20 / 04 / 2024

Ali Dumankaya: İstanbul geleceğin Manhattan'ı olacak!

Ali Dumankaya: İstanbul geleceğin Manhattan'ı olacak!

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya yaptığı açıklamada İstanbul'un, geleceğin Manhattan'ı olacağını söyledi



Sadece İstanbul değil diğer büyük kentlerin de en büyük sorunlarının başında çarpık kentleşme, deprem gerçeği, nüfus artışı ve buna paralel gelişen nitelikli konutların azlığı geliyor. Bu yüzden İstanbul ile birlikte diğer büyük kentlerde de 2000'li yılların başlarından bu yana emlak sektöründe hareketlilik süregelmekte.

Kentlerin konut ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik nitelikli konutların geliştirilmesi önümüzdeki yıllarda da gelişiminden hız kaybetmeden devam edecek. Bu gelişim ile nitelikli konut projelerinin tasarımlarını ve donanımlarını, dönemin koşulları çerçevesinde; ekonominin gidişatı, değişen toplumsal yapı, mevcut arsaların durumu ve kentlerin ekonomik yaşantısı gibi ana unsurlar belirleyecek. Özellikle İstanbul'daki arsa durumunu düşünecek olursak İstanbul'un gelecek 50 yıldaki konut gelişimi yüksek katlı binalardan oluşacaktır. Daha doğrusu İstanbul gelecekte Avrupa ve Ortadoğu'nun yeni Manhattan'ı olacaktır.

Hiç şüphesiz, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyük şehirlerimiz önümüzdeki 50 yılda da değerlerini korumaya devam edeceklerdir ve bunlara Anadolu'dan yeni büyükşehirlerde eklenecektir.

Dumankaya gelecekte nerede duracak?
Biz Dumankaya olarak bu büyümenin İstanbul ayağında yer aldık ve önümüzdeki yakın gelecekte de buradaki mevcudiyetimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar geliştirdiğimiz tüm projelerde “kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak” misyonuyla hareket ettik ve İstanbul'umuzun yaşamında önemli yer tutan yapılar inşa ettik. Bundan sonra da bu misyonumuzdan hareketle kent yaşamına katkı sağlayan projeler geliştirmeyi sürdüreceğiz.
Milliyet


 


Geri Dön