN İÇİN...

Ağaoğlu ve Ortaylı daha önce de Levent’teki askeri alan ile ilgili karşı karşıya gelmişti. Ağaoğlu, askeri alanın kendisine verilmesini söyleyerek karşılığında “Her şehit ailesine bir ev vermek” vaadinde bulunmuştu. Ortaylı ise konu ile bir yazısında “Son günlerde demeç veren müteahhitlerin biraz susmaları faideli olur. Her gördükleri miri binayı otel olarak tasavvur eden adamların hayatta han bile işletemeyecekleri herkesin malumudur. Otelcilik ciddi iştir" demişti. 


Hürriyet 


Geri Dön