25 / 04 / 2024

Ali Dartar turizm işine girdi!

Ali Dartar turizm işine girdi!

İzmir Dikili'deki Garip Ada'yı Fi-Yapı'ya satan Dartar Kardeşler'den Ali Dartar, kız kardeşleriyle kurduğu şirketle turizm ve ticaret işine girdi



İzmir Dikili'de babaları Yüksel Dartar'dan miras kalan Garip Ada'yı 35 milyon dolara Fi Yapı'ya satan Dartar Kardeş'lerden Ali Dartar, ticaret ve turizm işine atılmak için kız kardeşleriyle İstanbul'da bir şirket kurdu.

Sermaye 12 milyon TL
Adanın satışından 1 hafta kadar önce, 20 Nisan 2010'da kurulan şirketin adı Yücem Turizm. 12 milyon TL sermayeyle kurulan başkanlığını Cemile Dartar'ın yaptığı şirketin yönetim kurulunda ise Ali Dartar ve Zehra Dartar da bulunuyor. 

Yücem Turizm'in kuruluş sözleşmesinde yer alan bilgilere göre, firma, hem yurtiçinde hem yurtdışında  turistik işletmecilik faaliyetlerinde bulunabilecek, turistik amaçlı geziler ve turlar düzenleyebilecek. Bunun yanı sıra, tekstil, deri ürünleri, elektronik ev aletleri, gıda ve deniz ürünlerinin dış ticaretini de yapabilecek.

Garip Ada, işadamı Yüksel Dartar tarafından 1973'te satın alınmıştı. Yüksel Dartar'ın 2000 yılında vefatıyla Garip Ada, çocuklarına miras olarak kaldı. 
Milliyet/Hüseyin Belibağlı


Geri Dön