25 / 04 / 2024

Ali Babacan, Tokyo Camisini ziyaret etti!

Ali Babacan, Tokyo Camisini ziyaret etti!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk-Japon Ekonomi Forumuna katılmak üzere geldiği Japonyanın başkenti Tokyoda, Tokyo Camisini ziyaret etti



Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tokyo Camisi Vakfı tarafından yeniden yaptırılan tarihi önemi olan caminin Türk imamından caminin tarihi ile ilgili bilgi alan Babacan, caminin sosyal tesis olarak kullanılan kültür merkezini gezdi.

Babacan ziyaretin ardından caminin şeref defterini imzaladı.

Başbakan Yardımcısı Babacan yarın bazı Japon yetkililerle ikili görüşme yapacak ve Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuşacak.

Tokyo Camisi

Japonyadaki Tokyo Camisinin bu ülkeye 20. yüzyılın başlarında göç ederek gelen Türk-Tatar grupları tarafından 1938 senesinde yapıldığı kaydediliyor.

Ancak ilk inşa edilen caminin 1986da yıkıldığı ifade edilirken, caminin arsasının daha sonra geleneksel Osmanlı-Türk mimarisinde tekrar cami inşa edilmek şartıyla Türkiye Cumhuriyetine hibe edildiği belirtiliyor.

Mimari bir şaheser olan cami, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tokyo Camisi Vakfı tarafından 2000 yılında tekrar inşa edildi.

Caminin inşasında Türkiyeden getirilen ustalar sayesinde sedef kakmalı kapılarından, duvarlarını süsleyen hatlarına kadar Osmanlı kültürünü yansıtan ve Tokyodaki güzide bir mimari eser olarak dikkati çekiyor.
AA


Geri Dön