19 / 04 / 2024

Ali Aydın Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanı oldu!

Ali Aydın Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanı oldu!

Adana Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, inşaat sektöründeki sorunları çözüme kavuşturmak ve de mesleğin tanımı yapılarak disiplin altına almanın kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.



Adana Müteahhitler Birliği Tesisleri'nde gerçekleştirilen genel kurulda konuşan  Adana  Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, inşaat sektöründeki sorunları çözüme kavuşturmak ve mesleğin tanımı yapılarak disiplin altına almanın kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Bu konuda gerekli çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten Gürsesli, 8 alt birlikten oluşan Adana merkezli Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu'nu 2003 yılında kurduklarını hatırlattı.

Ankara merkezli federasyon ve Ege Bölgesi,  İzmir  merkezli federasyonlarını bir araya getirerek 2012 yılında Ankara'da İnşaat Mühendisleri Konfederasyonunu oluşturduklarını ifade eden Gürsesli, şöyle devam etti:

“bugün Adana’mızda Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu’nun Genel Kurulunu Adana Müteahhitler Birliği’nin kendi tesislerinde, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanımız olan Tahir Tellioğlu’nun pan başkanlığında yapmanın mutluluğunu yaşadık. Bu da gösteriyor ki büyük birliktelik oda olma yolunda büyük mesafe kat etmektedir" dedi.

Genel kurulda, Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanlığına Kayseri Müteahhitleri Birliği Başkanı İnşaat Mühendisi olan Ali Aydın getirildi.


Milliyet


Geri Dön